این کتاب بیشتر در مورد زمان سخن میگوید. اینکه من به آن سه ستاره و نیم دادم به این معنی نیست که کتاب بدی است بلکه شاید سلیقه من چیز دیگری بود. دوستی که این کتاب رو به من پیشنهاد داده بود از آن به عنوان محشر یاد میکرد. بنظرم از این باب که به تو میفهماند زمان همه چیز را به مرور به تو نشان خواهد داد و شاید در برخی از اقدامات زندگی تو مسئول هستی، بسیار خوب توانسته بود ارتباط خود را با مخاطب حفظ کند و پیش ببرد.
چیزی که دوست دارم به آن اضافه کنم این است که کتاب در نهایت به ما نشان خواهد داد که؛ در پایان هر دورهای زمانی که در طول زندگی طی میکنی، ممکن است با مسائلی روبهرو شوی که سعی در فهمیدن آن داری ولی وقتی به نقطهای از این اتفاقات نزدیک میشوی، میبینی که به پایین رسیده در حالی که شاید هنوز به پایان نرسیده! یعنی با خودت تجزیه و تحلیل که میکنی میبینی برای خودت و اطرافیانت بهتر است پیگیری نکنی یا خودت از طریق فلسفه زندگیات به پایانش خاتمه میدهی. زمان همه چیز را به خوبی مشخص خواهد کرد، باید به آن فرصت دهیم.
زمان با گذشت خود رابطهای را بهبود میبخشد، مسئلهای پیچیده را حل میکند، رفاقتی را دوباره از نو شکل میدهد و یا حتی نکاتی را برای ما روشن میکند که بعضی اوقات تلخ و بعضی اوقات با مرور آن آخیشی از ته دل میکشیم و و با خود میگوییم که بهتر شد اتفاق نیوفتاد یا شاید هم اتفاق افتاد. :)
حتی گاهی اوقات زمان باعث تغییر حس ما نسبت به کارهایمان میشود یا حتی تغییر حسی نسبت به کسی که قبلا دوسش داشتیم. حس پیشمانی از حرفهایی که نباید میزدیم و زدیم و یا جوشش دوباره عشق در میان قلبمان.... .
در نهایت کتاب را پیشنهاد میکنم که در زمانها و دهههای مختلف زندگیتان بخوانید. شاید فهم شما از کتاب تغییر کند و طوری دیگر آن را تفسیر کند.