@amirrad

amirrad.dub
amirrad.art

1404/7/1 - 15:30

گیلان سرزمین غیرت و تمدن
این کتاب یک اثری پژوهشی در مورد وقایع این جنگ و چگونگی رخ دادن آن و تحلیل قبل و بعد آن پرداخته است . اما باید گفت که متاسفانه به دلیل پژوهش های محدود و بی توجهی فراوانی که  راجع به این وهله‌ی تاریخی شده است. تاریخ مکتوب و اسناد مناسبی در این برهه‌ی تاریخی وجود ندارد.
پس تکه تکه ارائه دادن مطالب در آن، از نظر من با اینکه خیلی در ذوق مخاطب میزند. اما می‌شود گفت ، کمی طبیعی است.

امیدوارم از این قبیل پژوهش ها ادامه دار باشد، تا اینکه مردم با سرزمین خود بیشتر آشنا بشوند.

و کمی درباره‌ی این نبرد :
 پیله داربن، روستایی در نزدیکی پیربازار که نام خود را از درختان تنومندش وام گرفته است. البته به روایت دیگه در گذشته درخت پهناوری وجود داشته که قداست خاصی برای مردم داشته و بعد از اون حماسه بین مردم عزیز تر هم شد.
باید یاد آوری کنم که در این روستا خون شهدایی ریخته شده که حتی سنگ مزاری هم ندارند. شهدایی که دست خالی نیروهای تزار را غافل گیر کردند، و خونشان پیله داربن را آبیاری کرد و در تاریخ گیلان گم شد.
جنگ پیله داربن یکی از تجاوزهایی بود که در تاریخ (15 ربیع الاول سال 1220ه. ق  ۲۳ خرداد ماه ۱۱۸۴ ه.ش) در روستایی به نام پیله داربن، آن هم درحالی که نیروهای نظامی ایران به فرماندهی عباس میرزا در جبهه‌های شمال غرب مشغول نبرد بودند،اتفاق افتاد.
در آن زمان فرمانده ارتش روسیه تزاری، مارشال پاول سیسیانف، یکی از افسران خود به نام کلونل پالکونیک شفت را با ۱۲ کشتی جنگی، مأمور تسخیر رشت کرد. کشتی‌های جنگی روسیه از طریق تالاب انزلی، واردبندر انزلی شده و شهر را متصرف شدند. قوای روس پس از اشغال کامل بندر انزلی در ۱۱ ام تیر ماه همان سال، با عبور از آن آبراه تاریخی، بندر پیربازار را نیز به تصرف خود درآورده و پس از سنگر سازی، شهر رشت را زیر آتش سنگین توپخانه خود قرار دادند.
با رسیدن خبر اشغال انزلی و پیربازار به مردم رشت، اهالی شهر کفن پوش و پابرهنه در معابر اجتماع نموده و از حاکم گیلان میرزا موسی نامی خواستند که برای مبارزه، آنها را مسلح کند.
میرزا موسی نامی مردم را مسلح نمود و قشون گیلان در جنگلهای بین رشت و پیربازار (واقع در روستای پیله داربن ) موضع گرفتند. پیاده‌نظام روس که به قصد تصرف رشت راه افتاده بود، در منطقه پیله داربن مورد شبیخون نیروهای مردمی گیلان قرار گرفتند و نبرد سختی بین دو طرف درگرفت.
او مقاومت مردم رشت در لابه لای نیزارها را محاسبه نکرده بود و برخلاف تبریز -که به تصرف روسها درآمده و منجر به عهد نامه ترکمانچای شد ، 1000 سرباز روس در پیله داربن از پای درآمدند و تنها سرهنگ شفت و چند نفر از یارانش توانستند از راه مرداب انزلی جان سالم به در ببرند.

1404/5/17 - 03:28

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه