عبدالله گیوه چی

عبدالله گیوه چی

پدیدآور
@abgivechi

74 دنبال شده

72 دنبال کننده

گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
        طنز داستان‌ها به خوبی چاچاچا شده‌اند 😅
در این کتاب از بیشتر تکنیک‌های طنز استفاده شده و به نظرم الگوی خوبی برای نگارش داستان‌های طنز برای کودکان است.


داستان ماست‌مالی:
داستانی که در ظاهرش شیر با تغییر اسم خود، هویت شکارچی بودنش را ماست‌مالی می‌کند. ولی در باطن، این داستان نقد اجتماعی به ماست‌مالی ادارات دولتی در برگزاری مراسم‌های فرهنگی را دل خود جا داده. 

در روزگاری که ... :
طنز تلخی بود که من را عمیقا به فکر واداشت. خانواده‌ای که برای عقب نماندن از دنیای مدرن، سرمایه‌ی زندگی خود، یعنی خَرشان را می‌فروشند تا تلویزیون بخرند. اما چیزی که گیرشان می‌آید این است که همان خَر را در تلویزیون می‌بینند. 
شاید در ظاهر، صاحب خر با فروختن خَرش  به دلال زیان کرده و ما در داستان دلال را آدم بی‌انصافی می‌بینیم ولی در اصل این جریان افسارگسیخته‌ی تکنولوژی‌ست که دلال اصلی‌ست. زندگی‌هایمان را می‌گیرد و به جایش یک زندگی بزک شده تحویلمان می‌دهد تا در آرزوی رسیدن به آن، باز هم زندگی‌هایمان را بگیرد.


      

1

باشگاه‌ها

دربارهٔ ادبیات کودک

72 عضو

درآمدی بر رویکردهای زیبایی شناختی به ادبیات کودک

دورۀ فعال

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

نمایش همه

فعالیت‌ها

سوال های من

0

سوال های من

0

دشمن عزیز
          دشمن عزیز، دوست عزیز من است. کتابی که خیلی نرم و آرام روی آرزوهای نوجوانی‌ام اثر گذاشت و من همیشه مدیر یک پرورشگاه بود، مثل سالی مک براید. در خیالم همیشه کنار آتش بخاری پرورشگاه نشسته بودم و بچه‌ها، کوچک و بزرگ، اطرافم می‌دویدند و بازی می‌کردند. حتی نقشه‌ی پرورشگاه را هم در ذهنم کشیده بودم و توی کلاس حرفه و فن یک ماکت از آن را ساختم. رویایم آن قدر بزرگ شد که فراموش کردم نقطه آغازش خواندن این کتاب بوده.

دشمن عزیز، دنباله‌ی رمان بابالنگ‌دراز است و گرچه به اندازه آن معروف نیست ولی در نگاه من به شیوه‌ی شگفت‌انگیزی جذاب‌تر است. "سالی" که یک دختر تقریباً ثروتمند بوده و چیزی از نوانخانه نمی‌داند و قرار است نوانخانه‌ی دوران کودکی دوستش، جودی ابوت، را به جای بهتری تبدیل کند. خوش‌به‌حال بچه‌هایی که به جای خانم لیپت زیر دست سالی بزرگ می‌شوند

تماشای تلاش و شکست خوردن سالی، عصبانی شدن و کم آوردنش، دعوا و بحث کردنش با همه برای بهتر کردن اوضاع نوانخانه و رسیدن به نقطه‌ای که در ابتدای داستان حتی فکرش را هم نمی‌کرد، برایم جذاب بود، چه بار اول که خواندمش چه بعدها که دوباره سراغش رفتم. 

کتاب به شیوه نامه‌نگارانه نوشته شده و ما فقط نامه‌های سالی را می‌خوانیم و من نه تنها با این شیوه مشکلی نداشتم که از آن لذت هم می‌بردم.

هنوز هم به یک‌ روزی فکر می‌کنم که جهان را رها کنم و برای بار چندم دوباره دشمن عزیز بخوانم و خدا را چه دیدید شاید بالاخره مدیر یک پرورشگاه هم شدم.
        

13

خانواده بزرگ من: کتابی درباره ی اهمیت خانواده برای کودکان

2

خانواده ی من: کتابی درباره ی اهمیت خانواده برای کودکان

5