محمدصادق اکبری

94 دنبال کننده

طلبه حوزه علمیه قم
که البته پیش از حوزه، چند سالی هم در دانشگاه، مهندسی برق الکتروتکنیک خوانده
علاقه مند به فقه اجتماعی/فقه حکومتی/علوم اجتماعی/تربیت اجتماعی/ تاریخ

برش هایی جالب از کتبی که خوانده میشود رو در کانال آیات و روایات اجتماعی در ایتا بارگذاری میکنم، به آدرس: https://eitaa.com/AyatRevayatEjtemai

نمایش همه
        پیشنهادم برای مطالعه و تدبر در قرآن:

به نظرم هر شخص باید برای خودش یک قرآن همراه و تحقیقی داشته باشه، اینکه همیشه قرآن رو از روی اون نسخه مطالعه کنه و فهم هاش رو یادداشت کنه، چه به نحو مدل چاپی که البته خیلی نمیشه بهش نکته اضافه کرد و چه به نحو الکترونیکی که این مدل رو پیشنهاد میدم

به نظرم لازمه در ابتدا یک دوره دو سه ساله برای قرآن خوانی با تمرکز بر آشنایی با ادبیات و لغات قرآن + تدبر خود شخص از آیات و نمایه زنی قرآن با توجه به دغدغه های شخصی کرد تا استفاده از قرآن بالا برود.

بهترین پیشنهاد که به نظرم می‌تونه برا تامین این هدف کمک کنه مجموعه کتاب ذکر مبارک هست، یک صفحه متن قرآن و ترجمه و لغات مشکل رو آورده و یک صفحه به شأن نزول ها و نکات تعمیقی تر پرداخته که برای تدبر شما در آیات خیلی کمک می‌کنه

برای شروع هم به نظرم لازم نیست حتما از اول قرآن آغاز کرد بلکه میشه از سوره های کوچک تر مثل همین مجادله هم شروع کرد.

حالا اگه بخواید یک مرتبه از این سطح بالاتر بروید و خصوصا با رویکرد اجتماعی به همان آیات و سوره نگاه کنید، پیشنهاد میکنم مجموعه کتب تفسیری آیت الله خامنه ای رو ببینید. اولا به دنبال کشف سنن الهی و قواعد کلان برا حرکت بشر از دل قرآن هستند ثانیا به شدت تلاش میکنن استفاده از قرآن رو کاربردی برای هم اکنون نشون بدن ثالثا خوش فهمی خاصی در فهم قرآن و حوادث اجتماعی اون دارن که در همین سوره مجادله واقعا لذت بردم

بعد از اینکه مثلاً سه ساله این دوره قرآن خوانی و تدبر در آن تمام شد، لایه تعمیقی تر و تفسیری قرآن شروع میشه که فعلا باهاش کاری نداریم.

یکی از مفیدترین کتب خاطراتی هست که خوندم،
این کتاب جزو معدود کتبی هست که خاطرات یکی از فرماندهان ارشد سپاه قدس رو روایت میکنه، اون هم روایت جزئیات ، از بوسنی گرفته تا آفریقا، از عراق گرفته تا سوریه و...

راوی کتاب تقریبا دهه هفتاد جزو نیروهای سپاه قدس تو بوسنی هست، خاطرات حدود ده ساله اش توی بوسنی شنیدنی هست،
چندین سال توی آفریقا همین ماموریت رو داشته، همچنین عراق و... تا نهایت هم سوریه

این کتاب به شما نشون میده عمده رویکرد سپاه قدس خیلی جاها فرهنگی است، این رو توی خاطرات بوسنی و آفریقا می‌بینید

اشتباهات و کارهایی که نباید میشد رو یادآور میشه که عبرتی برای امروز باشه

خاطرات سوریه اش هم خیلی خواندنی است، از شیوه مبارزاتی خاص داعش تا اختلافات برخی فرماندهان ، از سخت های عملیات ها تا شهادت محسن حججی،
از شیرینی های پیروزی ها تا شهادت حاج قاسم عزیز

خلاصه حتما این کتاب جذاب را بخوانید، البته بعد از انتشار به دلایلی کتاب جمع آوری شد(احتمالا به خاطر ملاحظاتی مثل ذکر برخی اسامی) اما احتمالا بعد از ویرایش این ملاحظات مجدد به بازار بیاد

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

نقش آفرینی یهودیان مخفی در مسیحیت

تاریخ اندیشه های جامعه شناسی: از آغاز تا ماکس وبر

همرزمان حسین(ع)
          سال ۵۱ است. قدرتی در دست اسلام نیست و هر چه هست، همین هیئت‌هایی است که حتی روضه خواندن در آن با ان‌قلت و چون و چرا همراه است.
سید‌علی جوان اما، افق ِ نگاهش به قدری بلند است که حالا بعد از پنجاه سال، هنوز حرف‌هایش تازگی دارد.

راستی ما امروز کجای افق نگاه سیدعلی ایستادیم؟
همان‌قدری که از تلاش برای فهم سیره اجتماعی اهل بیت گفته، قدری جان کنده‌ایم؟

سیدعلی از تحریف می‌گوید.
مانند دیدبانی که بگوید آن طرف اقیانوس‌ها طوفان می‌بیند و هشدار می دهد تا جهاز سفر تکمیل باشد.
دشمن که همان دشمن است. شیطان که همان شیطان است. نهایتا حربه‌هایشان کمی به روز شده باشد و رنگ و لعاب‌ بیشتری داشته باشد.
اما‌..
فهمیدیم که چگونه جلوی حربه‌ی تحریف را بگیریم؟
فهمیدیم که داریم از کجا ضربه می‌خوریم؟

سیدعلی از تحقیر هم حرف می‌زند.
جلوی خودتحقیری را گرفتیم؟
به خودمان احترام گذاشتیم؟

هنوز بعد از پنجاه سال، وقتی حرف‌های سیدعلی جوان را می‌خوانم، گویی او همین الان، دارد برایم از جهاد تبیین می‌گوید.

اما جهادی که واقعا جهاد باشد. همانطور که می‌گوید باید مثل علمای قرن ۳ جان بِکنیم!
تبیینی که واقعا موثر باشد. مثل قاعده‌ای که می‌گوید حرف اسلام باید در زندگی مردم اثر عینی داشته باشد.

در این افق ِ بلند..
من کجای دغدغه‌های سیدعلی دیروز و امروز ایستاده‌ام؟
حداقل خدا کند هنوز در مسیر باشم و جان کندنم خیال ِ خام ِ بیرون از این راه نباشد...

یهود و صهیونیسم: تحلیل عناصر قومی، تاریخی و دینی یک فاجعه
اگر کسی فقط بخواهد با خواندن یک کتاب، آن بخش تاریک و خاموش ذهنش را نسبت به قوم یهود و چرایی انجام این جنایت های عجیب و غریبشان را بداند، به او این کتاب را معرفی میکنم.

کتاب به خوبی به ریشه های قومیتی یهود میپردازد و به راحتی صفات ذاتی آنها را برایمان شرح میدهد، گویی مثل ادبیات داستانی، نویسنده، کاراکتری به معنای کامل خودش را برایمان میسازد. از آن به بعد دیگر میتوانیم حس و حال، اهداف، مسیرهای پیش رو، واکنش ها، انتخاب ها و رفتار های شخصیت را به راحتی حدس بزنیم.

برای فهم سوالات زیر و بسیاری سوالات دیگر میتوانید به این کتاب مراجعه کنید :
این که چرا بخش مهمی از ابرسرمایه دارهای جهان، یهودی هستند ؟
چرا ابر رسانه های جهان در اختیار یهودی ها هست ؟
چرا کشورهای غربی و به خصوص آمریکا این میزان هزینه های مالی و آبرویی برای اسرائیل انجام میدهند ؟
چرا اسرائیل به این میزان با ایران مشکل دارد ؟
اصلا چرا اسرائیل تشکیل شد و ادامه یافت و قصه ی پر قصه ی مردم فلسطین از کجا آغاز شد ؟

متن کتاب به شدت روان است. اطلاعات و اسنادی دقیق و قابل اعتنا دارد. و گستره ی موضوعی خوبی را برای شناخت قوم یهود و این غده ی سرطانی ارائه میدهد.

بعد از خواندن این کتاب، معنای جملات بزرگان برایتان روشن میشود :
اسرائیل غده سرطانی است.
در تقابل اسرائیل و شیطان، در کنار شیطان می ایستیم.

برای فهم سوالات زیر و بسیاری سوالات دیگر میتوانید به این کتاب مراجعه کنید :
این که چرا بخش مهمی از ابرسرمایه دارهای جهان، یهودی هستند ؟
چرا ابر رسانه های جهان در اختیار یهودی ها هست ؟
چرا اسرائیل به این میزان با ایران مشکل دارد ؟

بعد از خواندن این کتاب، معنای جملات بزرگان برایتان روشن میشود :
اسرائیل غده سرطانی است.
در تقابل اسرائیل و شیطان، در کنار شیطان می ایستیم.

حدیث مکارم الاخلاق
بریدۀ کتاب

#با_ضیاء_الدّین #بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق 3⃣ 🌀 یقین؛ باور قلبیِ همراه حرکت و عمل... 🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای: 🔸"یقین" یعنی همان #ایمان_قلبی_متعهدانه. یقین یعنی یقین به حقیقتِ توحید، یقین به حضور در مقابل پروردگار عالم، یقین به اینکه خدای متعال عمل ما را می بیند، سخن ما را میشنود، و به ما جزا میدهد آن چنان که خودش وعده فرموده است. 🔹ما از بعضی از بزرگان می شنیدیم در تعریف اشخاص پرهیزگاری، اشخاص مؤمنی می گفتند: واقعاً به قیامت معتقد است. همه مان به قیامت معتقدیم، این معنایش این است که باور قلبی در او آنچنان است که او را به #حرکت و #عمل وادار میکند. 🔸آن باوری اثرگذار است که در اعماق دل انسان ریشه دوانده باشد و انسان به معنای حقیقی کلمه از بُن دندان آن را قبول کرده باشد، لذا در آن خطبه همّام وقتی حضرت می فرمایند: «كَيفَ اَصبَحتَ؟» او میگوید من كأنّه ناله و استغاثه اهل جهنّم را با گوشم میشنوم یقین واقعی این است. 📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش اول: یقین؛ ص ۲۹ #بهشت_اندیشه #اندیشه_رَه_بر #احیاگر_تفکر_نوین_اسلامی #با_کتاب

حوزه باید انقلابی بماند: متن و تحلیل بیانات مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) در جمع "نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم" در اسفند 94