محمدعلی عبدالعلی زاده

محمدعلی عبدالعلی زاده

@Mohammadalii

2 دنبال شده

1 دنبال کننده

zabaane

یادداشت‌ها

        شما چطور کتاب می‌خوانید؟
پرسیدن این سوال ممکن است بعضی‌ها را بخنداند. احتمالا با خودتان می‌گویید همان طور که راه میرویم و غذا میخوریم، همانطور هم کتاب میخوانیم.
‌
اما این کتاب، قرار است چیزهای دیگری به ما بگوید. کتابخوانی و روبه‌رو شدن با کتاب، فعالیتی است که هر چه بیشتر با بالا و پایینش آشنا شویم، سفر بهتری را در مطالعه و خواندن تجربه می‌کنیم. 
‌
کتاب هم تلاش می‌کند کمی از همین قواعد برایمان صحبت کند. با وجود اینکه این کتاب، بیشتر به کتاب‌های غیر داستانی می‌پردازد، اما بسیاری از بخش‌ها (مانند پرورش عادت کتابخوانی) می‌تواند جامعیت بیشتری داشته باشد.
‌
بنظرم این کتاب مناسب سه دسته از آدم‌هاست:
اول آن‌هایی که این سوال جدی در ذهنشان وجود دارد که چطور می‌توانند از کتاب خواندن، توشه‌ی بیشتری بدست بیاورند.
دوم آن‌هایی که عاشق کتاب‌اند و کتاب‌هایی در مورد کتاب، ذوق زده‌شان می‌کند.
سوم کسانی که نویسنده‌ی کتاب، یعنی محمدرضا شعبانعلی را میشناسند و می‌دانند که خواندن از او، حتی اگر سوال واضحی در ذهن نداشته باشند، می‌تواند مدل ذهنی کامل‌تری برایشان بسازد.
‌
پی‌‌نوشت: در‌ متمم، نوشته‌‌ای وجود دارد در مورد تقدیم کتاب‌ها که در آن چند نمونه تقدیم به دور از کلیشه را نیز آورده است. تقدیم کتاب «از کتاب» هم در نوع خودش جالب توجه و خواندنی است. از دستش ندهید.
      

1

        ‌کتاب را به چند دلیل دوست داشتم و از خواندنش لذت بردم. اول اینکه کتاب، داستان می‌گوید. یک قصه‌ی مشخص که تو را از ابتدا همراه می‌کند، گره دارد، اوج دارد و پایان‌بندی. همین قصه‌، کشش ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که تو کتاب را پیش ببری.

دوم اینکه زبان کتاب ساده‌است و اصطلاحاتش همه‌فهم. سادگی احتمالا برای هرکسی معنایی داشته باشد و با توجه به دایره واژگان ذهنش میزان سادگی کتاب را تحلیل کند. اما با همه‌ی این‌ها، این کتاب به دور از کلمات پیچیده و با استفاده از زبان ساده، سعی می‌کند قصه‌اش را تعریف کند و کلمات و زبانش هم در خدمت همان قصه است. مثلا اگر بخواهم یک کتاب دشوار در این زمینه مثال بزنم، شاید اسفار کاتبان از ایوتراب خسروی مثال خوبی باشد. با مقایسه‌ی این دو احتمالا منظورم را خواهید فهمید.

سوم اینکه با وجود یک قصه‌ی عاشقانه که اتفاقا جالب و اثرگذار روایت شده، اما عاشقانه را در چشمتان فرو نمی‌کند. اصلا همینکه نویسنده تصمیم گرفته شروع کتاب و شناساندن شخصیت‌ها را در دل یک روایت سیاسی شروع کند و پس از آن آناتومی این رابطه‌ی عاشقانه را برایمان بشکافد، نشان می‌دهد که نویسنده، جلوی وسوسه‌ی شروع داستان با تم عاشقانه را گرفته است، چون احتمالا این کار می‌توانست روی فروش کتاب هم تاثیر بگذارد.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

        کتاب به قلم جولی ژو، مدیر  ارشد محصول سابق شرکت فیسبوک نوشته شده است.
‌
جولی ژو در این کتاب در رابطه با تجربه‌های خودش در زمینه مدیریت نوشته و در بخش‌های مختلف تلاش می‌کند تا ایده‌ی «مدیران بزرگ به دنیا نمی‌آیند، ساخته می‌شوند» را به خواننده منتقل کند.
‌
خواندن کتاب راحت است و به خوبی پیش می‌رود. کتاب این حس را به شما می‌دهد که در کنار یک آدم با تجربه نشسته‌اید و او دارد از تجربیاتش برایتان می‌گوید. حالا ممکن است این تجربه‌ها به دردتان بخورد یا نخورد. 
‌
انتظاری بیشتر از این نباید از کتاب داشت همانطور که خود نویسنده هم تلاش میکند انتظاری بیشتر از این را در ذهن شما ایجاد نکند.
‌
بنظرم چنین کتاب‌هایی که بر پایه‌ی انتقال تجربه نوشته شده‌اند از جهتی ارزشمند و قابل اعتنا هستند. اینکه ممکن است یک یا چند تجربه، در ذهن ما جرقه‌ای برای یک راهکار یا رفتار جدید ایجاد کند و بین مطالعات آکادمیک ما و فضای واقعی، پیوند ایجاد کند. 
‌
برای همین اگر چنین دغدغه‌هایی دارید، این کتاب احتمالا می‌تواند تجربه‌های خوبی در اختیارتان قرار دهد.
      

0

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.