اگر دست خودم بود برای هر خانهای یک جلد «قاسم» میخریدم و همه اهل خانه را وا میداشتم کتاب را بخوانند و برای بچهها ماجراهای کتاب را تعریف کنند.
کتاب «قاسم» به قلم مرتضی سرهنگی روایت شده است و استاد به خوبی توانسته برای ما قصه بگوید و ما را پای کتاب بنشاند. روایت کتاب اول شخص است. شاید مثل من با شک بروید سراغ کتاب که چطور میشود همه چیز را از زبان شهید نقل کرد و نوشت اما بعد که پای کتاب میروید هنر استاد سرهنگی را متوجه میشوید و پا به پای اتفاقات تلخ و سخت کتاب با راوی همراه میشوید.
کتاب خوشخوان و سبک است و صفحات به راحتی جلو میروند.
کتاب را در اوج جنگ تحمیلی ایران و اسرائیل شروع کردم تا برایم یادآوری و مروری باشد که ما روزهای سختتر از این را هم پشت سر گذاشتهایم و روایت جنگ هشت ساله در کتاب همزمان با اتفاقات تلخ تهران و ایران بود.
بسیاری از افراد و اسامی که در کتاب از آنها یاد میشد در روز اول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شهید شده بودند و این بغضی بود که باید با بین کلمهها و خطها جا میگذاشتی.
من از قاسم سلیمانی یک نام شنیده بودم و یک آوازهای که در جنگ هشت ساله کارهای زیادی کرده و در نابودی داعش دست داشته است. چیز بیشتری از زندگی این مرد نمیدانستم. اما بعد از کتاب قاسم فهمیدم نه تنها من، نه تنها تمام ایرانیان، نه تنها مردم منطقه مدیون این مردند که مردم جهان باید برای خدمتی که او در مبارزه با داعش کرد، قدردان او باشند. وصف جنایاتی که در سوریه و عراق اتفاق افتاده بود، میتوانست در ایران باشد اگر قاسم سلیمانی و یاران مدافع حرمش نبودند.
کتاب روزهای جنگ هشت ساله را خوب روایت کرده است و سعی کرده است گزارش نظامی ندهد و صادقانه از شکستها، دیدگاهها، نگاهها و پیروزیها بگوید. در ماجرای درگیری با اشرار و داعش هم تلاش شده بود که ما درگیر حواشی نظامی نشویم و بیشتر با احوالات و فضای حاکم آشنا شویم. در کتاب بیتعصب و بدون قضاوت روایت میکند نگاه قاسم سلیمانی درباره حوادث مختلف چه بوده است و چه واکنشهایی در پی داشته و قضاوت را به عهده خواننده میگذارد. متاسفانه کتاب حذفیات زیادی داشته است اما همین بخشهایی هم که مانده بود، تازه و روشنگر بود.
شاید هزینه کتاب کمی بالا باشد ولی به شما میگویم که ارزش دارد این کتاب را بخرید و در خانه داشته باشید و برای فرزندانتان از قهرمانیهای حاج قاسم سلیمانی بگویید.
خوبی دیگر کتاب هم این بود که ارجاعات زیادی به کتابهای دیگری که برای حاج قاسم نوشته شده بود داشت و شما با خواندن یک کتاب، از خواندن باقی کتابها بینیاز میشدید.
نکته مثبت و قابل توجه دیگر هم برای من، طرح جلد ساده این کتاب است.
انتشارات خط مقدم برای نوشتن این کتاب تلاش بسیار کرد و در این راه موانع زیادی را پشت سر گذاشت. برای انجام این مهم به این نشر عزیز خداقوت میگویم.