رضا پاکروان و 2 نفر دیگر
4.4

ناشر
آسیم
1399/2/10

رضا پاکروان زندگی راحت و آسوده? لندن را رها می کند و با دوستش استیو از نورکاپ در شمالی ترین نقط? اروپا به راه می افتد تا 17700 کیلومتر را به کیپ تاون در آن سوی کر? زمین رکاب بزند. سفر بی پشتیبان آن دو برای طی مسافت و دستیابی به رکورد جهانی صدروزه به مسابقه با زمان تبدیل می شود.این سفر مهیج و زورآزمایی طاقت سوز با زمین و جاده های ناهموار، آب وهوای خشن و مالاریا، مسمومیت غذایی و گرمازدگی، آن ها را با برخی از مسحورکننده ترین، به یادماندنی ترین و متغیرترین مناطق جهان روبه رو می سازد. این داستانی عمیقاً فردی از رسالت مردی است برای خلق یک زندگی بهتر و معنی دارتر، و روایتی جالب و گیرا از سفری حماسی که او برای دست یابی به هدف در پیش گرفت.

لیست‌های مرتبط به از کاپ تا کیپ: سفر به آخر دنیا

باسمه
«دویدم و دویدم/ به فلان جا رسیدم/ ولی باید می‌رفتم/ هیچ کسی رو ندیدم»
به جای «فلان جا» اسم هر شهری رو که رد شدن بذارید؛ این میشه بخش اصلی کتاب از لحاظ حجم 😂
⚠️ حالا ناامید نشین بقیه هم داره:

🔰 شروعش واقعاً طوفانی و تکان‌دهنده بود! اون لحظه مکاشفه روی پل لندن در مورد معنای زندگی، باعث شد خیلی به فکر فرو برم و با انگیزه بیشتری کتاب رو ادامه بدم...

🔰 متأسفانه اما هرچقدر جلوتر رفتم، ناامیدتر شدم 🤦‍♂️ فصل آمادگی پیش از سفر و بخش اول سفر - نورکاپ تا شیراز - واقعاً همین بود که اول نوشتم! رکورد و رکورد و رکورد! به شکلی آزاردهنده با این مسئله در هر چیزی مواجه می‌شین: روابط درون گروهی، عدم برقراری ارتباط با جوامع بومی و حتی گردش و توقف در مراکز مهم گردشگری و تاریخی! این حتی تا اواسط بخش دوم سفر - قاهره تا کیپ تاون - هم ادامه داره. وقتی از کنار اهرام جیزه رد شدن و توقف نکردن واقعاً خواستم زار بزنم 😕😕

🔰 بهترین قسمت کتاب از اونجا بود که دیگه نتونستن با سرعت قبل پیش برن (آقای پاکروان اینو نبینه بهتره 😂). به هر میزان که مشکلی براشون پیش اومد و آروم پیش رفتن؛ کتاب جذاب‌تر شده و تعاملات با جوامع محلی هم بیشتر! در این حد با کتاب ارتباط برقرار کردم که بخشی که مشکلات بهداشتی براشون پیش اومده بود، واقعاً حس کردم خودمم دچارش شدم! 😂

🔰 من تصورم بر این بود که این کتاب، "سفرنامه" یک "ایرانی" ساکن لندن هست؛ منتهی کاملاً اشتباه می‌کردم... بحث اصلی کتاب دویدن برای رسیدن به رکورد گینسه که باعث میشه حتی توقف برای غذا هم به زور داشته باشن... و اینکه کاملاً با زیست فرهنگی یک بیگانه و از نگاه یک اروپایی به منطقه و حتی ایران نگاه می‌کنه... حالا درسته بعضی جاها می‌فهمه که همه چیز نمایش رسانه نیست؛ ولی همچنان سبک و نوع تحلیل و نگاهش اینطور می‌مونه...

🔰 من اول قصد داشتم امتیاز پایین‌تری به کتاب بدم؛ منتهی متوجه شدم خودمم مثل رضا پاکروان در این کتاب، این مسیر رو طی کردم تا شیرینی بخش آخر رو مثل خودش بچشم!

🔰 اما امان از ترجمه بد قلق... امان از غلط‌های متعدد نگارشی و حتی املایی... امان از نوشتن غلط اسم شهرهایی که خرجش یه جستجوی گوگل بود... لذت و تمرکز رو کم کرد خلاصه...

🔰 در مجموع اگه به عنوان آشنایی با ملل مختلف هستین، چیزی به اون صورت از این کتاب دستگیرتون نمیشه؛ اما اگه روایت تکامل یک ایده و یک انسان براتون جالب هست، این کتاب رو بخونین.

فهیمه

1401/3/2

من واقعا انگیزه و پشتکار باورنکردنی شونو تحسین می کنم، اما کاش از اول بی خیال رکورد شده بودن و همه جا رو سر صبر دیده بودن... خیلی عجیبه که آدم به این همه کشور سفر کنه و جز وضعیت جاده ها و غذاخوری های کنار جاده و گهگاه مردم عموماً حاشیه نشین و روستا نشین هیچ چیز رو نبینه... واقعا تا مصر رفتن و اهرام ثلاثه رو ندیدن، یعنی چی؟ حیف نیست؟ فقط تخت جمشید رو دیدن و آبشار ویکتوریا.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.