علی (ع) موحد بود و بس
خواندهام
کتاب علی (ع) موحد بود و بس، نویسنده موسی صدر.
لیستهای مرتبط به علی (ع) موحد بود و بس
یادداشتها
1403/1/5
1403/4/4
این کتاب کم حجم، یکی از سخنرانیهای فارسی امام موسی صدر است که دیدگاه جدیدی را در رابطه با ضرورت و شناخت حضرت علی(ع) مطرح میکنند. صفات بسیاری برای امام علی(ع) ذکر شدهاست که امام موسی صدر با ذکر دلیل و استفاده از آیات قرآن کریم و روایات بیان میکنند که همهی این ویژگیها تحت بیرق ایمان ایشان هستند و با نام کتاب بسیار مرتبط است. در بخشی از کتاب میخوانیم: این علی که پیامبر (ص) به او ابوتراب میگوید، این علی خاکآلود و خاکنشین، گاهی اوقات آن قدر در برخورد با دشمنان خدا متکبر میشود که یکی از رقبایش به او میگوید: یا ابالحسن این غرور و کبر که در سر توست برای چیست؟ علی (ع) که متواضع بود، چطور شد که اینجا متکبر گردید؟ چگونه باید این مسأله را تفسیر کنیم؟ با این مقدمات، اینک میتوانی بگویی علی (ع) عبارت است از حاتم و سحبانی و عمرو بن معدی کربی و رستمی که با هم جوشاندهاند و حاصل آن شده حضرت ابالحسن؟ شده علی؟ نه. پس درمییابیم که منشأ شجاعت، کرم و غيرت علی (ع) آن ملکات نفسی نیست. پس چیست؟ چرا علی (ع) این گونه است؟ چون علی (ع) مؤمن است. پاسخ همین یک کلمه است. علی (ع) شجاع است، چون مؤمن است. ایمان به خدا مصدر تمام صفات و کمالات علی است؛ ایمان به خدا و دیگر هیچ. حالا این بحث را تشریح میکنم، تا ببینیم چه نتیجهای میتوانیم از آن بگیریم. ایمان به خدا. آقایان، چشم بپوشید از کسانی که نام مؤمن را بر خود گذاشتهاند. اگر کسی مؤمن بود، شجاع هم هست، دلیر هم هست، کریم هم هست، غیور هم هست، رئوف هم هست. اما در کجا؟ آنجا که رضای خدا باشد. اما اگر رضای خدا نباشد، ترسو است، بخیل است. ایمان علی (ع)، سرّ توازن صفاتش است. پ.ن: این کتاب کم حجم را به مناسبت این عید عزیز خواندم و از خواندنش خرسندم چون چیز تازهای آموختم. کتاب را میتوانید در قسمت بینهایت طاقچه، رایگان و در کمترین زمان( به دلیل حجم کم) بخوانید.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1400/11/16