معرفی کتاب فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب اثر بریان مکی مترجم عزت الله فولادوند

فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب

فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب

بریان مکی و 1 نفر دیگر
3.8
10 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

27

شابک
0000000135884
تعداد صفحات
538
تاریخ انتشار
1372/7/1

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب «فلاسفه ی بزرگ» از برایان مگی ، فلسفه ی غرب را یکی از بزرگترین افتخارات تمدن جهان می داند، اما در کمال تعجب تعداد کمی از مردم، دانش واقعی در مورد فلسفه ی غرب دارند. مطالبی که کتاب «فلاسفه ی بزرگ» ارائه می دهد، بر پایه ی پانزده گفت و گو بین برایان مگی و برخی از دانشمندان و فلاسفه ی مشهور بین المللی ، تاریخ گذشته و تحولات فکری فلسفه از افلاطون تا به امروز است .
برایان مگی داستان را با مرگ سقراط در سال 399قبل از میلاد مسیح شروع می کند ، آن را با آثار افلاطون که اولین فیلسوف غربی است که آثاری از وی به جا مانده است ادامه می دهد و پس از آن به آثار ارسطو و فیلسوفان قرون وسطایی دیگر می پردازد. همچنین کتاب به نوشته های دکارت و دیگر فیلسوفان قرن هفدهم از جمله اسپینوزا ، لایب نیتز و لاک؛ کار برکلی و متفکران قرن هجدهم ، هیوم و کانت می پردازد و نظریه های قرن نوزدهم را نیز در نوشته های هگل ، مارکس ، شوپنهاور و نیچه دربر می گیرد .کتاب «فلاسفه ی بزرگ» ایده های قرن بیستم را در آثار هوسرل ، هایدگر و اگزیستانسیالیست های مدرن ، فرگه ، راسل ، ویتگنشتاین و عملگرایان آمریکایی بررسی می کند. مشارکت کنندگان در این کتاب شامل چهره های تأثیرگذاری مانند مارتا نوسباوم ، برنارد ویلیامز ، آنتونی کوئینتون ، مایکل آایرز ، جفری وارنوک ، پیتر سینگر ، هوبرت دریفوس ، سیدنی مورگنبسر و جان سیار و همه کسانی هستند که بحث های سرزنده و روشنی از مفاهیم دشوار فلسفی ارائه می دهند. من حیث المجموع «فلاسفه بزرگ» ، مقدمه ای جذاب برای مفاهیم فلسفه غربی و بزرگترین متفکران آن به خوانندگان ارائه می دهد.
      

پست‌های مرتبط به فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب

یادداشت‌ها

          نادانسته‌های بی‌کرانی در ادبیات دارم. همین باعث می‌شود کمتر به سراغ مطالعهٔ حوزه‌های دیگر علم بروم و این در حالی است که خیلی سنگِ مطالعات بینارشته‌ای را به سینه می‌زنم! این کتاب را به پیشنهاد یکی از اساتید خواندم. زمینهٔ قبلی‌ام از فلسفه برمی‌گشت به دبیرستان؛ کتاب‌های درسی و دنیای سوفی که کلاس یازدهم خواندمش. با این پیش‌زمینه سراغ کتاب برایان مگی رفتم و توانستم از پسش بربیام. البته بعضی مباحثش را نمی‌فهمیدم، به خاطر لزوم پیش‌زمینه یا نداشتن تمرکز یا سنگینی بحث یا هرچه، نمی‌دانم. اما نفهمیده‌هایم از کتاب آنقدری نبود که به خواندنش نیرزد. 
ویگتنشتاین برایم از همه‌شان جذاب‌تر بود. منطقی به‌نظر می‌رسد چون اوست که دربارهٔ زبان بحث فلسفی می‌کند و رشتهٔ من هم که ادبیات! مفهوم «شباهت‌های خانوادگی» او معضلی را که برای تعریف ادبیات داشتم برایم حل کرد. 
این را هم بگویم مگی یک شیطنت جالب کرده بود برای معرفی شوپنهاور از کاپلستون دعوت کرده بود. :) 
کاش مشابه این کتاب برای فلسفهٔ اسلامی هم تألیف می‌شد. اگر کتابی را سراغ دارید که نگاهی مختصر و مفید به تاریخ فلسفه در اسلام می‌اندازد، لطفاً معرفی کنید. 
        

22

          کسانی که کتاب اول برایان مگی ، یعنی داستان فلسفه رو خوندند ، می تونند با این کتاب به مطالعات فلسفی خودشون ادامه بدن. 
این سری کتاب های برایان مگی ، برای کسانی یه که تازه میخوان فلسفه رو شروع کنن و آشنایی زیادی با فلسفه ندارن. در کتاب سرگذشت یا داستان فلسفه ، برایان مگی با تصاویر و زبان خیلی ساده سعی داره که فلسفه رو به مبتدیان آموزش بده. در این کتاب که در واقع یک تاک شو بوده و از شبکه ۴ هم با دوبله فارسی پخش شده ، برایان مگی درباره فیلسوف های بزرگ با یکی از اساتید و فیلسوف های عصر جدید به گفتگو می شینه و این کتاب رو کمی سهل خوان تر می کنه چون در قالب گفتگو و دیالوگ بیان شده . 
پیشنهاد می کنم اگر به دنبال یادگیری و فلسفه هستید ، بعد از کتاب سرگذشت فلسفه این کتاب رو هم بخونید. 
البته اون کتاب پیش نیاز این کتاب نیست ولی بهتره که اون کتاب رو ابتدا بخونید. ولی در کل این کتاب رو هم میشه به تنهایی خوند چون از همون فلاسفه ما قبل سقراط شروع میشه تا عصر حاضر میرسه. 
        

25