معرفی کتاب آیه های سبز: داستان های تربیتی اثر علی صفایی حائری

آیه های سبز: داستان های تربیتی

آیه های سبز: داستان های تربیتی

4.4
39 نفر |
12 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

65

خواهم خواند

41

شابک
9789647803250
تعداد صفحات
250
تاریخ انتشار
1399/10/16

توضیحات

کتاب آیه های سبز: داستان های تربیتی، نویسنده علی صفایی حائری.

لیست‌های مرتبط به آیه های سبز: داستان های تربیتی

یادداشت‌ها

طه

طه

1401/11/13

          به نظرم این نخستین باری است که از عین صاد می‌نویسم، از عین صادِ عزیزِ دوست‌داشتنی.
۱۵-۱۶ ساله بودم که با عین صاد آشنا شدم. یکی از دوستان قدیمی عین صاد، معلم دینی ما بود.
ارتباطی قلبی-عاطفی با عین صاد داشتم، قم که می‌رفتم یکی از پاتوق‌هایم مزار عین صاد در گلزار شهدای قم بود. مدت‌ها کنار قبر سفید رنگ‌اش می‌نشستم و درد و دل می‌کردم. بعدها با برادر زاده‌اش هم رفاقت نزدیکی پیدا کردم. سال‌ها عین صاد اول شخص فکری-معنوی زندگی‌ام بود.
کم کم با کتاب‌های عین صاد هم آشنا شدم. درست یادم نیست چند تا را خواندم، اما کم نخواندم. 
بیش از همه‌، از کتاب‌ آیه‌های سبز و کتاب‌های دیگری که درباره‌ی خاطراتش بود خوشم آمد و هنوز می‌آید.
آن زمان گمان می‌کردم عین صاد بسیار عمیق است و از آب و خاکی دگر است. اما به مرور زمان نظرم عوض شد.
عین صاد انسان محققی نبود، خیلی هم اهل مطالعه نبود، سلوک عرفانی به آن معنای خاص‌اش نیز نداشته است، اما قلم روانی داشت و بی‌پیرایه می‌نوشت. خوش‌ذوق بود و اهل درد، اما نه عمیق...
هنوز هم از مطالعه‌ی کتابِ خاطراتش لذت می‌برم. از انسان‌هایی بود که بنظرم رفتارشان پندآموزتر از افکارشان است. ‌

آن سال‌ها عین صاد اینقدر معروف نبود. کتاب‌‌هایش چندان پرتیراژ نبود، برای سالگرد هایش ۱۵-۲۰ نفر بیشتر سر خاکش نمی‌آمدند. نمی‌دانم یکدفعه چه شد که عِده و عُده پیدا شدند و اینقدر طرفدار پیدا کرد.
عزیزی می‌گفت که ماجرأت نداریم دیگه در قم عین صاد رو نقد کنیم!!!


پ.ن: چند کتاب از مرحوم عین صاد هنوز در کتابخانه‌ام دارم. اگر کسی از دوستان ساکن تهران خواست تقدیم می‌شود.
        

24

مهزیار

مهزیار

1404/4/20

          "چرا عین صاد بخوانیم؟"

بی مقدمه؛
۰_نیازمندی به #خودسازی در بنیه و پتانسیل بخش زیادی از جوانان کشور ما امروزه خیلی احساس میشه و این خودسازی هست که به حرکت جوون های دغدغه مند ما #جهت می ده‌؛ به این دلیل که #حرکت بدون #رشد و #شناخت_مسیر محکوم به #شکست هست و رشد و شناخت بدون #خودسازی و #تعقل به دست نمیاد‌.
عمق قلم استاد #صفائی_حائری در این هست که یک شیوه جدید رو برای این موضوعات
عرضه کرده‌ است‌. 

۱_عمده #هدف ما از #مطالعه کتب اساتیدی چون آیت الله حسن زاده آملی،شهید مطهری،دکتر شریعتی،صفائی حائری و... رو میشه به موضوعاتی اعم از خودسازی،جامعه سازی،انقلاب در اندیشیدن،آشنایی با تاریخ ، زندگی و سیره ائمه دانست.
در این مابین اما شیخ علی صفائی زبان همخوان‌تری با جوان امروزی داره به این خاطر که با بیانی ساده و روان مهم ترین موضوعات برای تحول‌، رشد و حرکت شخصیتی رو به مخاطب خود منتقل می کنه و مخاطبش رو ساعت ها به فکر وادار می‌کنه.

۲_برای موضوعات مرتبط با ابعاد شخصیتی انسان‌، کمتر نویسنده ای رو می‌توان یافت که در این حجم و با شیوه های مختلف دغدغه‌های جوان و راه حل های مناسب اون رو تشریح کنه‌[ #کار_بلد ]. 

۳_این گفتارم یک نظر کاملا شخصی هست:
‌ وقتی شما به آثار ایشون خیلی میکروسکوپی نگاه کنی خودت علاقه مند میشی ببینی که استاد چه کسی بوده‌، سیره زندگیش چگونه بوده ، چرا در زمان خودش بین همه مردم انقدر محبوب بوده و سخنش خریدار داشته  و چرا پس از سفر آسمانی‌اش همچنان بواسطه قلمش و آثارش بین ما زنده است‌؟ 

شیخی که اون زمان هم منبر بره و هم فوتبال بازی کنه ، بی‌شک برای یک عده غیر قابل قبول و بهمان نسبت یا بیشتر برای عده‌ای بویژه برای جوانها بسیار جالب بوده‌! 
(بماند که ایشان در ۱۷ سالگی واجد اجتهاد می‌شن)

۴_ با مروری بر مسائل عصر حاضر جامعه اسلامی ما می‌بینیم تمرکز بیشتر اندیشمندان اسلامی اعم از آقایان شریعتی، مطهری، صدر و... در حوزه و حیطه مسائل اجتماعی بوده‌؛ بالاخص مسائلی که ارتباط تنگاتنگی با انقلاب اسلامی داشته‌، بطوری‌که وقتی کتاب "‌انسان کامل‌" شهید مطهری رو میخونیم می‌بینم عمده تاکید #استاد_شهید در اثرگذاری بر جامعه انسانی زمانه خود _ و نه فردیت _ داره در صورتی‌که آقای صفائی تاکید بر فردیت انسان دارند که "از خودت شروع کن‌‌!" 

استاد معتقد بر این هستند که انسان ابتدا باید در نفس خودش انقلاب کنه و بعدا در حوزه اجتماعی گامی به سوی تجلی‌بخشی به ارزش‌های اجتماعی برداره( دقیقا شخصیت امام خمینی) و این تاکید رو ما به وضوح در کتاب حرکت ایشون می‌بینیم.



۵_شاید کمتر شنیده باشید که استاد در دوره حیات‌شون در معرض تهمت ها و افترا‌های زیادی قرار گرفتن تا حدی که بعضی‌ها برای تخریب‌، ایشون رو حتی منتصب به انجمن حجتیه می‌کردند(درحالیکه تفکر ایشون در تضاد کامل با منفعل بودن در عصر ظهوره)‌. 
حجم تهمت‌ها تا حدی پیش میره که کار به جایی می‌رسه که تنی از آیات و اساتید حوزه علمیه قم جلسه ای ترتیب میدن تا تفکرات و منش ایشون مورد بررسی قرار بگیره‌؛ سرانجام با وجود تمام هجمه‌ها نتیجه آن بررسی‌ها اثبات منش اسلامی و عقلانی #عین_صاد  می‌شه که این تایید اعتبار سخنان استاد رو بیشتر می‌کنه‌. 
به عبارتی همین کلنجار‌ها خودش زمینه‌ای میشه برای جذب بیشتر اون ذهن کنجکاو تا مانند امروزه ما،بیشتر به سمت ایشون بروند‌ و
"عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد‌!"

آخر سخن اینکه این گفتار همه نظری شخصی است‌، مهم نظر شما پس از شناخت این مسیر هست‌! 

✍مهزیار.الف.یزدی 
        

1