مسخ و گراکوس شکارچی: ترجمه "مهمان مردگان"، "شمشیر"، "در کنیسه ما"

مسخ و گراکوس شکارچی: ترجمه "مهمان مردگان"، "شمشیر"، "در کنیسه ما"

مسخ و گراکوس شکارچی: ترجمه "مهمان مردگان"، "شمشیر"، "در کنیسه ما"

فرانتس کافکا و 2 نفر دیگر
3.1
8 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

11

خواهم خواند

1

ناشر
معین
شابک
9647603150
تعداد صفحات
152
تاریخ انتشار
1384/6/2

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        این کتاب مشتمل بر دو داستان از «فرانتس کافکا» با عنوان های «مسخ» و «گراکوس شکارچی» است. در داستان «مسخ»، «گره گوری» که فقط به خاطر ورشکستگی پدر مجبور می شود برای تأمین خانواده از علاقه خود، از استعدادش و از خانواده اش دست بکشد و به خاطر دیگران تبدیل به دیگری شود که با خود نیز غریبه است. در «گراکوس شکارچی»، کافکا سرنوشت انسان ها را در جهانی به تصویر می کشد که آن را «جنگل سیاه» می خواند؛ جهانی که همچنان رازآلود، تاریک و مبهم است و به خاطر گناه نخستین بشر سایر انسان ها باید بار این اسارت و سرگردانی را به دوش بکشند.
      

یادداشت‌ها

          در مورد این اثر چه میشود گفت؟ آیا صرفا میخواهد به ما بگوید آدمی که خود را وقف خوانواده‌اش کرده تا آنها در فاه باشند، اگر خودش به هر دلیل از کار افتاده شد و دیگر  برای خوانواده استفاده ای نداشت، خوانواده اش به راحتی می‌تواند از مرگ وی خوشحال شود و به زندگی خوش بپردازد؟ خانواده گره‌گوار، قبل از مسخ شدن او به یک سوسک گنده دارد به راحتی زندگی میکند. گره‌گوار زندگی خود را وقف کار کردن برای تأمین نیازهای خانواده‌‌اش کرده، آنها هیچ کاری نمیکنند و با خوشحالی از حقوق گره‌گوار استفاده میکنند و هیچکدام به فکر کارکردن نمی‌افتند. این در حالی است که بعد از از کارافتادگی گره‌گوار همگی به شکلی برای تامین هزینه‌های زندگی به کاری مشغول ميشوند و اقداماتی انجام می‌دهند. زندگی گره‌گوار قبل و بعد از مسخ شدنش چگونه است؟ او آدمی بوده که برای تامین نیازهای خانواده سخت کار می‌کرده و عملا برای خود نه تفریحی داشته نه وقتی. اونطور که از داستان برمیاد این جنبه زندگی گره‌گوار خیلی بلد است و ظاهرا ناخودآگاه او را به شدت درگیر کرده اما به طور مستقیم در داستان گفته نمی‌شود. او حتی بعد از مسخ شدن دیده میشود که دوست دارد از پنجره به بیرون نگاه کند اما برای جلوگیری از اذیت شدن خانواده به زیر تخت میخزد و در آنجا مخفی می‌شود، احساسات و خواسته‌هایش را سرکوب می‌کند . گرسنه است اما به خاطر خانواده اش با نخوردن غذا عملا دست به خودکشی می‌زند. چه چیزی او را این چنین از خود بیگانه کرده؟ آیا کافکا با خلق این اثر میخواهد به ما بگوید این دنیا، اجتماع و مناسباتش ما را از خود دور کرده و بیگانگی در ما بیداد میکند؟ یا می‌خواهد ما مراقب باشیم که این دنیا که در آن هیچ رحمی وجود ندارد بر ما چیره نشود و جلو لذت زنده بودن ما را نگیرد؟ یا شاید چیز های دیگر... 
        

8

          موضوعی بسیار جذاب، شروعی بسیار قوی، پرداختی ضعیف و شوربختانه ناتمام!

گفتار اندر معرفی داستان
مهمان مردگان، دستانی ناتمام از فرانتس کافکاست که در آگوست ۱۹۲۰ میلادی نگارش و توسط آقای «مکس برود» نویسنده، آهنگ‌ساز و روزنامه‌نگار آلمانی زبانِ اهل چک با عنوان «Bei den Toten zu Gast» نخستین بار در سال ۱۹۳۷ میلادی در کتابی با نام «خاطرات و نامه‌ها» منتشر گردیده است و عنوان انگلیسی داستان یعنی «A Guest of the Dead» برگرفته از جمله‌ی آغازین داستان یعنی «I was a guest with the dead» می‌باشد که در ایران توسط «صادق هدایت» ترجمه و جدیدترین نسخه‌ي چاپی آن در سال ۱۳۹۸ توسط نشر «انگیزه مهر» تحت عنوان «مسخ» با شابک ۲-۳۵-۸۳۲۵-۶۰۰-۹۷۸ در ۱۲۴ صفحه چاپ و منتشر گردیده است که البته این کتاب حاوی پنج داستان به نام‌های «گراکوس شکارچی، مهمان مردگان، شمشیر، در کنیسه ما و مسخ» می‌باشد.

از یک داستان سه صفحه‌ای که در نسخه‌ی بازنویسی تنها دو صفحه فضا اشغال کرده، هرچه بگویم اسپویل محسوب می‌گردد اما فقط به این اشاره می‌کنم که شخصیت داستان شخصی‌ست بی‌نام(من پس از خواندن داستان تصور می‌کنم خود کافکاست) وارد مقبره‌ای شده و در میان تعداد زیادی تابوت،‌ دو تابوت با در باز رویت می‌کند که گویی به تازگی وا شده‌اند و یک مرد قدرتمندی پشت میز(تصور می‌کنم او پدر کافکاست) و زنی جارو بدست(تصور می‌کنم مادر کافکاست) در آنجا حضور دارند تا اینکه... .

نقل‌قول نامه
"این‌جا به آن اندازه که می‌ترسیدی وحشتناک نیست. ما به آن‌چه دور و برمان می‌گذرد چه کار داریم؟"

کارنامه
نمره دادن به یک داستان ناتمام حقیقتا کاری‌ست دشوار، چرا که ناتمام است و اگر نویسنده موفق به پرداخت و اتمامش می‌شد شاید از آن شاهکاری در می‌آورد اما... یک ستاره بخاطر پرداخت ضعیف، یک ستاره بابت ناتمام بودنش از کتاب کسر و نهایتا بخاطر موضوع بسیار جذاب، شروع قوی داستان و رساندن تقریبی منظورش سه ستاره برایش منظور می‌نمایم.

دانلود نامه
فایل پی‌دی‌اف کتاب را در کانال تلگرام آپلود نموده‌ام، در صورت نیاز می‌توانید آن‌را از لینک زیر دانلود و مطالعه نمایید:
https://t.me/reviewsbysoheil/372

بیست و هفتم مهرماه یک‌هزار و چهارصد
        

0