بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک: برگرفته از درسهای آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی

بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک: برگرفته از درسهای آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی

بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک: برگرفته از درسهای آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی

4.7
24 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

39

خواهم خواند

10

شابک
9786009319510
تعداد صفحات
208
تاریخ انتشار
1398/11/15

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک برگزفته از درس‌های آیت‌الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی
      

یادداشت‌ها

          هر فرقه، نحله، تشکل و ... یک شناسنامه‌ای دارد که خود را با آن معرفی می‌کند.
گاهی علامت، گاهی یک کار خاص، گاهی مراسمی خاص و یا حتی نوشته و یا سخنرانی 
مذهب حقه تشیع که والاترین معارف را در خود دارد 
نیز همین مکانیزم را در دستور خود قرار داده است.
علائم مومن ، اوصاف مومن، سیره و گفتار اهل بیت علیهم السلام همگی قابلیت شناسنامه بودن را دارند، لکن خطبه ای که حضرت صدیقه شهیده سلام الله علیها در مسجد خطاب به اهالی اسلام و با موضوع دفاع از حق غصب شده خود و همسرش امیرالمؤمنین علیه السلام ایراد نمود به نوعی دارای امتیاز خاص است که به نظر می‌رسد این خطبه به تنهایی ظرفیت شناسنامه بودن مذهب حقه تشیع و بالاتر حتی که دین اسلام را دارد.
آیت الله آقا مجتبی تهرانی ضمن سلسله جلساتی به ترجمه گسترده و توضیح بیانی این خطبه پرداخته اند و با بیانی سلیس و روان این خطبه را ارائه فرمودند.
مناسبت ایام شهادت مظلومانه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها فرصتی‌ست تا به این کتاب مراجعه کرده و با صرف وقتی مختصر از میوه شیرین کلام فاطمی تناول نموده و بهره‌مند شویم.


        

13

#معرفی _کت
          #معرفی _کتاب

بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدکیه

حاج آقا مجتبی تهرانی

پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) دو حادثه مهم و سرنوشت ساز روی داد که تمامی حوادث بعد از خود را تحت تاثیر قرار داد.این دو حادثه یکی تشکیل سقیفه و غصب خلافت مسلمین و دیگری غصب<<فدک>> یعنی قطعه زمین اهدایی پیغمبر گرامی اسلام (ص)،به دخترش فاطمه الزهرا(س) بود.
پس از مدت بسیار کوتاهی از این دو رویداد و بعد از چند بار پیگیری برای بازپس گیری فدک و بی نتیجه بودن آن،حضرت زهرا(ع) در مسجد النبی (ص) حاضر شد و خطبه ای را در حضور مهاجرین و انصار ایراد فرموده که از آن پس به خطبه فدک معروف گردید.

این خطبه نه تنها مسائل مربوط به فدک را به خوبی و حقّ  اهل بیت علیهم السلام در آن را به روشنی اثبات می‌کند، بلکه مشتمل بر مضامین بلند در معارف اعتقادی است.

در این کتاب پس از مقدمه حضرت زهرا (ع) که خود را به مسجد رسانده بودند در جمع انصار و مهاجر و ابوبکر به ایراد خطبه می پردازد
که حضرت ابتدا با حمد الهی و شکر نعمت شروع سپس به ثنای حق تعالی،شهادت بر توحید،خلقت و ابداع،هدف از آفرینش و..... تمام این موضوعات را با استدلالی زیبا تا غصب فدک ادامه می دهند.

در فصل دوم این کتاب، به محاجّه حضرت با ابوبکر می رسیم.که با دروغ وتوجیه حدیث جعلی و ادعای اجماع امّت بر ظلم به اهل بیت و ظاهر سازی و فرار از اصل بحث سخن می گوید و حضرت هم با پاسخی منطقی و طبق آیات قرآن کریم به او داده است.

فصل سوم کتاب بازگشت به خانه بود
و امیرالمومنین به تسلّی دادن حضرت زهرا(س) می نشیند.
امیرالمومنین خطاب به حضرت فرمودند؛من فرق نکرده ام،اگر من قیام کنم اسلام ضرب می خورد و چیزی از آن باقی نمی ماند.من باید حساب کار را تا قیامت بکنم و مصلحت اسلام را در نظر بگیرم.
حضرت هم فرمودند؛من هم صبر می کنم برای اینکه اسلام و رسالت پیامبر در طول تاریخ باقی بماند.پس ما اهل بیت با همه این فشارها باز هم صبر می کنیم.

خاتمه
هدف از خلقت یعنی آدم شدن.
"مکتب آدم ساز"،تنها 'مکتب اهل بیت'است  و غیر از آن راهی وجود ندارد،والّا چند متر زمین  و حتی خلافت هم فی نفسه برای آنان پوچ است

و صَلَّی اللَّهُ عَلَی مُحَمَّدِِ وَ آلِ مُحَمَّدِِ
 










        

15