معرفی کتاب رویای آمریکایی (روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا) اثر هاوارد زین مترجم فاطمه شفیعی سروستانی

رویای آمریکایی (روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا)

رویای آمریکایی (روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا)

هاوارد زین و 1 نفر دیگر
3.2
7 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

6

ناشر
هلال
شابک
9789646938021
تعداد صفحات
436
تاریخ انتشار
1397/12/25

توضیحات

        کتاب رویای آمریکایی نوشته هاوارد زین امتیاز ویژه‌ای را به علاقه‌مندان فارسی زبان می‌دهد تا به دور از آثار پژوهشی و علمی آکنده از عبارات و اصطلاحات دانشگاهی، اثری تاریخی، اما روان و سلیس را دربارهٔ تاریخ مردم آمریکا پیش رو داشته باشند.

هاوارد زین به عنوان مورخی مارکسیست، مدعی است که تاریخ آمریکا را از نگاه کارگران، مردم‌گرایان، سیاه‌پوستان، زنان، بردگان و سرخ‌پوستان این کشور ارائه کرده است. شیوهٔ او، در واقع دادخواستی علیه سفیدپوستان و نظام سرمایه‌داری «ایالات متحدهٔ آمریکا» است. او تأسیس جمهوری آمریکا را، اقدامی در راستای کنترل ظالمانهٔ یک اکثریت توسط یک اقلیت سودجو، توصیف می‌کند و در توصیفی که از صدور اعلامیهٔ استقلال ارائه می‌کند، آن را نه یک بیانیهٔ انقلابی حقوقی؛ بلکه ابزاری خودخواهانه برای واداشتن گروه‌های عامهٔ مردم، به سرنگون ساختن پادشاه به نفع ثروتمندان می‌شناسد. حقوقی که ظاهرا اعلامیهٔ استقلال آن را تضمین می‌کرد، به زندگی، آزادی و شادمانی مردان سفید و در واقع مردان سفید ثروتمند منحصر می‌شد؛ زیرا حقوق یاد شده، بردگان سیاه را در برنمی‌گرفت و نابرابری‌های موجود در زمینهٔ مالکیت را نادیده می‌انگاشت. به بیان دیگر، این اعلامیه متضمن حقوق اجتماعی مردم آمریکا نبود.

هاوارد زین اتهام داده‌های تاریخی را می‌پذیرد؛ زیرا از نظر او انعکاس عینیت غیرممکن و نامطلوب است و آن را به نفع پیشبرد آرمان‌های بشری و عدالت به نحوی که یک مارکسیست آن را ترجمه و بیان می‌کند نمی‌شناسد.

اندیشمندی که با تأمل، این اثر تاریخی هاوارد زین را مطالعه می‌کند، در می‌یابد که وی، به دلیل رویکرد سوسیالیستی، نه تنها با طول و تفصیل بیشتری از جنبش‌های مارکسیستی و کمونیستی سخن می‌گوید؛ بلکه ضمن دوری گزیدن از نقد این جنبش‌ها با نوعی سهل‌گیری، از کنار مهم‌ترین جنایات خمرهای سرخ در «کامبوج» هم می‌گذرد.


      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به رویای آمریکایی (روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا)

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به رویای آمریکایی (روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا)

یادداشت‌ها

maryam torabi

maryam torabi

1403/8/24

          نویسنده کتاب رویای آمریکایی یک کمونیستیه که زیاد به نقش صهیونیست و اسرائیل در اتفاقاتی که در دنیا بوجود آوردن اشاره نمیکنه اما در نقش افشاکننده ماجراهایی که سردمداران و همان گروه اقلیت حاکم آمریکا بوجود میارن به حد کافی تلاش میکنه به طوری که بازهم در لیست خطرناک ترین آدمها قرار گرفته

کتاب اونجوری که ازش تعریف شده بود برای من مطلب خیلی خیلی خاص نداشت و اگر هم داشت خیلی کم بود و تصورم این بود که این کتاب هم یه کتابیه مثل سرنوشت فلسطین اما خب این کتاب بیشتر به جنگ‌ها و شورش های گروه‌های سیاه پوست و سرخ پوست و... پرداخت و اگه بتونید این بخش هارو تحمل کنید میتونید برسید به قرن ۲۰ و اونجا چیزهای بهتر و جدیدتری که تا حدی براتون تازگی داره رو میکنه مثل جنگی که در عراق و توسط آمریکا بعد از هشت سال جنگ تحمیلی ما درست شد و یا اینک آیا آمریکا آنقدری که تو بوق و کرنا کرده که یک ابرقدرت هست این قضیه به ضرر مردمش تموم شده یا به نفعشون، مردمشون از قدرت نظامی بیش از حدی که سرمایه‌های کشور رو معطوف به خودش کرده و بی توجه به مسائل بهداشتی و ... هست راضی هستن یا نه. انتخابات در آمریکا چطوری پیش میره. به واقع میتونید بفهمید که چطوری هرجا آمریکا سایه نحسش افتاد اون تکه از دنیا خواب خوش ندید.
ولی من پشیمون نیستم که این کتابو خوندم و دوستش داشتم و تا جایی که خواستم هم یادداشت برداری کردم.

کتابی که من خوندم البته جلدش اینی که اینجا هست نیست و جلد کتاب یک شلوار لی هست که شاید اشاره داره به قشر کارگر.
        

1

          نکته جالب درباره این کتاب این است که نویسنده آن یک شخص کمونیست است که با اعتقاد به آرمان‌های کمونیسم در آمریکا زندگی می‌کند و علیه دولت و سیاست رسمی ایالات متحده آمریکا سخنرانی کرده و کتاب می‌نویسد اما هیچگاه به خاطر این اقداماتش دستگیر نشده و از سخنرانی و تدریس منع نشده است حتی به راحتی در دانشگاه تدریس کرده و کتابش سال‌ها در دبیرستان‌ها تدریس می‌شده است. در این کتاب هم با دیدگاه‌های کمونیستی خود تاریخ مردم آمریکا را روایت می‌کند البته روایت‌هایش دروغین نیست اما پررنگ کردن بعضی از بخش‌ها و نادیده گرفتن بعضی دیگر ناشی از همین دیدگاه اوست.
در کل مطالعه این کتاب را به همگان توصیه می‌کنم اما حتماً باید به خاطر داشته باشید اگر می‌خواهید آمریکا را بشناسید باید پیشرفت‌ها، نقاط امید و اقدامات بسیار مثبتی که در آمریکای مدرن رخ داده است را هم بشناسید و اگر نه، دیدگاه یک جانبه و کاریکاتوری نسبت به ایالات متحده آمریکا خواهید داشت.
        

2