معرفی کتاب سلام، من زمین هستم: داستان واقعی یک سیاره ی منحصر به فرد اثر لوکا نوولی مترجم حسین ابوالقاسمی

سلام، من زمین هستم: داستان واقعی یک سیاره ی منحصر به فرد

سلام، من زمین هستم: داستان واقعی یک سیاره ی منحصر به فرد

لوکا نوولی و 2 نفر دیگر
4.0

1397/8/27

کتاب سلام، من زمین هستم: داستان واقعی یک سیاره ی منحصر به فرد، نویسنده لوکا نوولی.

لیست‌های مرتبط به سلام، من زمین هستم: داستان واقعی یک سیاره ی منحصر به فرد

این کتاب درباره چگونگی خلق زمین است. در ابتدای کتاب نموداری کشیده شده است که مدت زمان زیست انسان را بر روی زمین نشان داده است. اگر این نمودار چهار و نیم میلیارد ساله را در 24 ساعت فشرده کنیم انسان در یک ثانیه آخر پدید آمده است. سپس در کتاب به چگونگی سرد شدن زمین و تغییرات طبیعی شدیدی که گرفتار آن بود سخن گفته است.سپس پدید امدن اولین واحدهای سلولی موجودات زنده و گیاهان بررسی شده است. در ادامه برخورد شهاب سنگ با زمین، یخ بندان های چندگانه در زمین، انقراض دایناسورها و پدید امدن اولین گونه های حیوانی از موجودی شبیه موش و انسان هایی از میمون ها نقل شده است.

از نقاط قوت اثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•	تصویرگری زیبا و جذاب
•	کیفیت عالی صحافی و ورق
•	ساده سازی مفاهیم پیچیده‌ی علمی (  درک مفهوم موجودات تک سلولی و چگونگی ایجاد دی ان ای موجودات اولیه برای همه سخت است و نیاز به تفکر عمیق دارد. در مورد نوجوانان این تفکر به خاطر دانش علمی پایین انها دشوارتر است)
•	خلاصه‌ی محتوای کتاب در انتهای آن
•	جملات جالبی که در انتهای کتاب از بزرگان در مورد موضوع کتاب آمده است.
•	حجم مناسب کتاب و متناسب با حوصله مخاطب

نقدی که به این کتاب دارم دوری نویسنده از باورهای مذهبی و بیان صرفا علمی آن است. جای آیات مربوط به سوره انبیا  آیه 30 و امثالهم خالیست. هرچه این کتاب تلاش کرده  از علم بگوید خداوند در یک آیه فرموده است ( حیات را ازآب پدید اورده ایم) در این کتاب وقتی خلقت  لحظه به لحظه شرح داده می‌شود برای انسان شرقی معنویت شناس جای جمله فتبارک الله احسن الخالقین خالی است.
مورد بعدی که باید به آن اشاره شود نظریه داروین بر تکامل انسان از گونه‌ی میمون است. دانشمندان بنا را بر این گذاشته اند که نظریات علمی را جای واقعیت مطلق معرفی کنند. داروین با توجه به یافته‌هایش که حاصل مشاهدات و بررسی هایش بود تفسیر کرد که انسان چگونه پدید امده است در حالی که طبق آموزه های مذهبی، انسان امروزی از دنباله‌ی نسل حضرت آدم و حوا است. ممکن است در روی زمین قبل از هبوط آدم نمونه‌های دیگری از انسانها هم بوده باشند( به نقل از فرشتگان در برابر خداوند، همواره مشغول جنگ و خونریزی بوده اند) ولی انسان امروزی دنباله‌ی نسل انها نیست.
بهتر بود مترجم محترم همانطور که نویسنده نظریه غیر قطعی علمی را با در متن اصلی و عین حقیقت آورده است، آنچه ما به ان معتقدیم لااقل در پانویس کتاب وارد می شد تا مخاطب همانطور که آن نظر را می خواند، از نظر و اعتقاد دیگری هم مطلع شود. در هر حال ما نیز به تکامل گرایی موجودات روی زمین معتقد هستیم ولی در جزییات نمی‌شود با اطمینان از آنچه داروین گفته، صحبت کرد.

مخاطب کتاب مثبت ۹ و ۱۰ ساله‌ها هستند.

بسم الله الرحمن الرحیم
در صفحه ۷۹ کتاب درباره نظریه تکامل داروین گفته که من قسمتی از  تفسیر را از سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی درباره نظر اسلام را در این باره بیان می کند.
در مورد نحوه خلقت انسان دو نظریه معروف "فیکسیسم" (اصالت انواع) و "ترانسفورمیسم"(تکامل انواع) وجود دارد که در این جا نه مجالی برای توضیح آن و نه تفسیر علمی اش در تعهد این مرکز می باشد و در در مورد این دو نظریه باید گفت که این ها نظریه‏ های زیست شناختی هستند و جز با متد آن، قابل پاسخ گویی نیستند و باید به تحقیقات مرتبط مراجعه کرد.
با این حال می توان گفت:
وقتي به منابع ديني اسلام رجوع مي كنيم، مي بينيم كه تعارض مطلق و كاملي بين اين دو نظريه وجود ندارد و به نوعي مي توان اين دو را با هم جمع کرد:
اصولا عقل مي گويد تکامل و پذیرش اجداد حیوانى براى انسان هیچ گونه مخالفتى با اینکه انسان‏هاى موجود همه داراى پدر و مادر واحدى به نام آدم و حوا باشند ندارد، در این صورت جای این سوال خواهد بود که خود آدم و حوا چگونه خلق شده و آیا خلقت آن ها از گل بوده یا از حیواناتی انسان نما به وجود آمده اند؟
ظاهر آیات قرآن موید نظریه اول(اصالت انواع) است و بعضي از مفسران بزرگ نیز با استناد به آیات قرآن، نظریه تکامل انواع را در مورد نسل انسان صحیح نمی دانند؛ زیرا قرآن به صراحت نسل انسانی موجود را به حضرت آدم و همسرش حوا متصل می داند و آنان را نه تکامل یافته از موجودات قبلی، بلکه مخلوق مستقل خدا می شمارد که آنها را بدون سابقه قبلی آفریده است.(1)
1. طباطبایی محمد حسین، تفسیر المیزان، ترجمه موسوی همدانی محمد باقر، قم، انتشارات جامعه مدرسین، سال 1374 ه ش، چاپ پنجم، ج4، ص227.