کلبه عمو تام

کلبه عمو تام

کلبه عمو تام

هریت بیچر استو و 1 نفر دیگر
4.3
26 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

64

خواهم خواند

14

شابک
9789643031640
تعداد صفحات
124
تاریخ انتشار
1389/3/10

توضیحات

        پیش از الغای بردگی، در کنتاکی، مالک ثروتمند رئوفی مجبور می شود در پی مشکلات شدید مالی، بهترین و وفادارترین برده اش به نام توم و یک کودک به نام هنری را بفروشد، اما موفق نمی شود. پدر و مادر بعد از گذراندن حوادثی به کانادا می روند و همراه تام زندگی نو را آغاز می کنند، اما تام به دنبال تاجر برده می رود و با قلبی شکسته، خانواده اش را ترک می کند. دختربچه ای مهربان به نام ایوانجلین پدرش را مجبور کرد که تام را بخرد. بعد از مرگ آن دو، تام به دست سیمون لگری خشن می افتد که او را به کشتزار پنبة خود می برد تا با خشونت و بدرفتاری از او یک مراقب بسازد. اما تام با او به مقابله می پردازد و ارباب او را تا سرحد مرگ می زند، اما در این میان، پسر ارباب سابق تام به جست وجوی او می پردازد و او را می یابد به خانه برمی گرداند.
      

یادداشت‌ها

narjes bt

1401/3/21

        درد کلمه ایست که شاید هیچ وقت به پایان نرسد و فریاد چیزی‌ست که شاید هیچ وقت، هیچ کس نشنودش. آری؛ این داستان می‌خواهد به ما درد بی‌انتها و فریاد های از سرِ بی عدالتی سیاه‌پوستان را نشان بدهد. دردی که تا ابدیت ادامه خواهد داشت و فریادی که هیچ‌گاه به گوش هیچ‌کس نخواهد رسید.
در گیر و دار نژاد پرستی و تبعیض بین سفید و سیاه، عمو تام پسری که برده ی آقای شلبیِ مهربان بود، فقط کار می‌کرد و کار می‌کرد و کار می‌کرد. روزی مردی که تاجر برده است، به دلیل بدهی های آقای شلبی نزد او می‌رود. او باید یکی از برده هایش را به جای بدهی، به تاجر بدهد. هر چند که این کار بر خلاف میل‌ش است... و تنها کسی که قبول می‌کند عموتام است و قرار است دردهایش از اینجا شروع ‌شود...
 
کتاب موضوع جالبی داشت. هر چند که اصلا جدید نبود و زیاد در مورد نژادپرستی و برده داری خوانده بودم، اما تفاوت هایی داشت که باعث می‌شد زیاد تکراری نباشد و شاید این نکته ای بود که باعث می شد خواننده کتاب را کنار نگذارد.
شروع داستان خوب بود و خواننده کاملا با فضای آن آشنا می‌شد. اینکه نویسنده از همان اول داستان شروع کرده بود به توصیف کردنِ صحنه، نکته ی مثبتی بود. «عصر یک روز سرد فوریه، دو مرد نجیب زاده، در سالن پذیرایی مجلل خانه‌ای در شهر پ در کنتاکی، در کنار هم نشسته بودند. مستخدمی در آنجا نبود. صندلی‌های دو مرد خیلی به هم نزدیک بود ظاهرا درباره‌ی موضوع مهمی صحبت می کردند. یکی از مردان، کوتاه قد و تنومند بود و بیش از حد به سرو وضعش رسیده بود: جلیقه ای پر زرق و برق و رنگ و وارنگ به تن داشت و دستمال گردنی آبی با خال های زرد به گردنش بسته بود. انگشتان پت و پهن و زمختش پر از انگشترهای تزیینی بود و زنجیر طلای ساعت کلفتی داشت که یک مشت انگشتر و مهرهای رنگ وارنگ از آن آویزان بود.» توصیف این صحنه آنقدر خوب بود که آدم را یاد فیلم‌ها و کتاب‌های کلاسیک می‌انداخت و به همین دلیل شاید بسیاری از خواننده‌ها به خاطر شروع‌ش به خواندن ادامه دهند.
این که زاویه دید سوم شخص بود، از این لحاظ که می توانستیم در مورد هر چیزی که در صحنه اتفاق می‌افتد خبر داشته باشیم خوب بود. اما از لحاظی هم بد بود. زیرا اگر اول شخص بود و از زبان عموتام، ما بهتر احساساتش را درک می‌کردیم. اما با این حال توصیف احساسات داستان خوب بود و تا حدودی می‌توانستیم با شخصیت‌ها همزاد پنداری کنیم.
توصیف صحنه ها خیلی خوب بود، به طوری که حس می کردم در حال خواندن یک کتابِ مصور هستم و تمامی صحنه های داستان از جلوی چشمانم رد می شدند.
یک نکته ی منفی ای که وجود داشت، این بود که انگار تکلیفِ نویسنده با خودش معلوم نبود. برخی جاها آنقدر زیاده گویی می‌کرد که خواننده خسته می شود و در جای دیگری آنقدر کم توصیف کرده بود و هیچ جزئیاتی نگفته بود، خواننده نمی توانست به طور کامل درک کند که در این قسمت چه اتفاقی افتاده.

پایان داستان خوب و قشنگ بود. اما می توانست بیشتر به آن بپردازد و توصیف کند. مثلا وقتی برده ها سند آزادی خود را گرفته اند خیلی خوشحال شده اند و برخی شان هم خیلی ناراحت، اما نویسنده فقط در یک جمله گفته است: «سند آزادی شان را در میان اشک ها و هلهله ی شادی به دستشان داد.»
اسم کتاب و جلدش هم هر دو خوب بودند و مربوط. اما جلدش می توانست جزئیات بیشتری داشته باشد.
و در آخر؛ این کتاب را دوست داشتم. زیرا همانطور که نویسنده در اول کتاب گفته بود، شاید ضعف های فنی زیاد داشته باشد، اما بقیه ی چیز ها می تواند این ضعف ها را بپوشاند.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

6

          طرح جلد کتاب اشارۀ مستقیم به داستان و ترس و فرار بردگان دارد. این کتاب ابتدا به طور پاورقی منتشر شده و علیه برده داری قیامی را در جامعه آن زمان ایجاد کرده و به قول خانم استو نقص های فنی زیاد آن به خاطر نقاط قوتش قابل چشم پوشی است.داستان دربارۀ نژادپرستی و غرور، برده داری، ظلم، خرافاتی که کلیسا ها ترویج می کردند و انحراف شان و ایمان قوی بعضی بردگان مسیحی است که بسیار دردناک و غمگین است.
ترجمۀ متن های خلاصه شده از آقای سلیمانی را دوست دارم و مترجم این کتاب را روان ترجمه کرده است و فونت(رسم الخط) آن خوانا است، در کل خواندن این کتاب نیاز به تمرکز زیادی ندارد و می توانید در موقعیت های مختلف آن را بخوانید و احتمالا نسبت به حجمش زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.
این کتاب به تمام کسانی که می خواهند حقیقت کلیسای منحرف و جامعۀ آمریکا و پایه ای که روی آن بنا شده را بشناسند توصیه می شود، خواندن سخنان رهبری در این موضوع خالی از لطف نیست:  [امروز یکی از تراژدیترین آثار هنری، اثری است به نام «کلبه عموتام» که زندگی برده‌داری را در امریکا نشان میدهد که شاید قریب دویست سال است که این نوشته هنوز زنده است. واقعیّتهای امریکا این است؛ حکومت امریکا این است؛ آن مشخّصه و ممیّزه‌ای که نظام امریکایی به دنیا نشان داده، این است؛ نه آزادی انسان، نه برابری انسان. کدام برابری؟! شما هنوز هم بین سیاه و سفید برابری قائل نیستید. همین امروز هم از نظر شما رگه سرخ‌پوستی در یک نفر آدم در هر یک از مراحل گزینش اداری یک نقطه ضعف برای او محسوب میشود. برابری انسانها؟! آزادی فکر؟! شما حاضرید همین سخنرانی، یا سخنرانی آقای رئیس جمهور را در رسانه‌هایتان در امریکا پخش کنید؟ اگر آن‌جا آزادی فکر و آزادی بیان هست، همین سخنرانی نیم‌ساعته آقای خاتمی را بردارید پخش کنید. کدام آزادی فکر؟! رسانه‌ها متنوّع است، اما بند ناف همه متّصل به دستگاه سرمایه‌داری و سرمایه‌داران بزرگ امریکاست که اکثریّتشان در اختیار صهیونیست‌هاست! این معنی آزادی رسانه‌ها در امریکا است؟! چرا به مردم دنیا دروغ میگویید؟ اینها اصول امریکایی است؟! آن وقت میگویند اصول امریکایی جهان‌شمول است. شما کی هستید که به خودتان حق میدهید که برای بشریّت، اصول جهان‌شمول وضع کنید؟ بیانات در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۸۰/۱۲/۲۷] 
امتیاز از 10: 8
        

2