آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

سیدمحمدباقر صدر و 1 نفر دیگر
4.8
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

5

شابک
9789645860804
تعداد صفحات
124
تاریخ انتشار
1400/4/15

توضیحات

کتاب آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی، ویراستار سعید فلاحی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی
بریدۀ کتاب

صفحۀ 85

لا إکراهَ فِي الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشدُ مِنَ الْغَيِّ (سورۀ بقره، آیۀ ۲۵۶) هیچ اجباری در دین نیست؛ [زیرا] راهِ درست از راهِ انحرافی روشن شده است. برخی در فهم این آیۀ شریف به خطا می‌روند و گمان می‌کنند که اسلامْ آزادی در پذیرفتن یا نپذیرفتن دین را برای انسان تضمین کرده و بر پایۀ اصل آزادی فردی که تمدّن‌های نو به آن معتقدند، هرگونه اجبار بر دین‌داری را منع کرده است؛ امّا این پندار کاملاً خطاست، زیرا اسلامی که از اساس برای آزادی انسان از پرستش بت‌ها براساس توحید آمده، امکان ندارد اجازه دهد که انسان از اصل آزادی‌اش [آزادی از پرستش بت‌ها] عقب‌نشینی کند و در پرستش بت‌های زمین غرق شود. همچنین اسلام برخلاف تمدّن‌های غربی، عقیدۀ توحید را موضوعی مربوط به رفتار شخصیِ فردی افراد قلمداد نمی‌کند، بلکه آن را قاعده‌ای بنیادین برای همۀ وجود تمدّنیِ‌خود می‌داند و چنانکه دموکراسی غربی، هر اندازه هم که به آزادیِ فردی معتقد باشد، به افراد اجازه نمی‌دهد که با خودِ اندیشۀ آزادی مبارزه کنند و اندیشه‌های دیکتاتوری و فاشیسم را بپذیرند، اسلام نیز نمی‌تواند هرگونه تمرّدی را در برابر پایه‌های بنیادین خود به رسمیّت بشناسد. مقصود اسلام از نفی اجبار در دین این است که راه هدایت از راه انحراف روشن شده و حق گمراهی از هم متمایزند و ازآنجا که نشانه‌ها روشن و برهان آشکار و تفاوت بین تاریکی و روشنایی بر همهْ هویداست، دیگر نیازی به اجبار نیست و از اساس امکان اجبار بر پذیرشِ دین وجود ندارد؛ زیرا دین تنها کلماتی بی‌روح نیست که بر زبان جاری شوند یا آداب و رسومی سنّتی نیست که اعضا و جوارح انسانْ آن‌ها را انجام دهد؛ بلکه دین، باور و نظام و شیوه‌ای برای اندیشیدن است.

1

لیست‌های مرتبط به آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

پست‌های مرتبط به آموزه های وحی: گفتارها و نوشتارهای قرآنی

یادداشت‌ها

          مطالعه‌ش تموم شد و پسندیدم. البته حسّم این بود که ترجمه‌ش گاهی ثقیل و سنگین می‌شه؛ ولی در هر صورت محتوای خوبی داشت.
توضیح پشت جلد کتاب:
آموزه‌های وحی دومین دفتر از مجموعۀ «بارقه‌ها»ست که در آن گفتارها و نوشتارهای پراکندۀ استاد شهید آیت‌اللّٰه سیّد محمّدباقر صدر با موضوع قرآن گرد آمده است.
شهید آیت‌اللّٰه سیّد محمّدباقر صدر افزون بر مجموعۀ دروس تفسیر موضوعی خود با نام «سنّت‌های تاریخی در قرآن کریم» و نیز کتاب «علوم قرآن» که دو اثر قرآنی ویژۀ او هستند، در شماری از سخنرانی‌ها و مقالات خود، موضوعاتی مرتبط با قرآن کریم را مطرح کرده که این مطالب در کتابِ پیشِ رو گرد آمده است.
در بخش اوّل از این کتاب، دو سخنرانی شهید صدر با موضوع «حقیقت وحی» و «تغییر در نبوّت» آمده است. در بخش دوم نیز که نوشتارهای شهید صدر در مجلّات مختلف است، مقالاتی از قبیل «شب قدر»، «عمل صالح در قرآن»، «آزادی در قرآن»، «آغاز تاریخ انسان در پرتو آموزه‌های قرآنی»، و «مقایسۀ نوع جهاد اسلامی در مکه و مدینه» آمده که شهید صدر در هر یک از آن‌ها در پرتو برخی آیات قرآنی به بررسی موضوعات یادشده پرداخته است.
        

2