معرفی کتاب بمبئی رقص الوان است: بمبئی به روایت مسافران قاجاری اثر علی اکبر شیروانی

بمبئی رقص الوان است: بمبئی به روایت مسافران قاجاری

بمبئی رقص الوان است: بمبئی به روایت مسافران قاجاری

3.0
12 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

26

خواهم خواند

15

شابک
9786009801978
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1398/9/27

توضیحات

        بمبئی برابر شد. قریب صد جهاز دودی و غیره، چه می رفتند و چه در نزدیکی بمبئی لنگر انداخته اند. سبحان الله، آدم دیوانه می شود نمی داند نگاه به چه بکند، چه ببیند.حاجیه خانوم علوی? کرمانییک عروسی دیده شد که خیلی مضحک بود – علاوه بر زینت نمودن خودِ عروس، داماد را هم زینت نموده و گل زده بودند در میان شهر شب و روز گردش می نمودند.محمد حسین قزوینیزن و مرد هندو پیشانی خود را خال قرمز می گذارند و خط قرمز می کشند و بعضی از مردهای هندو پیشانی و دور چشم خود را خال سفید می گذارند.حاجی پیرزادهروح شهر کلاف پیچیده ای از عناصر دیدنی و نادیدنی ست و در شکل گیری این روح، روایت مسافران سهم انکار ناپذیری دارد. تصویر خیالی که از بمبئی در ذهن هم? ما نقش بسته است از توصیفات و غافلگیری  هایی پدید آمده که ایرانی های پیشین سوغات آورده اند. گزارش اولین مواجهه با شهر موضوع این کتاب است؛ بمبئیِ مسافران قاجاری.کتاب «بمبئی رقص الوان است» پنجمین جلد از مجموع? «تماشای شهر» است که در هر جلد از خلال گزید? سفرنامه ها، نگاه ایرانی به هویت یکی از شهرهای دور را ترسیم می کند.
      

لیست‌های مرتبط به بمبئی رقص الوان است: بمبئی به روایت مسافران قاجاری

یادداشت‌ها

          به نظر من از آن کتابهاست که می گن « هر کتاب ارزش یک بار خواندن داره » و به خاطر همین از صفحه ی ۸۰ به بعدش را ادامه دادم. چون اصلا کتاب روان و پیش برنده ای نیست. راستش، کتاب را که تمام کردم با خودم گفتم شاید بهتر بود اصلا کتاب نمی شد و به صورت همان منابع اصلی و سفرنامه هایی که در قامت نسخ خطی در کتابخانه ها در اختیارمان می گذارند باشد اما به هر حال این قسمتش به من ربطی نداشته است و ای بسا سفرنامه هایی از این دست که بی شمار به چاپ رسیده اند.
افرادی که خاطراتشان را از سفر بمبئی در دوره ی قاجار ثبت کرده بودند قطعا نویسنده نبوده اند و صرفا مجموعه ای از وقایع دیده شده را با دایره واژگان آن زمان پشت سر هم نوشته اند. اما کسی که متون را گردآوری و ویرایش کرده قطعا می توانست متن را بهتر و روان تر و در قالب چاپی زبده تری عرضه نماید.

من با عنوان یک علاقه مند به کشور هند و نیز به عنوان کسی که دوسال تمام در این کشور زیسته ام کتاب را به دست کرفتم و البته که بخش هایی برایم جالب بود. از آن جمله در این کتاب می توان نخستین رویارویی ایرانی های دوره ی قاجار با شهرهای دور درک کرد و نوع نگاه ایرانی از هویت ترسیم شده شهری توسط آنان را فهمید.
        

3