معرفی کتاب رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره اثر پاتریک رادن کیف مترجم مهتا عافیت طلب

رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره

رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره

پاتریک رادن کیف و 2 نفر دیگر
4.3
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

4

ناشر
خوب
شابک
9786227425239
تعداد صفحات
464
تاریخ انتشار
1400/3/8

توضیحات

کتاب رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره، مترجم مهتا عافیت طلب.

لیست‌های مرتبط به رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره

خنده سرخسفر به انتهای شبدر جبهه  غرب خبری نیست

ادبیات ضدجنگ

69 کتاب

قرار است وجود خود را بفروشم. قرار است نیست شوم، غرق در شومی و پلیدیِ جنگ. می‌خواهم خود را فدا کنم. از وجودم چیزی نخواهد ماند. نمی‌دانم این کار را چرا انجام می‌دهم، می‌دانم وجودم زخم خواهد دید. شاید زخمش هیچگاه التیام نیابد. اما انجامش می‌دهم. چرا؟ ضروری است؟ برای روحم تحمل این زجرِ مطالعه‌ٔ ادبیات ضدجنگ ضروری شده است. چرا؟ معمولا شرح علتِ امورِ ضروری کارِ سختی است. علتی ندارم برایش. توجه‌ام به آن جلب شده است، قوای ذهن‌ام را اشغال کرده است و وجودم معطوف به آن شده است. پس انجامش می‌دهم و زجر می‌کشم. اینجا لیستِ آثار ادبیات ضدجنگی که پیدا کرده ام را قرار می‌دهم (مشخصا ترجمه‌ها و آثار فارسی را. چون هدفم فهم جامعهٔ ایران است). حتما برای هرکدام از این کتاب‌ها که بخوانم، مرور خواهم نوشت و سعی خواهم کرد تکه تکه تصویرِ کلیِ ادبیات ضدجنگی را که می‌خواهم معطوف به فهمِ جامعهٔ ایران باشد را تکمیل کنم. اصلا ادعا چیه؟ باور دارم که ادبیات تصویری از جامعه را نشان می‌دهد، این بدان معنا نیست که تصویرِ تمام جامعه در ادبیات منعکس می‌شود (هیچ اثر و روایتی نمی‌تواند همه‌چی را به تمامه در خود بازنمایی کند) و این گزاره بدان معنا نیز نیست که ادبیات چیزی جز بازنمایی جامعه نیست، یعنی کارکردهای دیگری نیز برای متنِ ادبی قابل تصور است. در کنار این، باور ندارم که برای فهمِ جامعه نوعی متن‌بسندگیِ ادبیات‌پایه مکفی و از قضی حتی ممکن است؛ یعنی ادبیات مفری برای فکر در باب جامعه است و فهمِ جامعه طبیعتا و قطعا منحصر در متنِ ادبی نیست. پس، متنِ ادبی به فراتر از خود (تاریخ و جامعه) ارجاع دارد و از این حیث منطقی است که برای فهمِ جامعه بتوانیم ادبیات را فراخوانی کنیم. در این لیست، که تا اینجا بدونِ جست‌وجوی روشمند و صرفا با پرسان پرسان گشتن، سرچرخاندن و بُر خوردن میانِ کتاب‌ها تشکیل شده است، سعی کردم به جوانب مختلفِ چیزی که بهش "ادبیات ضدجنگ" می‌گیم توجه داشته باشم. در نهایت هیچ ادعایی ندارم و با تمام وجود گشوده هستم به هر اتفاقی که در این مسیر بیافتد. هیچ چیز را مفروض نخواهم گرفت جز اینکه "جنگ سراسر پلیدی است و چیزی در جنگ پرتویی از روشنایی ندارد." این لیست را بسیار ادیت/ویرایش خواهم کرد. حتما اگه نکته‌ای هست، اثری را جا انداخته ام، اثری را به اشتباه در لیست قرار داده و خلاصه هرچه بود خیلی خوشحالم می‌کنید بهم اطلاع بدید. اگر در این مسیر به هر کدام از کتاب‌ها رسیدم که دوست داشتید همخوانی کنیم، البته باید جدی و ضربتی باشید، بهم خبر بدید. شاید بتونیم هماهنگ کنیم و هم‌فهمی کنیم با کتاب‌ها. جا دارد از همهٔ کسانی که در مورد این دغدغه باهاشون حرف زدم و توی پیدا کردن آثار بهم کمک کردن تشکر کنم. مشخصا از علی آقای عقیلی‌نسب عزیز که واقعا زیادی کمکم کرد. دمت‌گرم مرد 🙏✌️ پی‌نوشت: لیست ابتدایی است و هرچی ایراد است برگردهٔ منه و حتما بهم اطلاع بدید. خوشحال می‌شم.

85

یادداشت‌ها

          ۴۵۵ صفحه در ۱۱ ساعت.
‌
«درگیری‌ها» اصطلاحی‌ست که برای توصیف جنگ خونین در ایرلند شمالی که از اواخر دهه‌ی ۱۹۶۰ بر سر استقلال ایرلند بین نیروهای جمهوری‌خواه ایرلند و دولت انگلستان شروع شد و حداقل رسمن در سال ۱۹۸۸ پایان یافت، زمانی که طرف‌های درگیر جنگ با آتش‌بس موافقت کردند، استفاده می‌شود. «رنج و سکوت: داستانی واقعی از قتل و خاطره» با تمرکز بر یکی از قربانیان این درگیری‌ها «جین مک‌کانویل» بیوه و مادر ۱۰فرزند که در سال ۱۹۷۲ توسط ارتش موقت جمهوری‌خواهان در بلفاست به جرم جاسوسی برای دولت بریتانیا ربوده شد به مرورِ موشکافانه و مستند این درگیری‌ها می‌پردازد. عنوان اصلی کتاب Say Nothing است که از شعری از «شیموس هینی» شاعر نام‌دار ایرلندی برگرفته شده است:
"ای سرزمین رمز و راز، مشت بفشار، چشمک بزن و سر تکان بده،
هرچه می‌گویی اما، هیچ مگوی"
‌
داستان «درگیری‌ها» بسیار پیچیده است و به دلیل پنهان‌کاری ملی‌گرایان ایرلندی، که «جمهوری‌خواهان» نیز نامیده می‌شوند، و همچنین دشمنان داخلی آن‌ها که «وفاداران» نامیده می‌شوند که توسط دولت بریتانیا کمک و حمایت می‌شدند، پر از ناشناخته‌هاست. جدالی فرقه‌ای بین جمهوری‌خواهان کاتولیک و وفادارن پروتستان بر سر استقلال ایرلند. ارتش جمهوری‌خواه ایرلند یا همان (IRA) و همتای سیاسی آن «شین‌فِین» برای بیرون آوردن ایرلند شمالی از زیر استعمار دولت بریتانیا و تشکیل یک ایرلند متحد می‌جنگیدند و وفاداران می‌جنگیدند تا اطمینان حاصل کنن که ایرلند شمالی بخشی از خاک امپراتوری انگلستان باقی می‌ماند و این همه با استفاده از یک استراتژی ناسیونالیستی بر اساس تروریسم و خرابکاری‌های مخفیانه از سوی هر دو طرف صورت می‌پذیرفت. و البته ناگفته نماند که در ابتدای درگیری‌ها ارتش جمهوری‌خواهان به دوشعبه‌ی مخالف هم اما با هدفی مشترک تقسیم شدند که جنگی جانبی نیز بین ایشان در جریان بود: ارتش موقت معروف به Provos و ارتش اصلی معروف به Stickies.
‌
تمامی این وقایع ریشه در قرن‌ها اختلاف دارند اما همان‌طور که «کیف»، نویسنده‌ی کتاب نقل می‌کند، آن‌همه قتل و آدم‌ربایی در تاریک‌ترین روزها اتفاق افتادند و نویسنده‌ی کتاب کاری فوق‌العاده در نگهداری خط داستانی بسیار پیچیده‌ی کتاب انجام می‌دهد؛ داستانی که در قلب آن «گری آدامز» را داریم، یکی از فرماندهان رده‌بالا و مغز متفکر جمهوری‌خواهان که بعدها تمامی نقش خود را در دستورهای قتل‌ها و آدم‌ربایی‌ها رد کرد، لباس نظامی‌اش را درآورد و کت و شلوار به تن کرد و همه‌چیز را به گردن زیردستانش انداخت که بعدها همه‌شان را فراموش و انکار کرد.
        

0