آشنایی با ادیان بزرگ

آشنایی با ادیان بزرگ

آشنایی با ادیان بزرگ

3.9
14 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

24

خواهم خواند

10

شابک
964459410X
تعداد صفحات
176
تاریخ انتشار
1383/10/2

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        این اثر در ده فصل تدوین شده است.در فصل اول کلیات، در فصل دوم ادیان ابتدایی، در فصل سوم ادیان قدیم، در فصل چهارم ادیان هندوستان، در فصل پنجم چین و ژاپن، در فصل ششم ایران باستان، در فصل هفتم ادیان عرب قبل از اسلام، در فصل هشتم یهودیت، در فصل نهم مسیحیت و بالاخره در فصل آخر اسلام و ادیان مورد بررسی قرار گرفته اند. این کتاب مجموعه تقریبا جامعی یرای آشنایی با ادیان می باشد که خواننده را به مقصود مورد نظر می رساند.
      

یادداشت‌ها

          کتاب حاضر در ده فصل نگاشته شده و یکی از منابع خوب و کاربردی در شناختن ادیان و مذاهب گوناگون است که حتی ممکن است اسم برخی از آنها را هم ندانیم.

در فصل اول ، به معرفی دین ، مذهب ، ملت و شریعت می پردازد و بر اساس این تقسیم‌بندی و تقسیم‌بندیِ جغرافیایی و تاریخی ، به معرفی و شناساندن ادیان و مذاهب گوناگون به خواننده می پردازد.

شناخت ادیان را یک علم معرفی می کند و در همان فصل اول ، در مورد فایده این علم سخن می گوید. "نخستین انگیزه مطالعه و بررسی هر موضوعی ، ارضای حس کنجکاوی است و به همین دلیل ، دانشمندان هنگام تحقیق در مورد پدیده ها ، ارزش اقتصادی یا سایر منافع مادی را در نظر نمی گیرند و تنها پس از به نتیجه رسیدن تحقیق است که منافع اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد"(متن کتاب)

پس از بیان این مطالب ، مطلب جالبی را بیان میکند به نام دینداری در عصر حاضر

هر چند مطلب کوتاهی است ولی مفید است.

سپس بر اساس تاریخ ، ادیان را معرفی میکند. در فصل دوم ادیان ابتدایی را معرفی می کند. خداوند بت‌ها و... .

در فصل سوم ، نگاهی تاریخی-جغرافیایی دارد و دین ها را در چهار منطقه مصر ، بابِل ، یونان و روم را معرفی می کند. 

در فصل چهارم ، فقط به معرفی ادیان هندوستان می‌پردازد. ، قبل از هجوم آریایی ها و پس از آن ، چهار مذهب هندوئیسم ، جینیسم ، بودیسم و سیکیسم به همراه تعالیم و آثار و پیروان آنان. 

فصل پنجم را به منطقه چین و ژاپن می‌پردازد. آیین کنفوسیوس ، تائوئیسم ، و شنیتو را معرفی می کند به همراه زیر شاخه و آیین و آداب آن ها. 

فصل ششم را به ایران باستان می پردازد آیین ها و ادیانی که وجود داشته در ایران قدیم. آئین مغان ، دین‌ زرتشت ، میراییسم یا همان مهرپرستی ، مانویت و آیین مزدک.

در فصل هفتم ادیان اعراب قبل از اسلام را معرفی می‌کند و در فصل هشتم به معرفی یهودیت می پردازد؛ پیامبران یهود را معرفی می کند و در مورد تاریخ بنی اسرائیل سخن به میان می آورد.

همچنین در مورد عتیق و اعتقادات و احکام آنها سخن می گویند تا در نهایت برسد به مبحث انتظار ظهور مسیحا در یهود در آن زمان و زمان حال.

در فصل نهم ، به معرفی و پیشینه دین مسیحیت می‌پردازد، از آن زمان تا زمان حاضر.

پیامبران مسیحیت را معرفی می کند تا کتاب عهد جدید و پاپ و کلیسا و... . اعتقادات و ریشه این اعتقادات ، اعتبار کتاب مقدس و... .

در فصل دهم نیز به معرفی اسلام می‌پردازد ، از ابتدای شکل گیری تا زمان حاضر همه موارد را بررسی می کند. این فصل ، به  تفصیل مباحث می‌پردازد، از اسم آن تا ظهور منجی و آخرت شناسی همه موارد را بررسی می‌کند و توضیح کاملی می‌دهد.

در خاتمه کتاب هم ، بخشی دارد با عنوان کتابنامه که ۱۰۷ منبع را معرفی می کند که در نوشتن کتاب از آنها استفاده شده است.

کتاب جالب و مفید است و خواندن آن به شدت توصیه می شود تا کمی با علم ، با دین خودمان جلو برویم.
        

3

          کتاب «آشنایی با ادیان بزرگ» کتابی بسیار حیرت‌آفرین بود؛ یعنی بسیار پیش‌ می‌آمد که حین خواندن آن تعجب می‌کردم و با مطالبی روبه‌رو می‌شدم که مخالف با اعتقادات و باورهای سابقم بود و چنین چیزی برایم بسیار خوشایند بود. به عنوان مثال،  وقتی نویسندهٔ محترم دربارهٔ مسئلهٔ تأویل و تنگناهای لفظی متون مقدس صحبت می‌کردند، آن را عمومیت داده و تمام ادیان را مواجه با آن می‌شماردند و به همین دلیل، دست‌آویز قرار دادن متن‌ها را برای مناظرهٔ میان ادیان مناسب نمی‌دانستند:«اگر به مسیحی بابت متن کشتی‌گرفتن یعقوب‌نبی با خداوند خرده بگیرید، شما را بابت قرض دادن به خداوند (مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً ) تمسخر خواهد کرد!»
آشنایی با ادیان سبب می‌شود انسان بدون تعصب پیروان سایر ادیان را درک نماید. البته منظورم این نیست که بگوید همه صحیح هستند و هیچ کدام غلط نیست و نمی‌خواهم بگویم که از باورهای خودش دست بکشد، (البته اگر ریشهٔ استوار فکری دارد) بلکه می‌خواهم آن نگاهی را منهدم کنم که من و یهودی و مسیحی را مثل دشمنان خونی هم ترسیم می‌کند! گرچه برخی ادیان به تبلیغ و دعوت اعتقاد دارند، اما هیچ دینی نمی‌گوید پیروان بی‌آزار سایر ادیان را بکشید یا دشمن بدارید!
ساختار کتاب چنین است که نخست به کلیات علم دین شناسی و سپس به ادیان کهن و سپس به ادیان هندوستان و چین باستان و سرانجام به ادیان ابراهیمی پرداخته می‌شود. مؤلف تلاش کرده است که هم مطالب خلاصه شود و هم بسیاری ابهامات رفع شوند. کتاب بسیاری از کلمات را که ممکن است برای هر کس سؤال باشد، معنا می‌کند و به صورت خاص، بسیاری از باورهایمان دربارهٔ ادیان مسیحی و یهودی را اصلاح می‌کند. 
خوشبختانه ویراست دوم کتاب به دستم رسید؛ خوشبختانه چون به دنبال ویراست‌های بعدی، کتاب به مرور آب رفته است. حتا خود ویراست دوم هم فاقد برخی مطالب ویراست اول بوده که نویسندهٔ محترم به آن اشاره کرده. ویراست دوم شامل ۳۲۷ صفحه بود و ویراست‌های بعدی بیشتر از ۱۰۰ صفحه را حذف کرده‌اند! بنابراین، توصیه می‌کنم ویراست اول یا دوم را مطالعه کنید. کتاب حاضر گرچه آنچنان عمیق نبود، اما هم دقیق و هم شامل اطلاعات وسیع بود. بر همین اساس، فکر می‌کنم باید آن را دوباره بخوانم.
        

11