یادداشت محمدحسین شربتی/Mohammadhossein sharbati

آشنایی با ادیان بزرگ
        کتاب حاضر در ده فصل نگاشته شده و یکی از منابع خوب و کاربردی در شناختن ادیان و مذاهب گوناگون است که حتی ممکن است اسم برخی از آنها را هم ندانیم.

در فصل اول ، به معرفی دین ، مذهب ، ملت و شریعت می پردازد و بر اساس این تقسیم‌بندی و تقسیم‌بندیِ جغرافیایی و تاریخی ، به معرفی و شناساندن ادیان و مذاهب گوناگون به خواننده می پردازد.

شناخت ادیان را یک علم معرفی می کند و در همان فصل اول ، در مورد فایده این علم سخن می گوید. "نخستین انگیزه مطالعه و بررسی هر موضوعی ، ارضای حس کنجکاوی است و به همین دلیل ، دانشمندان هنگام تحقیق در مورد پدیده ها ، ارزش اقتصادی یا سایر منافع مادی را در نظر نمی گیرند و تنها پس از به نتیجه رسیدن تحقیق است که منافع اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرد"(متن کتاب)

پس از بیان این مطالب ، مطلب جالبی را بیان میکند به نام دینداری در عصر حاضر

هر چند مطلب کوتاهی است ولی مفید است.

سپس بر اساس تاریخ ، ادیان را معرفی میکند. در فصل دوم ادیان ابتدایی را معرفی می کند. خداوند بت‌ها و... .

در فصل سوم ، نگاهی تاریخی-جغرافیایی دارد و دین ها را در چهار منطقه مصر ، بابِل ، یونان و روم را معرفی می کند. 

در فصل چهارم ، فقط به معرفی ادیان هندوستان می‌پردازد. ، قبل از هجوم آریایی ها و پس از آن ، چهار مذهب هندوئیسم ، جینیسم ، بودیسم و سیکیسم به همراه تعالیم و آثار و پیروان آنان. 

فصل پنجم را به منطقه چین و ژاپن می‌پردازد. آیین کنفوسیوس ، تائوئیسم ، و شنیتو را معرفی می کند به همراه زیر شاخه و آیین و آداب آن ها. 

فصل ششم را به ایران باستان می پردازد آیین ها و ادیانی که وجود داشته در ایران قدیم. آئین مغان ، دین‌ زرتشت ، میراییسم یا همان مهرپرستی ، مانویت و آیین مزدک.

در فصل هفتم ادیان اعراب قبل از اسلام را معرفی می‌کند و در فصل هشتم به معرفی یهودیت می پردازد؛ پیامبران یهود را معرفی می کند و در مورد تاریخ بنی اسرائیل سخن به میان می آورد.

همچنین در مورد عتیق و اعتقادات و احکام آنها سخن می گویند تا در نهایت برسد به مبحث انتظار ظهور مسیحا در یهود در آن زمان و زمان حال.

در فصل نهم ، به معرفی و پیشینه دین مسیحیت می‌پردازد، از آن زمان تا زمان حاضر.

پیامبران مسیحیت را معرفی می کند تا کتاب عهد جدید و پاپ و کلیسا و... . اعتقادات و ریشه این اعتقادات ، اعتبار کتاب مقدس و... .

در فصل دهم نیز به معرفی اسلام می‌پردازد ، از ابتدای شکل گیری تا زمان حاضر همه موارد را بررسی می کند. این فصل ، به  تفصیل مباحث می‌پردازد، از اسم آن تا ظهور منجی و آخرت شناسی همه موارد را بررسی می‌کند و توضیح کاملی می‌دهد.

در خاتمه کتاب هم ، بخشی دارد با عنوان کتابنامه که ۱۰۷ منبع را معرفی می کند که در نوشتن کتاب از آنها استفاده شده است.

کتاب جالب و مفید است و خواندن آن به شدت توصیه می شود تا کمی با علم ، با دین خودمان جلو برویم.
      

3

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.