معرفی کتاب اینها همه یعنی چه؟ اثر تامس نیگل مترجم جواد حیدری

اینها همه یعنی چه؟

تامس نیگل و 1 نفر دیگر
4.0

1393/4/15

کتاب حاضر، درآمدی است کوتاه به فلسفه، برای کسانی که الفبای موضوع را نمی دانند. این کتاب به 9 مسئله فلسفی می پردازد که هرکدام از آن ها را می توان، به تنهایی، بدون ارجاع به تاریخ تفکر فهم کرد. «معرفت به جهانی ورای اذهانمان»، «معرفت به اذهان خودمان»، «ربط و نسبت بین ذهن و مغز»، «چگونه زبان ممکن می شود»، «آیا ما دارای اراده آزاد هستیم»، «مبنای اخلاق»، «کدام نابرابری ها ناعادلانه اند»، «ماهیت مرگ» و «معنای زندگی» این نُه مسئله هستند. آنچه در این کتاب می آید نشان دهنده رأی و نظر مؤلف در باب این مسائل است و لزوماً بیانگر آن چیزی نیست که اکثر فیلسوفان در باب آن می اندیشند.

لیست‌های مرتبط به اینها همه یعنی چه؟

احلی احسنیان

احلی احسنیان

21 ساعت پیش

توی یک روز بسیار زیبای بارونی، من رفتم کتاب بخرم. بر خلاف همیشه که یه لیست مشخص دارم و بدو بدو میرم کتابفروشی و کتابام رو میخرم و میام بیرون، اون‌روز وقت داشتم. شروع کردم گشتن توی تمام سکشن‌ها و غیر از کتابای لیستم، از این کتاب خوشم اومد. چون اسم نیگل رو هم خیلی شنیده بودم و توضیحش هم خیلی جذاب بود خریدمش. همین‌قدر اتفاقی.
حالا کتاب درمورد چیه؟
نیگل میاد ۸تا موضوع مهم فلسفی رو مورد بحث قرار میده، از اینکه چرا وجود داریم و ذهن‌ما چیه و مرگ و زندگیمون چه‌ معنی‌ای داره، تا عدالت و اراده آزاد و این‌که درست و غلط چیه و حتی اخلاق یعنی‌چی.
کتاب‌های این مدلی کم نیستن، ولی پوینت مثبت این کتاب چیه؟ اینکه بسیار ساده نوشته شده و بسیار عمیق، سوالات بنیادین خیلی خوبی مطرح میکنه و ذهن رو درگیر میکنه و اسم هزارتا فیلسوف و نظریه نمیاره. روش فکر کردن و سوال پرسیدن ایجاد میکنه و باعث میشه بخوای بیشتر بخونی و بدونی. تلاش هم میکنه به نتیجه‌گیری‌های شخصی و کلی نرسه. با یه‌سری اسامی نظریه‌ها به طور کلی آشنات میکنه و این فرصت رو هم فراهم میکنه که بری درموردشون بیشتر بدونی.
بخش مورد علاقه من اراده آزاد بود چون تقریبا دغدغه هرروزمه و خیلی بهش فکر میکنم. درمورد مرگ و معنای زندگی هم برام جالب بود که انقدر سختم بود که یه‌سری مفاهیم ناآشنا رو به‌جای چیزایی که بهشون باور دارم سعی کنم حتی بفهمم. اینکه انقدر برام سخت بود و چالش داشت هم موضوع عجیبی بود برام.