یادداشت احلی احسنیان
دیروز
توی یک روز بسیار زیبای بارونی، من رفتم کتاب بخرم. بر خلاف همیشه که یه لیست مشخص دارم و بدو بدو میرم کتابفروشی و کتابام رو میخرم و میام بیرون، اونروز وقت داشتم. شروع کردم گشتن توی تمام سکشنها و غیر از کتابای لیستم، از این کتاب خوشم اومد. چون اسم نیگل رو هم خیلی شنیده بودم و توضیحش هم خیلی جذاب بود خریدمش. همینقدر اتفاقی. حالا کتاب درمورد چیه؟ نیگل میاد ۸تا موضوع مهم فلسفی رو مورد بحث قرار میده، از اینکه چرا وجود داریم و ذهنما چیه و مرگ و زندگیمون چه معنیای داره، تا عدالت و اراده آزاد و اینکه درست و غلط چیه و حتی اخلاق یعنیچی. کتابهای این مدلی کم نیستن، ولی پوینت مثبت این کتاب چیه؟ اینکه بسیار ساده نوشته شده و بسیار عمیق، سوالات بنیادین خیلی خوبی مطرح میکنه و ذهن رو درگیر میکنه و اسم هزارتا فیلسوف و نظریه نمیاره. روش فکر کردن و سوال پرسیدن ایجاد میکنه و باعث میشه بخوای بیشتر بخونی و بدونی. تلاش هم میکنه به نتیجهگیریهای شخصی و کلی نرسه. با یهسری اسامی نظریهها به طور کلی آشنات میکنه و این فرصت رو هم فراهم میکنه که بری درموردشون بیشتر بدونی. بخش مورد علاقه من اراده آزاد بود چون تقریبا دغدغه هرروزمه و خیلی بهش فکر میکنم. درمورد مرگ و معنای زندگی هم برام جالب بود که انقدر سختم بود که یهسری مفاهیم ناآشنا رو بهجای چیزایی که بهشون باور دارم سعی کنم حتی بفهمم. اینکه انقدر برام سخت بود و چالش داشت هم موضوع عجیبی بود برام.