معرفی کتاب دیگر ماجراهای اتفاقی مرد صد ساله اثر یوناس یوناسون مترجم زهرا باختری

دیگر ماجراهای اتفاقی مرد صد ساله

دیگر ماجراهای اتفاقی مرد صد ساله

یوناس یوناسون و 1 نفر دیگر
3.7
6 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

2

ناشر
چترنگ
شابک
9786226220040
تعداد صفحات
512
تاریخ انتشار
1398/2/3

توضیحات

کتاب دیگر ماجراهای اتفاقی مرد صد ساله، نویسنده یوناس یوناسون.

یادداشت‌ها

          روزنامهٔ Daily mirror در توصیف یوناسون گفته بود بهترین رمان نویسِ طنز ِعصر ماست. به نظرم این وصف حقیقت داره، هر کتاب این نویسنده یک کلاس درس نوشتن رمان طنز هست، رمانی با چاشنی‌ تاریخ، علوم اجتماعی و علوم سیاسی. 
یوناسون ۶۳ ساله به علت داشتن سابقه‌ٔ خبرنگاری و کار در شرکت رسانه ای اطلاعات زیادی داره و دستش در استفاده از انواع چاشنی‌ بازه. نباید با پیش‌فرض یک رمان طنز ساده سمت خوندن قلمش رفت، چون متنش تقریباً نیمه‌سنگین محسوب می‌شه.
این کتاب خیلی خوندنی هست و پر هست از داستان ‌های گره خورده به هم با طنز فوق‌العاده‌ای که هوشمندی نویسنده رو نشون می‌ده. از شدت جذابیتش تونستم پنج روزه تمومش کنم.موضوع کتاب حول یک داستان تخیلی از رویارویی اتفاقی یک پیرمرد سوئدی با سیاستمدارهای معروف و سفیرها و نیرو‌های امنیتی دولت‌ها می‌چرخه. 
در جلد یک (پیرمرد صدساله ای که از پنجره پرید) نویسنده شخصیت اصلی رو با سیاستمدارهای قرن بیستم روبرو کرد و در این کتاب که جلد دوم محسوب می‌شه زمان داستان در دورهٔ اول ریاست جمهوری ترامپ و صدراعظمی مرکل می‌گذره. 
کتاب در 2018 نوشته شده، و خیلی واضح سوگیری به نفع دموکرات‌های اروپا و آمریکا در لحن متنش دیده می‌شه. در بخش‌هایی هم خیلی شعار زده می‌شه قلم یوناسون، اتفاقی که تو جلد یک کمتر اتفاق افتاده بود.
به این کتاب ۵ ستارهٔ کامل می‌دادم اگر نویسنده بعد گفتن تلاشش برای بهتر شدن جهان در مقدمهٔ کتاب، در داستان چندباری اشاره نکرده بود که اتحادیه اروپا یا مرکل می‌تونند مسئولیت این بهتر شدن رو برعهده بگیرند. یوناسون حتی دو بار در اواخر داستان ماجرای بمباران شیمیایی سوریه توسط اسد در کتاب رو پیش می‌کشه، خبر بدون مدرک و سندی که بعد یک دهه تکرار بالاخره دروغ بودنش افشا شد و مسئول اصلی جنایت مشخص شد؛ داعش، و البته که هم‌دست‌هاش. 
ضمن اینکه تاریخ دهه‌ٔ قبل انقدرها قدیمی نیست که شخصیت واقعی خانم مرکل به کلی از خاطر رفته باشه. کسی که در ۲۰۱۴ و سال‌های دیگه از نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه دفاع کرد‌ و سالیان متوالی از هیچ کمکی به اون‌ها دریغ نکرد، کسی که در ماجرای برجام هیچ قدمی در راستای وعده‌هاش برنداشت و مدام اتهام‌ به ایران وارد کرد. طراح گرافیک روی جلد نوشته «کتاب همه خوان»، برعکس، به نظرم این کتاب مناسب همه نیست، کسی که سال‌ها پیگیر اخبار جهان، روابط کشورها و تاریخ نبوده اگر مستقیم سراغ چنین کتاب هایی بره ذهنش حتماً در تحلیل اتفاقات دچار سوگیری شناختی می‌شه، البته اگر در مرحله اول حوصله‌اش بکشه که کتاب رو بخونه.
 
        

0

          الن دوست داشتنی باز می‌گردد.
حتما باید کتاب قبلی را خوانده باشید.
شخصیت دوست داشتنی پیرمرد صد ساله حالا تبدیل می شود به پیرمرد صد و یک ساله و باز هم همان سرخوشی و بی خیالی و نوشیدن افراطی سبک زندگی اش را تشکیل می دهند و باعث جان به در بردنش هم می شوند مثل ۱۰۰ سال قبلی عمرش.
الن، حتما تنها شخصیتی بوده که تا حالا در زندگی ام شناخته‌ام (حقیقی و مجازی) که سبب شده از پیری خوشم بیاید. همیشه‌ی زندگی ام فکر کردم و می‌کنم که پیری مزخرف است، به جز وقت هایی که این دو جلد را می‌خواندم.
شیرین است و بر خلاف کتاب قبلی دیگر از فلش بک های پشت سرهم خبری نیست، بلکه مساله در زمان حال مطرح است.
مثل کتاب قبلی به شدت سیاسی و تاریخی است و اگر اهل سیاست و تاریخ نیستید این دو کتاب را نخوانید بهتر است، پر است از ارجاعات و متلک ها و تکه انداختن ها به چنین مسائلی که اگر پیشتر در جریانش نباشید گیج می‌زنید و شاید به نظرتان مشتی چرند بیاید.
اما اگر اهل این حرف ها باشید و به صورت کلی از تاریخ قرن بیستم سر در بیاورید و اخبار سیاسی روز را هم دنبال می‌کنید بسیار شیرین است. مثل قند.
        

1

بنیامین

بنیامین

1402/11/27

          یا رب
جلد اولش را خیلی وقت پیش خواندم. "مرد 100‪ ساله ای که از پنجره بیرون پرید و ناپدید شد."
این بود عنوانش. این را که به نوعی جلد دوم آن کتاب است سال 98 خریده ام. از باغ کتاب. در تمام این سالها در لیست انتظار بود برای مطالعه.
به نظرم قوت جلد اول را نداشت. یا شاید آن سالها، شاید سال 96، جوان تر بودم و سلیقه ام همان از پنجره بیرون پریدن و ناپدید شدن را اقتضا می کرد.
کتاب یک طنز سیاسی است. با هدف بزرگداشت مقام و منزلت پوتین و مرکل و قهوه ای کردن ترامپ و کیم!
برخلاف جلد اول خبری از ایران و حاج قاسم نیست.
داستان کتاب حول قاچاق اورانیوم و البته اعتیاد مرد 100‪ ساله به تبلت اپل سیاه‌رنگش شکل گرفته است
به درد بخور ترین بخش کتاب هم صفحه آخر کتاب است. در چاپی که من دارم صفحه 515‪.
این صفحه وضعیت انسان امروز را در دنیای مجازی به زیبایی ترسیم می کند.
در نهایت یادآور می شوم کتاب ریتم خوبی دارد. خوشخوان است. داستان به قدر کافی جاذبه برای ادامه دادن توسط خواننده را دارد و الخ...
        

0