معرفی کتاب میزها و دیوارها اثر شیلا لایمینگ مترجم مریم پوراسماعیل

شیلا لایمینگ و 2 نفر دیگر
4.0

9786226194808
1403/10/23

کتاب میزها و دیوارها تأملی عمیق و همزمان بازیگوشانه دربارۀ فضا، اشیا و سلسله مراتب دفتری است. تأملی دربارۀ همۀ اجزای دفتر کار؛ از ساختمان آسمان‌خراش‌ها و طراحی اتاق‌های اداری گرفته تا انتخاب زیرسیگاری و گل و گیاه تا روابط حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای شکل‌گرفته در این محیط‌ها. شیلا لایمینگ، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه، در این کتاب سیر تکاملی دفترها را از قرن نوزدهم تا زمان حال بررسی می‌کند تا جوابی برای این پرسش مهم پیدا کند که چه بر سر دفترهای کار خواهد آمد؟ آیا دفترها باقی خواهند ماند یا زیر سایۀ فناوری‌های مدرن و تغییر سبک زندگی برای همیشه از بین خواهد رفت؟

لایمینگ ایده‌های متفاوتی که دربارۀ دفترهای کاری شکل گرفته را تشریح می‌کند تا دربارۀ ماهیت کار، رابطۀ انسان و سازمان، پیوند کار و دفترها، و شکل و شمایل دفترهای آینده و آیندۀ دفترها سرنخ‌هایی بیابد. او در این مسیر ارجاعات متعددی هم به فیلم‌ها و سریال‌ها و داستان‌های آشنا می‌دهد. این کتاب ادای دین به آدم‌ها، مکان‌ها و چیزهایی است که دفترها را به وجود آورند و کمک کردند تا در طول تاریخ کار کند.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به میزها و دیوارها

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به میزها و دیوارها

پست‌های مرتبط به میزها و دیوارها

محمد

محمد

1404/5/17

همین اول کار، تکلیف را روشن کنم: چه کتاب خوبی از نظر محتوا! چه کتاب خوبی از نظر ترجمه! چه کتاب خوبی از نظر جلد و صفحه‌آرایی و ویژگی‌های هنری! چه کتاب خوبی از نظر کاغذ و فونت و چاپ!

حالا کمی تفصیلی‌تر بنویسم.
این که به قول ناشر، «زندگی چیزهای معمولی» را با عینک جامعه‌شناسی و نظریات انتقادی مطالعه کنیم، مهم‌ترین نوآوری کتاب است. البته شاید ابداع نویسنده نباشد، اما به هر حال به خوبی از پس آن برآمده است. آدم را تشویق می‌کند که به پدیده‌های دیگر هم به همین شیوه نگاه کند.
ارجاعاتش به ادبیات و سینما هم بسیار گیرا و موثر است. البته نویسنده مشربی فمینیستی و زاویه‌ی نگاهی آمریکایی دارد و همین مساله در انتخاب ارجاعاتش موثر بوده؛ اما اصل روش را به خوبی پیاده کرده است.
از هنرنمایی مترجم هم نباید بگذریم. خیلی متن روان و خوشخوانی شده است. دست مریزاد!
حاشیه‌نویسی زیاد کردم و شاید حتی بیشتر هم می‌شد نوشت.
ممنونم از نشر اطراف. این کتاب باعث شد که احتمالاً مابقی کتاب‌های‌شان را هم بخرم.
راستی، انتخاب عکس‌های ابتدای فصل‌ها هم باسلیقه و هوشمندانه بود و به خوبی پیام محوریِ هر فصل را منتقل می‌کرد.
صحافی، نوع کاغذ، فونت و بقیه‌ی ویژگی‌های فیزیکی کتاب هم از آن یک کتاب دوست‌داشتنی ساخته است.
خلاصه کنم که حتی اگر کمی به نگاه‌های جامعه‌شناسانه و فرهنگ‌شناسانه علاقه دارید، از خریدن و خواندن آن پشیمان نمی‌شوید.