معرفی کتاب اندازه گیری آنچه مهم است اثر جان دوئر مترجم سعید زرگریان

اندازه گیری آنچه مهم است

اندازه گیری آنچه مهم است

جان دوئر و 1 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

4

شابک
9786227089387
تعداد صفحات
359
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

        همانطور که هر مدیر و فرد حرفه‌ای خواهد گفت، هیچ فرد یا شرکتی نمی‌تواند «همۀ کارهایش را به سرانجام برساند.»

هر بار فقط یک کار مهم را می‌توانید واقعاً خوب انجام دهید؛ ازاین‌رو، بهتر است بدانید آن یک کار چیست.

برای همین سازمان‌های موفق بر چند طرح معدود، که شاید تفاوت زیادی رقم بزند، تمرکز می‌کنند و طرح‌های کم ضرورت‌تر را به بعد می‌سپارند.

نویسنده در این کتاب اشاره می‌کند که شیوۀ هدف‌گذاری اهداف مشخص و نتایج کلیدی (او‌کی‌آر) چگونه به غول‌های عرصۀ فناوری، از اینتل گرفته تا گوگل، کمک کرده است به رشدی سرسام‌آور دست یابند. اوکی‌آر مخفف اهداف و نتایج کلیدی است: نوعی شیوه نامۀ هدف‌گذاری مشارکتی برای شرکت‌ها، تیم‌ها و افراد.

اهداف و نتایج کلیدی دو جزء مکمل در فرایند هدف‌گذاری‌اند یکی اصول را مشخص می‌کند و دیگری چگونگی به کارگیریشان را، یکی چشم‌انداز را نشان می‌دهد و دیگری نحوۀ اجرای آن را. اهداف الهام‌بخش و متعلق به افق‌های دوردست‌اند. نتایج کلیدی دردسترس‌تر و شاخصه‌محورترند.

اوکی‌آرها نه فهرستی از خواسته‌های جورواجورند، نه مجموع تکالیف پیش پاافتادۀ تیم؛ مجموعه اهدافی‌اند که به دقت گلچین شده‌اند و توجه خاصی می‌طلبند و سبب پیشرفت کارکنان در وضعیت کنونی سازمان می‌شوند.

این شیوه فوایدی اساسی دارد. او‌کی‌آر مهم‌ترین کارِ هر سازمان را مشخص می‌کند. تلاش‌ها را متمرکز و به افزایش هماهنگی کمک می‌کند. کارمندان را در مسیر تعیین‌شده نگه می‌دارد. اهدافِ مشخصِ بخش‌های مختلف را به هم پیوند می‌دهد تا بدین طریق، به کل شرکت وحدت و قدرت ببخشد. در ضمن، او‌کی‌آر رضایت کارکنان در محل کار را افزایش می‌دهد و نرخ نگهداشت آن‌ها در سازمان را هم به شدت بالا می‌برد.

در کتابِ اندازه‌گیری آنچه مهم است، جان دوئر طیف وسیعی از مطالعه‌های موردی را از زاویۀ دید اول‌شخص و از زبان راویانی همچون بیل گیتس نقل می‌کند.
      

یادداشت‌ها

          اوکی‌آر (OKR) (اهداف و نتایج کلیدی) یه شیوه‌ی هدف‌گذاری و روشیه برای افزایش سرعت پیشرفت سازمان که با این که در گوگل ابداع نشده ولی بیشتر با گوگل یه یاد آورده می‌شه. گوگلی که به‌طورگسترده‌ از این روش استفاده می‌کنه و هم به توسعه‌ی این روش و به افزایش استفاده ازش هم کمک زیادی کرده. در واقع این خود دوئر (نویسنده‌ی کتاب) بود که این روش رو در اینتل یاد گرفت و به گوگل برد و بعدش هم در شرکت‌های دیگه در سراسر جهان پیاده‌ش کرد. الان خیلی از شرکت‌های بزرگ به‌غیر از گوگل و اینتل، شرکت‌هایی مثل آمازون، متا، سامسونگ، نتفلیکس و ... از این روش استفاده می‌کنن.


دوئر از اصول این روش می‌گه و‌ سعی می‌کنه با ذکر مثال‌هایی اون رو جا بندازه. این مثال‌ها که توسط خود افرادی که اجراش کردن بیان می‌شه، بخش جذاب کتابه.‌ در واقع افرادی مثل بیل گیتس، لری پیج، ساندار پیچای و ... در نوشته شدن این کتاب سهیم بوده‌ن.


البته همیشه گفته‌م که به دلایل مشخص، باید انتظارمون از کتاب‌های حوزه‌ی کسب‌وکار رو‌ تا حد معقولی پایین بیاریم؛ ولی درکل می‌شه گفت این کتاب، کتاب خوب و سازنده‌ایه؛ ولی باید توجه کنید که روش اوکی‌آر، روشیه که اصول ساده‌ای داره ولی سختی اصلیش، پیاده‌سازیشه.


        

3