بنجامین باتن موردی استثنائی

بنجامین باتن موردی استثنائی

بنجامین باتن موردی استثنائی

3.7
6 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

2

شابک
9786008287322
تعداد صفحات
54
تاریخ انتشار
1395/12/26

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        کتاب حاضر، داستان زندگی مردی است که زندگی برعکسی دارد، پیر به دنیا آمد و هر روز جوان تر می شود. در این داستان خانواده راجر باتن در منطقه بالتیمور ازنظر اقتصادی و اجتماعی موجب رشک و توجه دیگران بودند. آن ها از وابستگان فلان و بهمان فامیلی بودند که هر جنوبی ای آن ها را می شناخت. آن ها حتی استحقاق مقام سناتوری را داشتند که جمعیت کثیری در اتحادیه داشت. اگرچه بچه دار شدن رسمی قدیمی است ولی آقای باتن بسیار نگران و مضطرب بود زیرا این اولین باری بود که بچه دار می شد. او آرزو داشت فرزندش آن چنان باشد که بتواند او را به کالج «ییل» در«کانکتیکات» بفرستد، همان کالجی که آقای باتن خودش مدت چهار سال بانام مستعار کاف در آنجا شناخته شده بود.
      

یادداشت‌ها

          مورد عجیب بنجامین باتن
The Curious Case of Benjamin Button

1) 
"مورد عجیب بنجامین باتن" (The Curious Case of Benjamin Button) نام داستان کوتاهی است از نویسنده‌ی آمریکایی، "فرانسیس اسکات فیتزجرالد" (F. Scott Fitzgerald) که در سال 1922 میلادی نگاشته شده است. "بنجامین باتن" کودکی است که پیر به دنیا می‌آید و به‌مرور جوان می‌شود و درنهایت، هنگام مرگ بسان یک نوزاد تازه‌زاد است.

2)
قانون دوم ترمودینامیک بیان می‌کند که در هر سامانه‌ی بسته‌ای "آنتروپی" (Entropy) یا بی‌نظمی در حال افزایش است. درک ما از توالی زمانی اتفاقات، برآیند رخدادهای سه‌گانه‌ا‌ی شامل قانون دوم ترمودینامیک، انبساط جهان و فرآیندهای فیزیولوژیک مغزی‌مان در تفسیر رویدادها است. اما داستان بنجامین باتن حداقل در یکی از این موارد وارونه شده است. او به‌جای پیر شدن جوان می‌شود و قانون دوم را نقض می‌کند. اما حتی با وارونه شدن آنتروپی بازهم یک نکته واضح است: چیزی از کسالت دور باطل زندگی روزمره‌ی انسانی و تلاش اضطراب‌آور و بی‌معنایی در جستجوی مفهوم مبهمی به نام خوشبختی کم نمی‌شود. زندگی‌ای که اصطلاحاً آن را Rat Race می‌نامند. 

3)
در سال 2008 میلادی یک اقتباس سینمایی موفق از روی داستان "مورد عجیب بنجامین باتن" و به کارگردانی فیلمساز آمریکایی، "دیوید فینچر" (David Fincher) ساخته شد که اگرچه در بسیاری از بخش‌هایش از فضای داستان اصلی خارج‌شده است، اما کلیت موضوعی را حفظ کرده و غنای رویکرد "فیتزجرالد" در داستان کوتاهش را افزوده است. این فیلم ارزش چند بار دیدن را دارد.

4) 
داستان کوتاه "مورد عجیب بنجامین باتن" چندین بار تاکنون به فارسی ترجمه‌شده است. در سال 1389 توسط "پدرام عبهر" و با عنوان "ماجرای مرموز بنجامین باتن" ترجمه‌شده و در نشر کوله‌پشتی به چاپ رسیده. در سال 1395 توسط "فرشید عطایی"، با نام "ماجرای عجیب بنجامین باتن" و در نشر آموت و مجدداً در سال 1395 توسط "مرضیه فولادی" با عنوان "بنجامین باتن موردی استثنایی" و در نشر نیک مهر. 
        

3