معرفی کتاب اورازان: وضع محل - آداب و رسوم - فلکلور - لهجه اثر جلال آل احمد مترجم سیمین دانشور

اورازان: وضع محل - آداب و رسوم - فلکلور - لهجه

اورازان: وضع محل - آداب و رسوم - فلکلور - لهجه

جلال آل احمد و 2 نفر دیگر
3.4
26 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

54

خواهم خواند

9

ناشر
اشراق
شابک
9649049851
تعداد صفحات
104
تاریخ انتشار
1380/12/18

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        نویسنده در این کتاب سعی کرده است، یک روستای دورافتاده را با تمام مشخصات آن ببیند و ازآنچه دیده است، در مجموعه مختصری فراهم بیاورد؛ تکاپوی زندگی روزمره مردم آن روستا و نشان بدهد که موضوع هرچقدر خلاصه تر و حقیرتر باشد، مجال دقت و تحقیق گشاده تر خواهد بود. «اورازان» کتابی است که از یازده قسمت تشکیل شده است که در هر قسمت نویسنده بخشی از ابعاد روستا را به توصیف و تصویر کشیده است. ابتدا نویسنده موقعیت جغرافیایی روستا را همراه با نقشه به صورت مبسوط، شرح می دهد. این توصیف مبسوط به گونه ای است که خواننده را پیش رویش مجسم می کند و گویی سال هاست که آنجا را می شناسد.
      

یادداشت‌ها

          "اورازان؛ بازگشت به کودکی"

کتاب، از اوضاع‌واحوال دِه اورازان در حوالیِ دههٔ بیست شمسی می‌گوید. این یادداشت‌ها در ابتدا به قصد کتاب نوشته نشدند و فقط بخشی از مشاهدات جلال در وصفِ روستای پدری‌اش بودند.
جلال در مصاحبه‌ای که در کتاب "ارزیابی شتاب‌زده" آمده به این موضوع اشاره می‌کند که برای نوشتن این کتاب، نقشه و طرح قبلی نداشته؛ تنها دیده‌هایش را نوشته که ممکن بوده بعداً چاپ شوند. او بیشتر این یادداشت‌ها را به منظور جمع‌آوری داده‌های خام قصه می‌نوشته. ازطرفی پس از قضایای شکست جبههٔ ملی و بُرد کمپانی‌ها در قضیهٔ نفت، جلال به نوعی سکوت اجباری روی آورد و از قِبَلش فرصتی فراهم آمد برای نگریستن به خویش و معیارهای خود در سفر به اورازان و بلوک‌زهرا.
اورازان، روستای پرآب و سرسبزی است که اهالی‌اش به زبان تاتی سخن می‌گویند. این روستایِ کوهستانی در کوهپایه‌های طالقان قرار دارد. 
کتاب "اورازان" برای آشنایی با آداب و رسوم، شیوهٔ معیشت، خورد و خوراک، زبان، اعتقادات، معماری و طبیعتِ اهالی این سرزمین مناسب و خواندنی است.
        

3