معرفی کتاب نظام حقوق زن در اسلام اثر مرتضی مطهری

نظام حقوق زن در اسلام

نظام حقوق زن در اسلام

4.6
111 نفر |
19 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

18

خوانده‌ام

282

خواهم خواند

48

ناشر
صدرا
شابک
0000000027724
تعداد صفحات
472
تاریخ انتشار
1374/5/9

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب حاضر، ترجمۀ ترکی آذربایجانی اثر «نظام حقوقی زن در اسلام» اثر استاد شهید مرتضی مطهری است. مباحث این اثر در یازده بخش تنظیم شده است. ابتدا در خصوص خواستگاری و نامزدی صحبت شده و مبحث ازدواج موقت مطرح شده است. سپس در زمینه استقلال اجتماعی زن، تجدد، حقوق خانوادگی و تفاوت های زن و مرد مباحثی ارائه شده است. در ادامه به موضوعاتی همچون مهر و نفقه، ارث زن، حق طلاق و ... پرداخته شده است. در نهایت نیز مبحث تعدد زوجات مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 160

تناسب است یا نقص و کمال؟ یکی از موضوعاتی که برای من موجب تعجب است این است که بعضی اصرار دارند که تفاوت زن و مرد را در استعداد های جسمی و روانی به حساب ناقص بودن زن و کامل‌تر بودن مرد بگذارند، چنین وانمود می‌کنند که قانون خلقت بنا به مصلحتی زن را ناقص آفریده است. ناقص‌الخلقه بودن زن پیش از آن که در میان ما مردم مشرق زمین مطرح باشد در میان مردم غرب مطرح بوده است. غربیان در طعن به زن و ناقص خواندن وی بیداد کرده‌اند. گاهی از زبان مذهب و کلیسا گفته‌اند: "زن باید از اینکه زن است شرمسار باشد" گاهی گفته‌اند: "زن همان موجودی است که گیسوان بلند دارد و عقل کوتاه" ، "زن آخرین موجود وحشی است که مرد او را اهلی کرده‌است" ،"زن برزخ میان حیوان و انسان است" و امثال اینها. از این عجیب‌تر اینکه برخی از غربیان اخیراً با یک گردش صد و هشتاد درجه‌ای اکنون می‌خواهند با هزار و یک دلیل ثابت کنند که مرد موجود ناقص‌الخلقه و پست و زبون، و زن موجود کامل و برتر است. اگر کتاب "زن جنس برتر" اشلی مونتاگو را که در مجله زن روز منتشر می‌شد خوانده باشید می‌دانید که این مرد با چه زور زدن ها و مهمل بافی ها می‌خواهد ثابت کند که زن از مرد کامل‌تر است. این کتاب تا آنجا که مستقیماً مطالعات پزشکی یا روانی یا آمار اجتماعی را عرضه می‌دارد بسیار گران‌بها است، ولی آنجا که خود نویسنده شخصاً به "استتنتاج" می‌پردازد و می‌خواهد برای هدف خود که همان عنوان کتاب است نتیجه‌گیری کند مهمل بافی را به نهایت می‌رساند. چرا باید یک روز زن را اینقدر پست و زبون و حقیر بخوانند که روز دیگر مجبور شوند برای جبران مافات، همه آن نواقص و نقائص را از روی زن بردارند و روی مرد بگذارند. چه لزومی دارد که تفاوت های زن و مرد را به حساب ناقص بودن یکی و کامل‌تر بودن دیگری بگذاریم که مجبور شویم گاهی طرف مرد را بگیریم و گاهی طرف زن را؟ اشلی مونتاگو از طرفی اصرار دارد زن را جنس برتر از مرد معرفی کند و از طرف دیگر امتیازات مرد را مولود عوامل تاریخی و اجتماعی بشمارد نه مولود عوامل طبیعی. به هرحال تفاوت های زن و مرد "تناسب" است نه نقص و کمال.

4

لیست‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام

نمایش همه
داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

76 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

33

 مثل نهنگ نفس تازه می کنمزن و خانوادهزن و بازیابی هویت حقیقی: گزیده بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی

اگه طرفدار حقوق زنانی این لیست برای توئه!

10 کتاب

(بیشتر از یه هفته‌اس که می‌خوام این لیست رو بنویسم و ذهنم مشغوله) نوجوون که بودم راجع به حقوق زنان خیلی سوال داشتم؛ کسی هم جواب درست و حسابی به من نمی‌داد، یه تصویر مات یادمه از خلاصه نظام حقوق زن در اسلام که خوندم. بحث حقوق زن بحث امروز و دیروز نیست؛ یه خلاء و ظلم تاریخیه که چند وقته بیشتر خودش رو نشون داده. خیلی از ما خانم‌ها حقوق خودمون رو نمی‌دونیم، جایگاه‌مون رو هم؛ گاهی داریم بین نگاه سنتی جامعه و نگاه مدرن غربی دست و پا می‌زنیم اما نمی‌تونیم تعارض های فکری و عملی‌مون رو حل کنیم. راه حل چیه؟ اول آگاهی بخشی و بعد تغییر عملکرد. این لیست لیست کتاب هایی که خوندم یا با سیر محتوایی شون آشنام اگه اهل رمانی اید توصیه ام کتاب مثل نهنگه و اگه کتاب جامع می‌خواین کتاب الگوی سوم؛ به نظرم همه باید بدون قضاوت این کتاب‌ها رو بخونن تا بتونیم جایگاه واقعی خانم‌ها رو برای همه جامعه تبیین کنیم. روز زن و تولد حضرت زهرا مبارک(: پ‌ن: راستی اگه کتابی جا انداختم شما اضافه کنید.

6

یادداشت‌ها

FaMoSa

FaMoSa

1403/9/22

          این کتاب بریده خورش ملس بود!😅 از بس که جملات و قسمتهای پرمفهوم و خاص زیاد بود! تازه من کفّ نفس کردم همه بریده‌هامو نذاشتم اینجا!
چون واقعا یه جاهایی از کتاب انگار داشت دقیقا وضعیت کنونی عصر حاضر و همین الان رو بیان می‌کرد!
البته به یه قسمت‌هایی هم انتقاد داشتم که خب میشه یه جورایی با توجه به جو حاکم در آن زمان توجیه‌شون کرد.
مهم روح حاکم بر کل کتاب بود که مبنای دینی و استدلالی داشت یعنی هم مستند به منابع اسلامی بود و معیار خدا بود  و هم با استدلال‌های منطقی بود. 
کسانیکه میان جانبدارانه و یک چشمی به قضایا نگاه می‌کنند و معیارشون صرفا نفع شخصی آنی‌شون هست قطعا نمی‌تونن نظر درستی بدن اونم مخصوصا وقتیکه بخوایم در سطح جامعه صحبت کنیم و نفع شخصیمون رو تعمیم بدیم به همه جامعه!
اگر قرار باشه هر کسی بدون توجه به کل جامعه، ساز خودشو بزنه نهایتا مردم همون جامعه از کسانیکه ساز خودشونو میزنند خسته خواهند شد مخصوصا اگر بر خلاف حکم خدا باشه چون جامعه به آرامش احتیاج داره و آرامش هم با خودخواهی بدست نمیاد.

        

11