معرفی کتاب ختم النبوه اثر مرتضی مطهری مترجم عبدالکریم محمود

ختم النبوه

مرتضی مطهری و 1 نفر دیگر
4.6

1367/1/1

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

نوشتار حاضر اندیشه ختم نبوت را از ابعاد و زوایای کلامی و قرآنی و نیز عوامل و زمینه‎های اجتماعی مورد پژوهش قرار داده است. نگارنده در آغاز راجع به علل و زمینه‎های اجتماعی و فرهنگی ظهور اسلام و بلوغ اجتماعی بشر از طریق تعالیم انبیا بحث می‎کند. وی در عنوان دوم باز هم به مطالعه و بررسی موضوع نبوت از ابعاد و زوایای مختلف پرداخته و وظایف رسالت را که هدایت بشر شاخص‎‎ترین و برجسته‎‎ترین آن‎هاست یک به یک شرح می‎دهد. نویسنده معتقد است که دین اسلام با مقتضیات اجتماعی و تغییرات جوامع بشری متناسب و هماهنگ بوده و نیازمندی‎ها و احتیاجات بشر را در هر دوره‎ای می‎توان به وسیله اجتهاد و استنباط عقلانی و منطقی از کتاب، سنت، اجماع و عقل تبیین کرده و بدانها پاسخ گفت.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ختم النبوه

نمایش همه
FaMoSa

FaMoSa

1403/11/25

بریدۀ کتاب

برخی کشورها دچار کمبود نفوس هستند. تبلیغاتی که در این زمینه‌ها می‌شود غالباً ریشه استعماری دارد. اروپاییها به حدّ نصاب جمعیتشان رسیده‌اند و چون از منابع و منافع کشورهای آسیایی و آفریقایی بهره می‌برند طرفدار تقلیل نفوس در آسیا و آفریقا هستند تا بهتر بتوانند بهره‌کشی کنند. آنها از اینکه جمعیت کشورهای آسیایی و آفریقایی به حدّ نصاب برسد، و از اینکه نعمتهای آنها نصیب خودشان نشود وحشت دارند. جراید و مجلّات، خیلی علیه ازدیاد نفوس تبلیغ می‌کنند ولی این را توجه داشته باشید که مسئله‌ ازدیاد نفوس که اسمش را می‌گذارند «بمب جمعیت» و آن قدر هم گفته‌اند که یک حسّ تنفر از بچه در این مردم ایجاد کرده‌اند، در کشورهای ما صادق نیست، یعنی کشورهای اسلامی هنوز به حدّ نصاب جمعیت نرسیده است. این یک نیرنگ استعماری است که غربیان به کار می‌برند. آنها خودشان از نظر سرزمین خودشان عدد جمعیتشان کافی است، ولی به وسیله ایادی خود در میان ما تبلیغ می‌کنند و خیلی وحشت دارند از اینکه کشورهای اسلامی عددشان بالا برود، برای اینکه آن وقت نعمتهای خودشان را خودشان خواهند خورد.