معرفی کتاب نه! اثر تریسی کوردروی مترجم آتوسا صالحی

4.1

ناشر
افق
1398/10/21

آرچی کوچولو خیلی دوست داشتنی بود. همه همین را می گفتند. تا اینکه یک روز یک کلمه ی جدید یاد گرفت و از آن به بعد دوست داشت همیشه و همه جا- موقع خواب، وقت حمام یا غذا خوردن- فقط همین یک کلمه را بگوید...داستانی بامزه و دوست داشتنی برای همه کوچولوهایی که تمام مدت میگویند: «نه!» و البته برای مامان و بابایشان!

لیست‌های مرتبط به نه!

راستا

راستا

10 ساعت پیش

مامان همه چیزه!اولین کلمه ی هر بچه بابااین سر و دست و پاشه، ناف نی نی کجاشه؟

از زندگی و برای زندگی(برای زیر ۷ سال )

30 کتاب

تا مدت‌ها بعد از تولد، «مامان همه چیزه» اما همه همیشه تعجب می کنند که چرا «اولین کلمه هر بچه بابا» است. با این دو تا کتاب شما مامان و بابا، آشنا ترین موضوعات یک کودک در آغاز زندگی را مدام براش تکرار می کنید.او عاشق این است که هی به او بگویید بگو مامان، نه بابا! بعد نوبت به خود نی نی می‌رسد. همه سعی می‌کنند با نی‌نی ارتباط بگیرند. مثلا براش شعر می ‌خوانند: «این سر و دست و پاشه، ناف نی‌نی کجاشه؟» اما «نی‌نی فقط اینا نیست فقط که دست و پا نیست». کم کم بروید سراغ زیاد کردن دایره لغات کودک، هم در زندگی روزمره او و هم در کتاب‌ها این اتفاق رخ می دهد. مثلا بگویید :عزیزم نگاه کن «خرس کوچولو می‌گوید ممنون»، «پنگوئن کوچولو می گوید لطفا» یا اینجا رو نگاه کن مثل اینکه یک خرابکاری اتفاق افتاده، کار کیه؟ «موش کوچولو می گوید ببخشید». موش کوچولو چندتا کار اشتباه کرده، انگاری عجله داشته تا به خونه برسه و برای همین هیچ حواسش به خرابکاری ها نبوده. یک اردک کوچولو هم توی این کتاب داره می‌دوه... انگار «اردک کوچولو به دستشویی می رود» درست مثل تو. کی عاشق خمیر بازی است؟ اگر بچه شما هم عاشق خمیر بازی است و البته در کمترین زمان ممکن همه خمیرها را به یک کل واحد تبدیل می‌کنه حتما عاشق دنیای «خمیری ها» می‌شود، با این سه جلد کتاب صفات مختلف، حرکات مختلف و اشکال متضاد اولیه را یاد می‌گیرد. خمیری‌ها به هرشکلی در می‌آیند و فرصت خلاقیت و دیدن اشکال مختلف را به بچه‌ها می‌دهند. بیایید شما را با چندتا دوست با نمک کتابی آشنا کنم یکی است که مدام می‌خورد به در و دیوار و هی گریه اش می‌گیرد.اون کیه؟معلوم است خرگوش کوچولوست. پس به کوچولوتون بگویید به خرگوش کوچولو بگوید: «گریه نکن خرگوش کوچولو!» یکی هست که از حمام رفتن فراری است.اون دیگه کیه؟ اونم...خرگوش کوچولوست! پس کوچولو وقتشه بگه: « برو حمام خرگوش کوچولو!» یکی دیگه هم هست که هیچ شبی نمی‌خواهد بخوابد. نمی‌خواد حدس بزنید اون هم خرگوش کوچولوست. پس با هم دیگه بهش بگید: «لالا کن خرگوش کوچولو!» اما اونی که می‌گوید همه چیز باید همین الان اتفاق بیفتد کیست؟ معلومه که خرگوش کوچولو نیست. صدایش می‌آیدکه دارد می‌گوید: الان... یه کردن کوچولو به نام آرچی. -همون که همه ش می‌پرسه چرا؟ - بله!همون آرچی! -همون که همیشه بیشتر می‌خواد؟ بله همون آرچی! -نه! مطمئنی؟ بذار فکر کنم... - نه!!!!!!!!!!! -این صدای کی بود؟ همون که همیشه می‌گه: نه‌! یعنی آرچی. مثل اینکه خیلی دوست ندارید فرزندتون با آرچی دوست بشه؟! اما آرچی اون کسی نیست که توی ذهن شما شکل گرفته .آرچی یه کرگدن کوچولوست که دارد سعی می‌کند یادبگیرد کلمه‌های پر تکرار را در جای درستش استفاده کند. اون می‌خواهد مفاهیم را درک کند و گاهی ممکن است بیش از حد از آن‌ها استفاده کند. درست مثل بچه شما! اگر روزها بوسه ای« با عشق از طرف مامان» برای فرزندتون می فرستید، شب‌ها وقت آن است که بیشتر با هم قصه بخونید. قصه‌هایی آرامش بخش، با ریتم ملایم که کم‌کم خواب را به چشمان بچه ها بیاورد. مراقب باشید آن‌ها را نخندانید؛ مراقب باشید آن‌ها را نترسانید؛ مراقب باشید هیچ هیجانی را درونشان برانگیخته نکنید که یکباره از جایشان بلند می شوند و مثل جغد به شما خیره می شوند تاآخر قصه مهیجی که برایشان می‌خوانید را متوجه شوند یا آنقدر می‌خندند که تا نصف شب صدای ریز ریز خندیدنشان از زیر پتو هم می‌آید. پس کار خودتان را با قصه‌های خرس کوچولو و خرس بزرگ راحت کنید. اگر پیش از خوابیدن ترس‌هایی دارد: خوابت نمی‌برد خرس کوچولو! اگریک خواب خوش برایش می‌خواهید: خوش بخوابی خرس کوچولو اگر می‌خواهید عزت نفس و خودباوری اش تقویت شود: آفرین خرس کوچولو اگر می‌خواهید حس خوب ارتباط با خودتان را به او منتقل کنید: من و تو! خرس کوچولو آخرین کتابش هم خالی از لطف نیست و از اسمش معلوم است برای چیست : بیا برویم خانه خرس کوچولو فرانکلین یک دوست خوب است که تا حالا دیده نشده کودکی حداقل یکی از کتاب‌های این مجموعه را دوست نداشته باشد. بعضی از کتاب‌های فرانکلین برای زیر۷ سال و بعضی برای بالای ۷ سال مناسبه. بعضی از کتاب‌هایش موقعیت‌های خاصی است که اصلا نیازی به آن ها ندارید. هم می توانید به ترتیب نگارش از «فرانکلین در تاریکی» شروع کنید هم عناوینی را از انتشارات آبادیران و نردبان در بیاورید و تهیه کنید. اما چند کتاب شیرینش به همه پیشنهاد می‌شود.«فرانکلین می‌گوید دوستت دارم»بله! گاهی یک جمله محبت آمیز قدر تمام دنیا می ارزد.«خواهر کوچولوی فرانکلین»قرار است پا به زندگی او بگذارد و تصویر انتظار شیرین فرانکلیم برای به دنیا آمدن خواهر جدید به زیبایی در این کتاب آمده است.به نظر شما فرزندتان از آن هایی است که مثل فرانکلین مشتاق فرزند جدید است یا مثل دوست فرانکلین که «نوزاد جدید» دردسرهایی برایش به همراه آورد.با هم به «محله فرانکلین» بروید. جوری که فرانکلین محله را دوست دارد حتما دل فرزندتان را قلقلک می دهد که او هم به محل نگاه دیگری داشته باشد یا حتی شاید بتوان زمین برای حب وطن از دل این کتاب ایجاد کرد. به هرحال از دوستی فرانکلین با فرزندتان پشیمان نمی شوید.اما بگذارید کمی هم بخندیم. با خرس و اردک ممکن است از خیلی کم تا خیلی زیاد بخندید؛ اما چیزی که قطعی است خندیدن است. خرس و اردک مجموعه جوری جان می توانند لورن و هاردی کتاب‌های کودک باشند. دو دوست با نمک که به هم می‌گویند «دوستت دارم دیگه» و شما ممکن است نفهمید بالاخره خرس اردک را دوست دارد یا نه! وقتی اردک می‌گوید «برگرد خونه دیگه» هم نمی شود فهمید اردک که انقدر خرس را دوست دارد چرا همیشه کار را به جاهای باریک می کشاند؟ یا با «شب به خیر دیگه» می توانید هزار بار بگویید شب به خیر و آخرش هم نه تنها خودتان نخوابید بلکه خواب دیگری را هم بپرانید. شما مادر و پدرها این مورد آخر را دیگر حتما تجربه کرده اید.