معرفی کتاب آهسته با گل سرخ: نمایشنامه اثر اکبر رادی

آهسته با گل سرخ: نمایشنامه

آهسته با گل سرخ: نمایشنامه

3.7
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

1

ناشر
قطره
شابک
9789643419059
تعداد صفحات
154
تاریخ انتشار
1398/6/16

توضیحات

        
چیز تازه داره اتفاق می افته؛شما حس نمیکنین؟...همیشه اولش همینطوره،ناشناس،مه آلود و...جذاب،آدم بی اختیار کشیده میشه؛مثل تلنگری که به روح میخوره...درست مثل ستاره دنباله داریه که هم ترسناکه،هم با شکوه،ستاره شناس ها میگن هفتاد و پنج سال باید بگذره تا یه ستاره دنباله دار توی آسمون پیدا بشه از این جهت...شاید من و شما آدم های خوشبختی باشیم،که این ستاره در جوانی ما طلوع کرده.

      

لیست‌های مرتبط به آهسته با گل سرخ: نمایشنامه

یادداشت‌ها

          نمایشنامه‌هایی که تو بحبوحه‌ی انقلاب نوشته شدند (فارغ از دیدگاه سیاسی‌شون) به شدت شعاری و سیاست‌زده‌اند و به همین خاطر یه زمان‌هایی شخصیت‌های سفیدشون (که با شمایل روشنفکر تو نمایشنامه‌های رادی پدیدار می‌شه) می‌تونه حال‌تون رو بد کنه... این نمایشنامه هم یه همچین شخصیت سفیدی داره که لک روش نمیفته و برای زمانه‌ی ما خیلی دور و آرمانی و غیرقابل باوره. چیزی که تو نمایشنامه‌های انقلابی (مثل چهارصندوق بیضایی) خیلی تو ذوق می‌زنه رو بودن نمادهاست... یعنی انقدر اون نماد رو تو چشممون می‌کنند که نتونیم نادیده بگیریمش و به همین خاطر لذت کشف رو از مخاطب می‌گیره. تو این نمایشنامه هم دیلمی نماد بازار، سینا نماد بورژوازی تازه به دوران رسیده، سیامک نماد جامعه‌ای که داره به رشد می‌رسه و جلال هم که نماد قشر تحصیلکرده و روشنفکره... زن‌ها هم (یعنی شمس‌الملوک و ساناز) به شدت شخصیت‌های منفعلی هستند و اون هم در حالی که ساناز سعی می‌شه که شخصیت تأثیرگذاری تو نمایشنامه معرفی بشه. 
تنها جایی که از نمایشنامه دوست داشتم (جدای از اینکه اون هم به شدت شعاری بود) پایان نمایش بود که شکل تصویر تأثیرگذاری به داره اما به خاطر این که اسپویل نکنم چیزی ازش نمی‌گم. 

پ.ن: این رو به تازگی کشف کردم که تو اکثر آثار، به خصوص آثار ایرانی، زن شکل نمایشی‌ای داره و اصلاً شبیه زن‌هایی نیستند که اطرافمون هستند، حتی اگه نویسنده‌ی اون اثر خودش یک زن باشه.
        

0