کربلا به روایتی دیگر کربلا به روایتی دیگر محمدرضا جوان آراسته 3.7 6 نفر | 4 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 1 خواندهام 8 خواهم خواند 5 ناشر شرکت انتشارات سوره مهر شابک 9786000347642 تعداد صفحات 116 تاریخ انتشار 1400/1/2 توضیحات کتاب کربلا به روایتی دیگر، نویسنده محمدرضا جوان آراسته. لیستهای مرتبط به کربلا به روایتی دیگر مریم زارعی از حسین(ع) خواندن 68 کتاب به بهانهی نزدیک شدن ماه محرم کتابهایی برای آشنایی بیشتر با زندگی و زمانه امام حسین(ع) و حماسه عاشورا از زاویههای مختلف و در قالبهای متفاوت تاریخی، تحلیلی، داستان و ناداستان و... 10 44 کتاب خوب از صلح تا قیام 17 کتاب بستهٔ پیشنهادی با رنگ و بوی امام حسن و امام حسین سلامالله علیهما وضعیت، وضعیتی نبود که امکان داشته باشد امام حسن مجتبی (ع) غلبه پیدا کند. همه عوامل، در جهت عکس غلبۀ امام مجتبی (ع) بود. معاویه غلبه پیدا میکرد؛ چون دستگاه تبلیغات در اختیار او بود. اگر بنا بود امام مجتبی (ع)، جنگ با معاویه را ادامه بدهد و به شهادت خاندان پیامبر منتهی بشود، امام حسین(ع) هم باید در همین ماجرا کشته می شد اصحاب برجسته هم باید کشته میشدند «حجر بن عدی ها هم باید کشته می شدند، همه باید از بین میرفتند و کسی که بماند و بتواند از فرصتها استفاده بکند و اسلام را در شکل ارزشی خودش، باز هم حفظ کند، دیگر باقی نمیماند ،این حق عظیمی است که امام مجتبی (ع) بر بقای اسلام دارد. صلح امام مجتبی(ع)، همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش امام حسین (ع) ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد. بعضی میگویند امام حسین (ع) حرکت کرد که قدرت را بگیرد از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟! مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسئله این است. رهبر معظم انقلاب 0 3 رضا شعبانی کربلا به روایتی دیگر 1 کتاب روایتی از افراد تأثیرگذار در حادثه عاشورای ۶۱ هجری 0 0 یادداشتها محبوبترین جدید ترین سیدسجادحسینی 1403/5/1 یک ملاقات ادبی با تاریخ کربلا... وقایع تاریخی، روزشمار اتفاقات تا اربعین به زبان ادبیات... 0 0 حسن مجیدیان 1403/8/22 🔹 کتاب کربلا به روایتی دیگر اگر میخواهید نوجوان ها، فهمی اجمالی اما درست از وقایع و شخصيت هاي خوب و بد کربلا پیدا کنند این کتابِ خوبی است. از آقای جوان آراسته و به همت نشر سوره مهر. کتاب سه بخش دارد. بخش اول معرفی چند چهره ی خوب و بد کربلا. بخش دوم چند گفتگوی مهم و ماندگار در کربلا. مثل گفتگوی آقا اباعبدالله علیه السلام با عمرسعد. و بخش آخر داستانی از سیر اسارت و منازل طی شده توسط خانواده ی امام. چندبار گفته ام که این کتاب ها و شخصيت ها، انگار داستان زندگی خود ماست. ما هم میتوانیم از بدها و خوب ها باشیم. مثل بدها و خوب های کربلا. خدا کند خوب بشویم. #معرفی_کتاب #کتاب_کربلا_به_روایتی_دیگر #عاشورا #کربلا #آخرین_کتابی_که_خواندم 0 0 کتاب خوب 1403/2/9 کتاب «کربلا به روایت دیگر» روایت اشخاصی است که در واقعه عاشورا و در سرزمین کربلا حضور داشتند. هرچند تصور ما از کربلا جنگ و مبارزه است اما حقیقت این است کربلا پر از گفتگوست؛ گفتگوهایی بین یاران امام با یکدیگر، گفتگو بین افرادی از لشکر دشمن و لشکر حق. از دل این گفتگوهاست که انسان، آدمها را بهتر میشناسد، اندیشهها را دقیقتر کشف کرده و به انگیزههای آنان برای ماندن در لشکر حق یا باطل پی میبرد. این کتاب در سه بخش تنظیمشده است که در قسمت اول نویسنده به معرفی و مروری کوتاه از ایلوتبار، خلقیات و نقش حاضران در کربلا میپردازد. نویسنده سعی دارد خواننده با توجه به روحیات و خلقیات خودش، نقشش را در این واقعه پیدا کند. بخش دوم روایتگر گفتوگوهایی است که در کربلا انجامشده و کسانی که از این جنگ برگشتهاند. بخش آخر روایت عکسالعمل شخصیتهای ذکرشده بعدازاین واقعه است؛ آنها که سکوت کردند، کسانی که عذری آوردند، اشخاصی که خوشحال بودند و آنهایی که حتی با دیدن پیکرها بر جنایت خود ادامه دادند. 0 1 رضا شعبانی 1401/7/17 درباره قیام عاشورا سخنان بسیاری گفته و نوشته شده است. شاید به جرأت بتوان گفت که کمتر رخدادی در تاریخ اسلام این همه مورد بحث قرار گرفته است و اهل اندیشه، نظر و قلم درباره آن، قلمفرسایی کرده اند؛ اما باز از هر که میشنویم و هر چه میخوانیم حدیث نامکرر است. بدون شک شناخت و بررسی تاریخ زندگانی، کنشها و واکنشهای شخصیتهایی روحانی که از مرتبه احکام و مقتضیات جبری و غریزی نفس خود فراتر رفته، به توانایی ها و استعدادهای مکنون در ضمیر خود پی بردهاند، نسبت به دیگر انسانها، که همچنان در بند غرایزند و به مرتبه حیات مادی و موجود طبیعی نزدیکترند، دشوارتر و بسیار پیچیدهتر است. امام حسین علیهالسلام دور از هر باور فرقهای یا وابستگی و تعصب قومی، یکی از نخبگان همه فصول حیات بشری است. نخبهای از نخبگان دینی و روحانی که یکی از صحنه های شگفت تاریخ انسانی را آفرید. واقعهای که عقل را از درک اسرارش عاجز کرده و به زانو نشانده است. حجتالاسلام محمدرضا جوان آراسته، در کتاب "کربلا به روایتی دیگر" تلاش کرده از یک زاویه متفاوت به واقعه کربلا نگاه کند. او سعی کرده بدون هیچگونه اطنابی، به معرفی افرادی بپردازد که بهنوعی در واقعه عاشورا تأثیرگذار بودند. این کتاب مجموعه یادداشتهایی است که نویسنده در محرم سالهای مختلف آنها را به نگارش درآورده است. محمدرضا جوان آراسته که همواره دغدغه فرم در نوشتهها و سخنانش در کلاسهای داستاننویسی کاملا آشکار است، تلاش میکند در این اثر تاریخی مذهبی این مسئله را رعایت کند. در بخش اول متذکر میشود که دوست داشتن امام به لقلقه زبان، دلیلی بر حب واقعی نیست؛ چرا که تاریخ، بهویژه حادثه عاشورای ۶۱ هجری ثابت کرده که برخیها با یک چرخش ساده از سعادت به شقاوت میرسند. او در کنار چنین افرادی، گریزی به عاقبتبهخیری حر بن یزید ریاحی میزند و او را بهعنوان نماد، نشان مخاطب میدهد. نماد تصمیم. یک تصمیم که می تواند تو را عاقبت بهخیر کند، یا فرجامی سیاه را برای تو رقم بزند. در واقع فرق بین داشتن و نداشتن یک خواستن است. خواستن راه روشنایی یا صراط تاریکی. در بخش دوم کتاب شاهد هفت گفتوگو هستیم. گفتگو هایی جذاب که در دل خود گوهرهایی را نهفته دارند. گفتگوییهایی که باطن شخصیتها را برای خواننده رو میکنند. بخش سوم که از دو بخش دیگر طولانیتر است، مقتل خوانی است. اما تفاوت این مقتلخوانی با دیگر مقاتل، در زمان مقتلخوانی است. نویسنده از شب یازدهم تا سیوپنجم به مقتلخوانی پرداخته است. در این فاصله از شب یازدهم تا اربعین، بازماندگان واقعه کربلا مصائب فراوانی را پشت سر گذاشتند. نویسنده برای نشان دادن اهمیت این بخش از تاریخ واقعه کربلا و خانواده امام، روایتهایی را ذکر میکند که کمتر آنها را شنیدهایم. "کربلا به روایتی دیگر" در ۱۱۶ صفحه در سال ۱۴۰۰ توسط انتشارات سوره مهر به زیور طبع آراسته شده است. 0 5