معرفی کتاب نظام حقوق زن در اسلام اثر مرتضی مطهری

نظام حقوق زن در اسلام

نظام حقوق زن در اسلام

4.6
104 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

14

خوانده‌ام

265

خواهم خواند

46

ناشر
صدرا
شابک
0000000002870
تعداد صفحات
472
تاریخ انتشار
1366/1/1

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب حاضر، ترجمۀ ترکی آذربایجانی اثر «نظام حقوقی زن در اسلام» اثر استاد شهید مرتضی مطهری است. مباحث این اثر در یازده بخش تنظیم شده است. ابتدا در خصوص خواستگاری و نامزدی صحبت شده و مبحث ازدواج موقت مطرح شده است. سپس در زمینه استقلال اجتماعی زن، تجدد، حقوق خانوادگی و تفاوت های زن و مرد مباحثی ارائه شده است. در ادامه به موضوعاتی همچون مهر و نفقه، ارث زن، حق طلاق و ... پرداخته شده است. در نهایت نیز مبحث تعدد زوجات مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نظام حقوق زن در اسلام

نمایش همه
FaMoSa

FaMoSa

1403/9/13

بریدۀ کتاب

صفحۀ 31

بعضی دیگر تصور دیگری دارند؛ تصور می‌کنند که سستی نظم خانوادگی و راه یافتن فساد در آن، معلول آزادی زن است و آزادی زن نتیجه قهری زندگی صنعتی و پیشرفت علم و تمدن است؛ جبر تاریخ است و چاره‌ای نیست از اینکه به این فساد و بی نظمی تن دهیم و از آن سعادت خانوادگی که در قدیم بود برای همیشه چشم بپوشیم. اگر اینچنین فکر کنیم، بسیار سطحی و ناشیانه فکر کرده‌ایم. قبول دارم که زندگی صنعتی خواه ناخواه بر روی روابط خانوادگی اثر گذاشته و می‌گذارد ولی عامل عمده ازهم گسیختگی نظم خانوادگی در اروپا دو چیز دیگر است: یکی رسوم و عادات و قوانین ظالمانه و جاهلانه‌ای که قبل از این قرن در میان آنها در باره زن جاری و حاکم بوده است، تا آنجا که زن برای اولین بار در قرن ‌نوزدهم و اوایل قرن بیستم در اروپا دارای حق مالکیت شد. دیگر اینکه کسانی که به فکر اصلاح اوضاع و احوال زنان افتادند از همان راهی رفتند که بعضی از مدعیان روشنفکری امروز ما می‌روند و مواد پیشنهادی چهل گانه یکی از مظاهر آن است؛ خواستند ابروی زن بیچاره را اصلاح کنند، چشمش را کور کردند.

4

یادداشت‌ها

FaMoSa

FaMoSa

1403/9/22

          این کتاب بریده خورش ملس بود!😅 از بس که جملات و قسمتهای پرمفهوم و خاص زیاد بود! تازه من کفّ نفس کردم همه بریده‌هامو نذاشتم اینجا!
چون واقعا یه جاهایی از کتاب انگار داشت دقیقا وضعیت کنونی عصر حاضر و همین الان رو بیان می‌کرد!
البته به یه قسمت‌هایی هم انتقاد داشتم که خب میشه یه جورایی با توجه به جو حاکم در آن زمان توجیه‌شون کرد.
مهم روح حاکم بر کل کتاب بود که مبنای دینی و استدلالی داشت یعنی هم مستند به منابع اسلامی بود و معیار خدا بود  و هم با استدلال‌های منطقی بود. 
کسانیکه میان جانبدارانه و یک چشمی به قضایا نگاه می‌کنند و معیارشون صرفا نفع شخصی آنی‌شون هست قطعا نمی‌تونن نظر درستی بدن اونم مخصوصا وقتیکه بخوایم در سطح جامعه صحبت کنیم و نفع شخصیمون رو تعمیم بدیم به همه جامعه!
اگر قرار باشه هر کسی بدون توجه به کل جامعه، ساز خودشو بزنه نهایتا مردم همون جامعه از کسانیکه ساز خودشونو میزنند خسته خواهند شد مخصوصا اگر بر خلاف حکم خدا باشه چون جامعه به آرامش احتیاج داره و آرامش هم با خودخواهی بدست نمیاد.

        

11