معرفی کتاب کنفدراسیون تاریخ جنبش دانشجویان ایرانی در خارج از کشور 1332 - 57 اثر افشین متین مترجم ارسطو آذری

کنفدراسیون تاریخ جنبش دانشجویان ایرانی در خارج از کشور 1332 - 57

کنفدراسیون تاریخ جنبش دانشجویان ایرانی در خارج از کشور 1332 - 57

افشین متین و 1 نفر دیگر
4.4
7 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

11

خواهم خواند

16

شابک
9646578209
تعداد صفحات
472
تاریخ انتشار
1378/11/4

توضیحات

        در این کتاب ذیل ده فصل سیر شکل گیری، تکوین و فعالیت های کنفدراسیون جهانی محصلین و دانشجویان ایرانی شرح و بررسی شده است .اتحادیه ملی (CISNU)یا  کنفدراسیون، سازمانی بود متشکل از دانشجویان ایرانی مقیم کشورهای اروپای  غربی و ایالات متحده که در دوران فعالیتش ـ در فاصله سال های بعد از 28مرداد   1332تا انقلاب اسلامی ـ بخش مهمی از اعتراضات و خواسته های نیروهای مخالف رژیم  را اعلام و پی گیری می نمود .عناوین فصل های کتاب بدین قرار است :((تحصیل در  خارجه و تاثیر آن بر ایران تا اواسط قرن بیستم)) ;((خاستگاه جنبش دانشجویی  در ایران و خارج تا سال های پایانی دهه 1330)) ;((دانشجویان به مثابه پیشگامان  اپوزیسیون در ایران، اورپا و ایالات متحده( 62ـ 1960))) ;((کنفدراسیون  دانشجویان و محصلین ایرانی، اتحادیه ملی)) ;((زبان گلوله ها :به سوی چرخشی  جدید در گفتار و عمل( 1963تا 1964))) ;((رادیکالیسم و مبارزه مسلحانه :شعله های  آتش بر فراز دماوند( 67ـ 1965))) ;((دانشجویان ایرانی به((رویارویی جهانی))  می پیوندند( 1959ـ 1967))) ;((توطئه بزرگ ضد ایرانی و غیر قانونی شدن کنفدراسیون  ( 1971ـ 1970))) ;((حمایت از مبارزات مسلحانه و سرنگونی رژیم تا آخرین انشعاب  کنفدراسیون( 75ـ 1972))) ;((نقش دانشجویان در جنگ تبلیغاتی پیش از انقلاب)) . در پایان کتاب، پس از((نتیجه گیری)) با عناوین((اساسنامه کنفدراسیون محصلین و  دانشجویان ایرانی)) و ((منشور کنفدراسیون جهانی)) ضمیمه شده است .کتاب با  کتاب شناسی و فهرست اعلام به پایان می رسد .
      

یادداشت‌ها

          بسم الله
اول از همه از  جناب سید "امیرحسین هاشمی" بسیار تشکر میکنم بابت معرفی این کتاب که باعث شد به سمت این کتاب برم و در مورد یکی از دغدغه های مهم تاریخی_سیاسی خودم، مطالعه کنم.
___
این کتاب یکی از منحصربه فرد ترین و کامل ترین کتاب هایی هست که میتونید در باب موضوع تاریخ روشنفکری و افراد اون مطالعه کنید.
شاید عجیب باشه، ولی من حین مطالعه آرام ولی دقیق این کتاب، کتاب روشنفکران شرق و غرب اقای بروجردی رو هم مطالعه کردم.
قطعا هیچ کتابی نمیتونه کامل باشه و فقط در قالب کلمات همه چیز رو به انسان ها بیان بکنه.
ولی طبق نمونه هایی که به شخصه چشمم بهشون خورده (و البته که در این مورد ادعا و تعصبی اصلا ندارم) این کتاب یکی از کاملترین کتاب ها و رویکردهای انتقادی به تاریخ فکری رو داره که میتونید بهش مراجعه بکنید.
نکته بعدی که در مورد کتاب وجود داره اینه که بهتره حتما تسلط و یک دید کلی از مسائل سیاسی(کلی) و تاریخی (معاصر ایران) داشته باشید تا بتونید خیلی دقیق تر و زیباتر از مفاهیم و مطالب کتاب استفاده کنید.
حتی توصیه میکنم در حین مطالعه کتاب، رویکردی نقادانه و تحقیقی داشت و آثار افرادی که در کتاب نام برده شده مثل مطهری و خلیل ملکی و آل احمد و نراقی و... رو مطالعه کرد! که این قضیه قطعا باعث افزایش کیفی  مطالعه در این باب میشه و با دست خیلی پُری میتونید این کتاب رو به پایان ببرید.
در مورد محتوی هم میشه صحبت هایی کرد ولی من خودم رو در این حد نمیدونم که بخوام خیلی صریح مبانی و محتوی رو رد یا تایید کنم و بهتره کارشناسان و کتاب خوان هایی که تبحر بیشتری دارن این کار رو انجام بدن.
موفق و پیروز باشید
        

23