یادداشت مجتبی شاهسون

                
کلود ریویر، انسان شناس، تلاش کرده است تا علم انسان شناسی ( یا همان مردم شناسی) را در این کتاب معرفی کند. به همین دلیل عنوان این کتاب، درآمدی بر انسان شناسی، نام گذاری شده است. این کتاب به خصوص برای دانشجویان این علم، کتاب مفیدی است که می ‌توانند از طریق مطالعه ی این اثر به درک بیشتر و شناخت کامل تری از علم انسان شناسی دست یابند. دانشجوی انسان شناسی، می تواند در این کتاب زمینه پژوهش و تحقیق خود را پیدا کند و از طریق آشنایی با حوزه های مطالعاتی مختلف در این علم، حوزه ی مطالعاتی تخصصی خود را انتخاب کند.
این کتاب، آشنایی با علم انسان شناسی را از نقطه مفاهیم آغاز می کند و سپس با توضیح روش های مطالعه، به سراغ حوزه های نظری مختلف در این علم می ‌رود.  در نتیجه کتاب شامل 7 فصل است. در فصل ابتدایی نویسنده تلاش کرده است تا مخاطب کتاب را با مفاهیم اصلی انسان شناسی و تعریف دقیق این مفاهیم در این علم آشنا کند. بطور مثال او تعاریفی از مفاهیمی مانند قوم ، دیگری، مردم شناسی و ... به دست داده و علاوه بر آن چگونگی کار مردم شناس را در همین فصل به بحث گذاشته است. در فصل دوم نیز به جریان انسان شناسی و یا به عبارت دیگر، به حوزه های نظری مختلف و چند نظریه پرداز شاخص آن حوزه پرداخته است. بطور مثال، فرهنگ گرایی و نظریه پردازان آن، کارکردگرایان، اندیشه های مارکسیستی، ساختار گرایان و ... مطرح شده اند.
از فصل سوم، او حوزه های مطالعاتی تخصصی در این علم را در هر فصل بطور جداگانه توضیح داده و مفاهیم اختصاصی آن حوزه را تعریف کرده است. بطور مثال انسان شناسی خانواده و خویشاوندی، انسان شناسی اقتصادی، انسان شناسی سیاسی، انسان شناسی دین و در نهایت نیز به جریان علم انسان شناسی معاصر در کشورهای مختلف پرداخته است.

        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.