یادداشت آتنا ثنائی فرد

#بدون_فیلتر: اینستاگرام چگونه اینستاگرام شد
این کتابِ
        این کتابِ شگفت‌انگیز تموم شد!
‌
‌باید بگم که احتمالاً مدت‌ها بود که دنبال همچنین کتابی می‌گشتم و خبر نداشتم.
‌
شاید هیچ‌چیز به اندازه‌ی خوندن راجع‌به داستان پشت‌پرده‌ی شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی، نتونه نگرش‌مون رو نسبت بهشون تغییر بده...
‌‌
‌یه چیزی که اغلب موقع سوار شدن به اتوبوس یا مترو بهش توجه می‌کنم، اینه که اکثر مردم سرشون پایینه و به موبایل‌هاشون خیره شده‌ن؛ و حرکت عمودی انگشت‌شون نشون می‌ده که دارن مدام‌ومدام پست‌های بیشتری رو می‌بینن که من رو فقط یادِ یک‌چیز می‌اندازه: اینستا‌گرام.

ممکنه در طول روز ساعت‌ها از اینستاگرام استفاده کنیم اما واقعاً ندونیم که چه ماجراهای عجیب‌وغریبی رو طی کرده تا به این‌جا رسیده.
‌
‌نویسنده‌ی این کتاب، سارا فرایر، خبرنگاری‌ئه که به‌طور اختصاصی توی حوزه‌ی فناوری کار می‌کنه و جوایز متعددی هم دریافت کرده. اون برای نوشتن این کتاب، با صدها نفر مصاحبه کرده تا بتونه داستان شکل‌گیری اینستاگرام رو به شکلی منسجم، برامون تعریف کنه. محتوای این کتاب از اعتبار بالایی برخورداره.
‌
‌کتاب علاوه بر اینستاگرام، به شکل‌گیری و توسعه‌ی فیسبوک، توییتر، اسنپ‌چت و خیلی از شبکه‌های اجتماعی دیگه هم می‌پردازه. این کتاب قدم‌به‌قدم شما رو با خودش همراه می‌کنه تا نشون بده که چطور اینستاگرام از یه سرگرمی معمولی به شبکه‌ی اجتماعی پیچیده‌ای تبدیل شد که دیگه قابلِ کنترل نبود...
‌
‌توی این کتاب می‌فهمیم که چطور اینستاگرام فقط طی چندسال، روی تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تجاری جهان اثر می‌ذاره.
‌
‌این یه داستانِ خشک‌وبی‌روح نیست؛ کاملاً احساسات‌تون رو درگیر می‌کنه. موقع خوندنش هیجان‌زده‌تون می‌کنه. دوست دارید همه‌ش ببینید «بعدش چی‌شد؟». با ماجراهای کوین سیستروم بیست و چندساله و بلندپرواز همراه می‌شید و ایده‌های مختلفی که به سرش می‌زنه و چالش‌های زیادی که باهاشون مواجه می‌شه...
‌و در نهایت می‌تونم بگم‌:
‌تک‌تک دقایقی که توی هر شبکه‌ی اجتماعی‌ای، از جمله اینستاگرام می‌گذرونیم، برای صاحبانِ اون‌ها بسیار مهم و حیاتی‌ئه.
‌
تک‌تکِ حرکات شما ردیابی و رهگیری می‌شه: این‌که چند ثانیه روی هر پست مکث کردید، کدوم ریلزها رو تا آخرش دیدید، کامنت‌ها و پیام‌هایی که نوشتید ولی قبل از ارسال، پاک‌شون کردید.
‌
‌از تمامِ این اطلاعات استفاده می‌شه تا الگوریتمی‌ رو بسازن که مخصوصِ شماست؛ الگوریتمی که جذاب‌ترین پست‌ها رو بهتون نشون می‌ده و به احتمال زیاد، بیشتر از قبل شما رو توی اون شبکه‌ی اجتماعی نگه می‌داره.‌
‌
‌پی‌نوشت: من نسخه‌ی الکترونیک رو از توی طاقچه‌ بی‌نهایت خوندم. اما اونقدر خوشم اومد که در یه حرکت عجیب، نسخه‌ی چاپی رو هم بعدش خریدم. ترجمه‌ی نشر مون هم خیلی خوب بود‌.

ممنون بابت این معرفی جذاب 🫶

قربونت*-*❤️✨

با این معرفی شما مشتاق شدم بخونمش

امیدوارم اگه خوندینش، مثل من براتون جذاب باشه🧡✨

نرگس🐚

نرگس🐚

1403/9/18

چه جالب دقیقا همین یکم پیش داشتم تو کتاب "صنعت اینفلوئنسری" درمورد تاثیرات اینستاگرام و تغییر مالکیتش در سال ۲۰۱۴ بر  صنعت اینفلوئنسری و اینفلوئنس دیجیتال می‌خوندم. خوشحالم این یادداشت شما رو دیدم. حتما کتاب رو می‌خونم ان‌شاالله 🌱

چه کتاب جالبی به نظر میاد! به‌نظرم این دو کتاب مکمل خوبی برای هم باشن. حتماً پیشنهاد می‌کنم بخونیدش :)👌🏻

موفق شدید با این یادداشت شوق مطالعه این کتاب رو ایجاد کنید…
ممنون

بسیار عالی، امیدوارم خوندنش براتون مفید و جالب باشه.🌱

👏👏
هر لحظه خدارو شکر میکنم که مدت هاست حداقل از اینستاگرام خارج شدم و‌ترغیب شدم که کتاب رو بخونم.

حتماً پیشنهاد می‌شه :)🧡👌🏻

یادمه یه مستند دیدم به اسم social dilemma که دقیقاً به همین موضوع پرداخته بود و خیلی خوب بود اونم.

دقیقاً منم این مستند رو قبل از خوندن این کتاب دیده بودم.👌🏻
مستند خیلی جالبی بود و این کتاب به‌طور کلی مرتبط با همون محتواست، ولی خیلی مفصل‌تر.

چه عالی!
@Atena_snf