یادداشت زهرا رستاد
4.5
"فراموش کردن و فراموش شدن، این معنای فلسطینی بودنه.." کتاب، داستان زندگی چهار نسل از یک خانوادهی فلسطینی، در طول سالهای ۱۹۴۱ تا ۲۰۰۲ است.. (اثری است که در قالب رمان خواننده را از حيث تاريخی ميتواند به جنايتهای رژيم صهيونيستی نزديک کند ولی زیاده گویی ندارد..) خانواده ای که در طول کتاب بارها تکه پاره شد هربار که بهم رسیدند با جنایت و قتل عامی از هم جدا شدند.. داستان درمورد یک خانواده است، در روستایی آرام که روزی سرنوشت تلخی به سراغشان میاید.. زندگی را از آن ها میگیرد و برای همیشه، از بیخ و بن کنده و فراموش میشوند و کم کم در جهان محو میشوند.. این کتاب داستان جنگ، داستان وحشيگری های صهیونیست، داستان عشقی آتشین، داستان سرنوشتی مرگبار و.. است. داستان بچه هایی است که لابه لای دیوانگی های دنیا بزرگ میشوند و درآخر زنده به گور یا راهی گور های دسته جمعی میشوند! این حقیقتی است انکار ناپذیر؛ اسرائیلی ها، تاریخشان را روی استخوانهای فلسطینی ها نوشتند.. فلسطینی ها به یهودی ها پناه دادند ولی یهودی ها اونهارو میکشتند :) جایی در کتاب نوشته بود: "مگه میشه دنیا این همه کشت و کشتار رو نبینه؟ نمیشه دنیا این همه وحشی گری رو ببینه و سکوت کنه.." کاش واقعا دنیا چشم بر روی این همه جنایت نبسته بود! کاش از قتل عام صبرا و شتیلا نگفته بود کاش هیچی رو شرح نداده بود کاش هنوزم نمیدونستم.. نمیدونم بر چه اساسی باید به کتاب امتیازی بدم ولی؛ _ترجمهی ساده و روانی دارد _کتاب را بخوانید، اگر روحیه حساسی دارید با صبر و آهسته آهسته بخوانید، ولی حتما بخوانید :) در آخر، کتاب را اصلا به نوجوان ها توصیه نمیکنم!
1403/4/31
ما اینطور کتابا رو به کودک و نوجوانمون توصیه نمیکنیم. به بزرگسال حساسمون هم هشدار میدیم. اما خود اونا دارن این شرایط رو زندگی میکنن.
1403/4/31
خوب شد گفتی میخواستم سرچش کنم یادم رفته بود الان سرچ کردم چیزی مرتبط پیدا نکردم بازم میگردم وقتی سرچ میکنم وارد یه سایت لباس و فشن میشه نمیدونم چرا🤔
1403/4/31
من سرچ کردم یه سایت برام آورد که توی تیترش هم اسم اَمل رو نوشته بود. ولی بالا نمیاورد فکر کنم چون فیلترشکنم خاموش بود دیگه گذاشتم وقتی که روشنش کردم برم نگاه کنم. @zahra_rsd
زهرا رستاد