بابک افتخاری

عاشق یادگیری و معلومات
دوستدار کتاب و مطالعه
علاقه ‌مند به ادبیات کلاسیک، به ویژه ادبیات فرانسه و بعد ادبیات روسیه
آشنا به زبان های انگلیسی و فرانسه
دوست دارم یک کتاب رو با دوستان و خانواده بخونیم و در موردش حرف بزنیم که متاسفانه میسر نیست.

پیشنهاد کاربر برای شما

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

همه‌ی آنچه می‌خواستم آن بود که صادقانه به مردم بگویم: «نگاه کنید به خودتان. نگاه کنید چه زندگی نا‌به‌سامان و ملال‌انگیزی می‌گذرانید.» این مهم‌ترین چیزی است که مردم باید دریابند. و وقتی آن را به‌راستی دریافتند، بی‌گمان زندگی تازه و بهتری خواهند آفرید. انسان زمانی نیک‌تر خواهد شد که او را چنان که هست به خودش بنمایانیم.
آنتون چخوف

شخصیت‌های نمایشنامه حرف می‌زنن و حرف می‌زنن ولی در عمل نمی‌تونن هیچ اثری روی وضعیتشون بذارن. انگیزه‌ای هم برای این کار ندارن. ملال و خستگی! آیا چخوف می‌خواست همین رو بهمون نشون بده که خیلی حرف می‌زنیم، تحلیل می‌کنیم و بیانیه میدیم ولی در عمل هیچ‌کاری انجام نمی‌دیم؟

تو کتاب جزء از کل اومده: «چخوف اعتقاد داشت اگر به آدم‌ها نشان بدهیم چطور موجودی هستند بهتر می‌شوند.
فکر نکنم حرفش درست باشد.
فقط باعث می‌شود غمگین‌تر و تنهاتر شوند.»
منم دوست داشتم از چخوف بپرسم مطمئنید آقای چخوف؟ که آدم‌ها این‌طوری بهتر می‌شوند؟ می‌ترسم ناامیدی برشان دارد و قضیه به کل خراب شود!

نوری بیلگه جیلان هم جایی گفته: چخوف به من یاد داده است که چطور باید زندگی کنم.
شاید حالا که چخوف نیست، بتونم از آقای جیلان بپرسم چطور؟

پ.ن: چرا امتیاز کامل دادم؟
چون با این حال داستان رو دوست داشتم و همین‌طور شخصیت‌پردازی‌ها فوق‌العاده بودن. و فکر کردم با اوصافی که گفتم یا باید امتیاز معمولی بدم یا کامل. و تصمیم گرفتم فعلاً به چخوف اعتماد کنم.
پ.ن.۲: اصلاً هم از تهدیدهای آقای خطیب نترسیدم. 🚶🏻
آنتون چخوف

فکر نکنم حرفش درست باشد.
فقط باعث می‌شود غمگین‌تر و تنهاتر شوند.»

نوری بیلگه جیلان هم جایی گفته: چخوف به من یاد داده است که چطور باید زندگی کنم.
شاید حالا که چخوف نیست، بتونم از آقای جیلان بپرسم چطور؟

پ.ن: چرا امتیاز کامل دادم؟
پ.ن.۲: اصلاً هم از تهدیدهای آقای خطیب نترسیدم. 🚶🏻

در ضمن درسته بحث با شخص دیگه،ای بود ولی موضوع شخصی که نبود، پس بسیار خوشحالم کردید که شرکت کردید و بنده رو از نظر بسیار ارزنده خودتون بهره‌مند کردید. چون من بی‌تعارف در مقابل امثال شما و کیمیاخانم و بقیه دوستان کتابخون آماتور بحساب میام. دوست دارم یاد بگیرم و لذت ببرم از آموخته‌های جدید... @AliGhasemi

خواهش میکنم کیمیا خانم باعث افتخاره خوندن نظرات سرکار بله خیلی خوب منظورتون رو رسوندین، و من شخصاً موافقم. راستی، من بعلت خراب شدن گوشی قبلیم و زمان طولانی برای تهیه گوشی جدید مدتی نبودم، وگرنه زودتر جواب می‌دادم. @k.h

کتاب صوتی این کتاب را گوش کردم با صدای عادل فردوسی پور و باید بگم به نظرم این آقا برای گزارش گری و مجری گری خوب است نه کتابخوانی همانطور که الان میثاقی برای متن خوانی در میان برنامه ها خوب نیست و همان مجری گری را انجام بدهد بهتر است. نکته دیگر هم اینکه حین خوانش کتاب جملات را بعضا تغییر می داد.

کتاب هم یک سری نکات خوب داشت ولی خوب فکر کنم تقریبا به جز پله و مارودونا و اسم بکن بائر که اون هم جستجو کردم تا قیافه اش یادم بیاد کسی را نمی شناختم فلذا بسیاری از مطالب به جهت کثرت افراد و ناشناخته بودن آن ها برای من قابل درک نبود. بخشی از مطالب هم به رویدادهای بازی می گذشت(فلانی در زمین تکل زد، گل زد و ...) که حین گزارش فوتبال می شنویم و حداقل من نمی فهمم چی میگن، شما می فهمید؟ واقعا برای شما مهم است بازیکن  x در بازی سال فلان به تیم فلان از وسط زمین گل زد؟ این چه اطلاعاتی است که مخاطب می دهید؟ اصلا یادتونه؟ بگذریم ...

نمیدانم به خاطر ترجمه است یا متن هم همین طور نوشته شده است ولی من احساس کردم نویسنده  یک جوری است. وقتی مصاحبه شونده می خواهد فلان چیز از مصاحبه پخش نشود شما حق ندارید پخش کنید؛ البته نویسنده آن زمان جوان بوده است. یا اینکه بعضی از اوقات موجب ناراحتی مصاحبه شونده شده است.

من کتاب را به قصد داستان هایی در رد «جدایی ورزش  از سیاست» خواندم که این داستان ها و نکات را هم تا حد زیادی از کتاب دریافت کردم؛ اگر این قسمت را از کتاب خارج کنیم حجم کتاب کم می شود اما خب قالب کتاب خاطره  و سفرنامه است که خب باید شرح می داد.

به طور کلی کتاب سر راستی نبود و باید اون چیزی که دنبالش هستید را خودتان پیدا کنید البته اگر عشق فوتبال باشید و همه یا بیشتر بازیکنان و مربی ها را بشناسید و فوتبال ها و اتفاقات درون زمین را در خاطر داشته باشید کتاب جذاب تری خواهد بود.

الآن یک هفته ای می شه که مطالعه ی این کتاب رو به پایان رسوندم ولی به لطف دولت تدبیر و امید یک هفته هم هست که اینترنت توی مملکت ما قطعه.
خیلی برام مهم نبود بیشتر از این منظر نوشتم که اینجا این اتفاق به یادگار بمونه .
بگذریم اما کتاب شاید آخرین تلاش بنده بود برای برقراری ارتباط با فوتبال باشگاهی و متاسفانه اینم شکست خورد
راستش من زیاد از کتاب خوشم نیومد به دلیل چون اولا اونقدرها هم به فوتبال باشگاهی علاقه ندارم و کتاب هم نتونست منو علاقمند کنه که حتی بخوام بعدها هم پیگیر وقایع باشم با تمام حواشی و نکاتی که در مورد کشورها و باشگاه ها و بازیکن ها و آدم ها گفت.
دوم اینکه من فکر می کردم اجتماعی و سیاسی تر از اینی که بود باشه که نبود
دقیق تر گول حرف های عادل فردوسی پور در برنامه ی کتاب باز رو خوردم  که گفت خیلی اجتماعی و سیاسیه، واقعا خیلی که هیچ شاید یک کم بود اونم در حمله کردن به شرقی ها فقط خودشون که خوبن کلا.
دو نکته ی اضافه هم ذکر کنم براش
اول اطلاعات خوب هم داشت فکر نکنید همه ش بد بود و ضعیف و ... شاید چون من خیلی فوتبالی نیستم چنین حس و حالی داشتم.
دوم خیلی قدیمیه ، سال چاپ رو نگاه کنید حتما البته برای نسخه اصلی نه چاپ در ایران کتاب سال 1994 چاپ شده و اگر آدم اندازه ی فردوسی پور و میثاقیان و نردهای فوتبالی در این حد خوره ی فوتبال نباشه کلی از کاراکترها رو نمی شناسه
منم مارادونا و پله و گس کویین و ... رو می شناختم اما فصل های اوکراین ،آمریکا و آمریکای جنوبی و آفریقا و آسیا نه اوضاع خیلی خراب بود و کسی رو نمی شناختم
در هر حال من که خوشم نیومد .

من این کتاب را لااقل پنج بار خوندم.یکبار به زبان اصلی یعنی فرانسه که رشته تحصیلی من بود و در یکی از واحدها بنام مقابله و بررسی آثار ترجمه شده، که نقد و بررسی کردیم سر کلاس با استاد. بعد از دانشگاه، یکبار دیگه به فرانسه خوندم.یکبار ترجمه انگلیسی رو خوندم و چندبار هم فارسی و یکبار با صداپیشگی و ترجمه استاد شاملو و کمک یک دوبلور دیگه که بسیار جذاب بود. البته من هم نسخه دیگه از کتاب رو خوندم. فوق‌العادست. هر ایرانی کودک و بزرگسال باید لااقل دوبار این کتاب ارزشمند رو بخونه.و جالب اینجاست که جایی خوندم بهترین اثر فلسفی قرن بیستم انتخاب شد.