معرفی کتاب سلوک عاشورایی: منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر اثر مجتبی تهرانی

سلوک عاشورایی: منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر

سلوک عاشورایی: منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر

4.2
15 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

28

خواهم خواند

8

شابک
9786009206322
تعداد صفحات
236
تاریخ انتشار
1399/8/18

توضیحات

کتاب سلوک عاشورایی: منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر، نویسنده مجتبی تهرانی.

لیست‌های مرتبط به سلوک عاشورایی: منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر

یادداشت‌ها

          بحث اصلی کتاب در این مورد است که حرکت امام حسین (ع) به سمت کوفه مصداق امر به معروف و نهی از منکر محصوب میشود یا نه. دو تا از شرط های امر به معروف و نهی از منکر در مورد حرکت امام به ظاهر صادق نیست، یکی ایمنی از ضرر (یعنی فرد بداند این کار برایش ضرر جانی یا آبرویی یا مالی قابل توجهی ندارد)، دوم احتمال تأثیر (یعنی فرد علم به تأثیر کارش داشته باشد).در مورد حرکت امام، ظاهراً نه شرط اول برقرار است و نه شرط دوم، چون هم ضرر جانی برایشان داشته و به این ضرر هم آگاه بودند و هم در یزید و اطرافیانش تأثیری نداشته است.ء
جواب این دو شبهه به این شکل داده می شود:ء
یک) احتمال تأثیر، شامل اثر حالی و استقبالی است (یعنی ممکن است در حال حاضر اثر نگذارد ولی در آینده اثر بگذارد)، و همچنین احتمال تأثیر، شامل اثر بر فاعل منکر و دیگران است (یعنی ممکن است بر فاعل منکر اثر نگذارد اما برای دیگران اثر داشته باشد)ء
دو) ایمنی از ضرر، شرط مطلق نیست و در جایی که اصل دین در حال ضربه خوردن باشد این شرط برداشته می شود.ء
        

1

zed_bml

zed_bml

1403/5/25

          📕 مجموعه سلوک عاشورایی ، منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر
👤 حاج آقا مجتبی تهرانی 
📚 نشر موسسه فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی
📖  صفحه ۲۳۲


سلوک عاشورایی یه مجموعه ده جلدیه که در هر جلد از منظری خاص به تحلیل واقعه‌ی عاشورا و قیام امام حسین علیه‌السلام می‌پردازه. متن کتاب درواقع پیاده شده‌ی سخنرانی‌های حاج‌ آقا مجتبی در شب‌های محرم سال‌های مختلف هست که تلاش شده تا پیاده سازی با کمترین تغییر همراه باشه. همینجا بگم که یکی از نقاط مثبت این مجموعه همین هست که کتاب کاملا لحن سخنرانی داره و خسته کننده نیست. همچنین بنا به عادت منبر و سخنرانی ، ابتدای هر فصل خلاصه‌ای از فصل قبلی ذکر شده که باعث میشه سیر بحث رو گم نکنیم حتی اگر در مسیر خوندن کتاب چند روزی فاصله بیفته.
در این جلد از عینک امر به معروف و نهی از منکر به واقعه عاشورا نگاه شده. بعد از اثباتش به عنوان مهمترین هدف قیام امام حسین و بررسی این موضوع از منظر فقهی ، در نهایت کتاب با بیانی استدلالی و منظم ، به این شبهه پاسخ میده که مگه ایمنی از ضرر و احتمال تاثیر  از شروط وجوب امر به معروف و نهی از منکر نیست؟ پس با وجود این قاعده فقهی قیام امام چطور توجیه میشه در حالی که قیامشون تاثیری در شخص عامل به منکر نگذاشت و نیز امام هم بالاترین ضرر که ضرر جانی هست رو متحمل شدن.
درکل مجموعه‌ی خوبیه و من جلد یکش رو (منزل اول) با عنوان (تعاون و همکاری) سه سال پیش خوندم و بعد ترغیب شدم بقیه رو هم بخونم. پیشنهاد می‌شود.
#معرفی_کتاب
        

0

          موضوع منزل دوم سلوک عاشورایی امر به معروف و نهی از منکر بود که از جلسات آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی گردآوری شده بود و مکتوب شده جلسات محرم ۱۳۸۰ هست. 
بحث پیرامون وجوب نهی از منکر و شرایطی که باعث می شه نهی از منکر بر فرد واجب نباشه، موقعیت هایی که این شرایط دیگه مانع از وجوب نهی از منکر نمی شوند است. به ویژه مثال اصلی در این سلسله مباحث،حرکت امام حسین  (ع) هست که به فرموده خودشون مصداق امر به معروف و نهی از منکر هست. به شبهاتی که در مورد نهی از منکر بودن و واجب بودن یا نبودن حرکت حضرت هست (و طبیعتا مصادیقش در زندگی هر انسانی) پرداخته می شه و سلسله مراحل سنگین شدن این بار بر اساس موقعیت اجتماعی/مذهبی فرد مطرح می شه.
بخش قابل توجهی از کتاب، برای من تازگی داشت.
بحث خوبی بود که اگر تقید مذهبی دارین توصیه می کنم مطالعه کنید. کتاب نسبتا روان است و اصطلاحات کمی که داره، قابل فهم هست (حداقل با مطالعه مذهبی اندک من) چاپ و ویرایش و ... هم مناسب بود و خوانش رو راحت تر می کرد.
        

2