یادداشت zed_bml
1403/5/25
📕 مجموعه سلوک عاشورایی ، منزل دوم: امر به معروف و نهی از منکر 👤 حاج آقا مجتبی تهرانی 📚 نشر موسسه فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی 📖 صفحه ۲۳۲ سلوک عاشورایی یه مجموعه ده جلدیه که در هر جلد از منظری خاص به تحلیل واقعهی عاشورا و قیام امام حسین علیهالسلام میپردازه. متن کتاب درواقع پیاده شدهی سخنرانیهای حاج آقا مجتبی در شبهای محرم سالهای مختلف هست که تلاش شده تا پیاده سازی با کمترین تغییر همراه باشه. همینجا بگم که یکی از نقاط مثبت این مجموعه همین هست که کتاب کاملا لحن سخنرانی داره و خسته کننده نیست. همچنین بنا به عادت منبر و سخنرانی ، ابتدای هر فصل خلاصهای از فصل قبلی ذکر شده که باعث میشه سیر بحث رو گم نکنیم حتی اگر در مسیر خوندن کتاب چند روزی فاصله بیفته. در این جلد از عینک امر به معروف و نهی از منکر به واقعه عاشورا نگاه شده. بعد از اثباتش به عنوان مهمترین هدف قیام امام حسین و بررسی این موضوع از منظر فقهی ، در نهایت کتاب با بیانی استدلالی و منظم ، به این شبهه پاسخ میده که مگه ایمنی از ضرر و احتمال تاثیر از شروط وجوب امر به معروف و نهی از منکر نیست؟ پس با وجود این قاعده فقهی قیام امام چطور توجیه میشه در حالی که قیامشون تاثیری در شخص عامل به منکر نگذاشت و نیز امام هم بالاترین ضرر که ضرر جانی هست رو متحمل شدن. درکل مجموعهی خوبیه و من جلد یکش رو (منزل اول) با عنوان (تعاون و همکاری) سه سال پیش خوندم و بعد ترغیب شدم بقیه رو هم بخونم. پیشنهاد میشود. #معرفی_کتاب