بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

زن و چالش های جامعه: جستارهایی درباره مسائل زن و خانواده و جوان

زن و چالش های جامعه: جستارهایی درباره مسائل زن و خانواده و جوان

زن و چالش های جامعه: جستارهایی درباره مسائل زن و خانواده و جوان

موسی صدر و 4 نفر دیگر
4.1
13 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

38

خواهم خواند

35

دین شما دین «به چالش کشیدن» است؛ دین مبارزه است؛ دین حرکت پیوسته و آرمان گرایی همیشگی است؛ دین ورود به ژرفای زندگی و میدان های مبارزه در طول زندگی است. پس جای شگفتی نیست که شما از این آموزه ها و از این گذشته، توشه ای فراوان و عمیق برگرفتید و به راه افتادید. در این دوره برای شما کافی نیست که فقط مادرانی شایسته باشید. شاید اگر در زمانی دیگر بودید، برای شما به همین بسنده می کردیم، ولی اکنون امت شما با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کند. امت شما با طمع ورزی هایی روبه روست که نظیر آن را در تاریخ سراغ نداریم. در چنین شرایطی باید بیش از زن عادی در شرایط عادی، کارآمدی داشته باشید. باید تلاش خود راچندین برابر کنید تا این تهدید را از امت خود بزدایید و امت خود را از نابودی نجات دهید.از میان سخنرانی ها و مقالات و مصاحبه های امام موسی صدر آن ها که به موضوعات زن و خانواده و جوان پرداخته اند؛ در این کتاب گرد آمده اند. از دو جهت این سه موضوع در یک کتاب تقدیم شده است: نخست، پیوندی که میان هر سه موضوع برقرار است و تأثیر و تأثری که بر یکدیگر دارند و از یکدیگر می گیرند. نقش و رابط? زن و جوان در شکل گیری و کارکرد خانواده مؤثر است و در تعریفی که از نظام خانواده به دست می دهیم، جایگاه زن و جوان روشن می شود. دوم، تأثیری که جهان نو در نگاه و نگرش به هر سه موضوع گذاشته است.

لیست‌های مرتبط به زن و چالش های جامعه: جستارهایی درباره مسائل زن و خانواده و جوان

یادداشت‌های مرتبط به زن و چالش های جامعه: جستارهایی درباره مسائل زن و خانواده و جوان

#امام_موسا
            #امام_موسای_صدر با عبارت #برای_انسان_گرد_آمده_ایم به  من معرفی شده و کتاب پیشینی که از سخن‌هاشون خوندم هم موید همین بود. برام مهم بود که ببینم فردی که جامعه شیعه لبنان رو از آن ذلت خارج کرد، برای چالش امروز جامعه ما چه حرفی داره.
کتاب #زن و چالش‌های جامعه رو با توجه به همین نگاه انتخاب کردم.

باید از موسسه امام موسی صدر بابت اهتمامی که در جمع‌آوری و نمایه‌سازی و تدوین اندیشه‌های ایشون دارند، تشکر کرد. چون می‌تونه از تحریف این شخصیت والا جلوگیری کنه. اگر #کتاب رو به لحاظ موضوعی بخوام مرور کنم، از دوبخش تشکیل شده، 
یکم جستارهایی درباب «زن، #خانواده و جامعه» و
دوم، جستارهایی درباره «جوان». بنظرم این بخش میتونست در این کتاب نیاد.

اما بخش اول بسیار خواندنی و جذاب بود. از این جهت که #سید_موسی_صدر این مقالات و سخن‌رانی‌ها رو در جامعه‌ای بسیار متکثر از قرفه‌های مسیحی و مسلمان که شیعیان، در آن جامعه بسیار ضعیف بوده‌اند گفته. چه استدلالی بیان کرده با چه زبانی با زنانی که شیعیان‌ش هم به خیلی از احکام پایبند نیستند صحبت کرده تا اصطلاحا لسان قوم‌ش رو بفهمم. خیلی جالب بود که در تمام کتاب ندیدم از هیچ اصل فقهی کوتاه آمده باشه و برای جلب مخاطب خلاف فقه سخنی گفته باشد. اما در کلام، مهربانی و عطوفت سرشارو واقعاً الگویی برای امروز جامعه ما.

مقاله‌ای در کتاب آمده با عنوان «اسلام و خانواده در جامعه پیشرفته» که #امام_صدر در کنفرانس اسلامی که مجمع جهانی تنظیم خانواده در رباط ترتیب داده بود، اون رو بحث کرده. حدود بیست صفحه هست که می‌شه گفت خلاصه‌ای کتابه و نظر ایشون رو درباره جایگاه زن در جامعه بیان می‌کنه، بخش‌هایی ش رو در اسلاید‌های پست اینستاگرام آوردم، لینک‌ متن کامل‌ش رو اینجا هم گذاشتم.
B2n.ir/k94561

 به همه علاقمندان ایشون پیش‌نهاد که این مقاله رو مطالعه کنند‌.

پ.ن۱: چاپ پنجم، حدود ۳۰۰ صفحه ، ۱۲۰ تومن
پ.ن۲: اگر این محتوا براتون مفید بود در انتشارش من رو یاری کنید.
پ.ن۳: از خوندن کامنت ها و نظراتتون خوش‌حال میشم.

#حجاب #حجاب_اجباری #لبنان #اسلام #توسعه
          
            نوشتن یادداشت روی کتاب های امام موسی صدر برای من کار خیلی سختیه. شاید به خاطر اینکه خیلی امام رو دوست دارم یا شاید چون پیش حرف های امام چیزی ندارم که بگم.
حرف های امام موسی صدر خود اسلامه، ساده و محکم در اندیشه و مشکل در عمل.
بین همه کتاب های امام موسی صدر زن و چالش های جامعه رو از همه بیشتر دوست دارم. من، دختری که می خواد هم مثل زن های این دوره و زمونه شاغل باشه، هم می خواد مثل همه زن های تاریخ مادر و همسر و دختر باشه و هم می خواد از پس قرن ها فاصله  خودش رو با سنجه حضرت زهرا و حضرت زینب و حضرت مریم و آسیه و ام  سلمه بسنجه، توی دنیای امروز گیجم. امام موسی صدر توی این کتاب زن بودنی رو نشون می دن که توش همه عطش های روحی یک زن سیراب می شن. توی نگاه امام موسی صدر نقش زن توی خانواده هست، اهمیت موفقیت های فردی هم  هست و حتی مبارز بودن زن هم هست.
خیلی بیشتر از متن، شیفته لحن امام موسی صدرم توی گفت و گو هاشون. لطافت و احترامی که  توی صحبت امام با زن ها و درباره زن هست و اون چیزهایی که از روش و رفتار  امام موسی صدر با خونواده و زن های دیگه خوندم و شنیدم باعث میشه حرف هاشون دلنشین و پذیرفتنی باشه. یادم نمی ره که توی هفت روایت خصوصی، زنی از دوست های خونوادگی امام بهشون گفته بود نگرانتونم و امام پرسیده بودن ما باید چی کار کنیم که شما زن ها نگران نباشید؟
بخش دیگه کتاب درباره دانشجو هست. این بخش رو هم خیلی دوست دارم. نگاهی که امام موسی به دانشجو ها دارن رو دوست دارم من هم نسبت به هم کلاسی ها و هم دانشگاهی هام داشته باشم، اینکه دانشجو کمونیست، لیبرال یا وابسته به فلان حزب و بهمان گروه نیست؛ دانشجو  دلسوز جامعه شه و توی هر گروه و دسته ای دنبال خیر جامعه خودش می گرده.
مثل بقیه کتاب های امام موسی صدر این کتاب هم جمع آوری شده سخنرانی ها و مصاحبه های امام موسی صدره و طبیعتا پیوستگی محتوایی نداره. پیشنهادم اینه که هر سخنرانی و مصاحبه رو جدا بخونید و تحلیل کنید.
پ. ن:این یادداشت رو توی حرم امام رضا نوشتم، جایی از عالم که با خودم خیلی در صلحم:)
پ. ن:خدا یک همتی به من بده که بشینم از این کتاب بریده در بیارم و توی بهخوان بگذارم