ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی

ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی

ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی

جوئل شارون و 1 نفر دیگر
3.7
20 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

31

خواهم خواند

29

ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی پرسش هایی ماندگار و همیشگی را، که از روزگاران کهن تا امروز برای همه ی اندیشمندان وجود داشته و چنین می نماید که در آینده نیز همچنان وجود خواهد داشت، مطرح می کند: معنای انسان بودن چیست؟ چرا مردم در جامعه نابرابرند؟ آیا انسان ها واقعاً آزادند؟ چرا تیره بختی در جهان وجود دارد؟ و پرسش های مهم دیگری درباره ی جامعه ی انسانی که نویسنده ی این کتاب آن ها را از دیدگاهی جامعه شناختی بررسی می کند. در این کتاب، هم با رویکردهای جامعه شناسان کلاسیک و هم با تازه ترین پژوهش های جامعه شناسی امروز درباره ی مسائلی مانند نابرابری اجتماعی، قوم مداری، دگرگونی اجتماعی و پیامدهای آن برای زندگی مردم، مفاهیم آزادی و دموکراسی، مسائل و مشکلات اجتماعی و عوامل پدیدآورنده ی آن ها و مسائل دیگری که جامعه شناسان درباره ی آن ها می اندیشند و بحث می کنند آشنا می شویم. پروفسور شارون این مسائل و پرسش ها و نیز مفاهیم دشوار جامعه شناسی را با دقت فراوان و به شیوه ای روشن و دریافتنی برای خوانندگان کتاب بررسی، تحلیل و بیان کرده است.شادروان منوچهر صبوری متولد سال 1314 در بجنورد و از اساتید برجسته ی جامعه شناسی دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران بود و دروس مهمی را وارد این دانشکده کرد. او طی فعالیت علمی خود آثار ارزشمندی را ترجمه کرد. «جامعه شناسی» (آنتونی گیدنز)، «اندیشه های بنیادی در جامعه شناسی» (پیتر کیویستو)، «بنیادهای نظریه ی اجتماعی» (جیمز کلمن)، «ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی» (جوئل شارون)، «سیاست، جامعه شناسی و نظریه ی اجتماعی» (آنتوی گیدنز)، «مقدمات جامعه شناسی» (مارتین البرو) از آن جمله اند. صبوری همچنین مؤلف کتاب های «جامعه شناسی سیاسی»، «جامعه شناسی سازمان ها: بوروکراسی مدرن ایران»، «جامعه شناسی سازمان ها» و... بود. به پاس خدمات علمی شادروان صبوری، انجمن جامعه شناسی ایران با اعطای نشان علمی غلامحسین صدیقی از ایشان به عنوان مترجم برتر علوم اجتماعی تجلیل کرد.

لیست‌های مرتبط به ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی

یادداشت‌های مرتبط به ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی

            راستش با خواندن این کتاب خیلی از رشته‌ای که دارم می خوانم خوشحال شدم. وقت‌هایی بود که حقیقتا به وجد می‌آمدم، یا از اینکه حس می‌کردم حقیقت را می‌گوید و این حقیقت چه تلخ است، ناراحت. اما در تمام مدتی که می‌خواندمش، لذت می‌بردم که چیزی که باید برای درس و امتحان بخوانم، اینقدر برایم دوست داشتی ست.
نثر کتاب خیلی روان بود و هر کسی می‌توانست، (و حتی بنظرم "باید" ) که بخواندش. چرا که از مسائلی صحبت می‌کند که همه‌ی ما در زندگی هامان با آن‌ها درگیریم. یا حداقل یک بار به آن‌ها فکر کرده‌ایم... برای لحظه‌ای فکرمان را به خود مشغول کرده است...
و به راستی دلم می‌خواهد که جزو کتاب‌های درسی دبیرستان می‌بود و همه مجبور به خواندنش بودند :دی

کتاب ده فصل و یک پیگفتار دارد که سعی می‌کند به این سوالات پاسخ دهد؛ یا حداقل در مورد آن‌ها به بحث بپردازد:
1- جامعه شناسان چگونه جامعه را مطالعه می‌کنند؟
2- معنای انسان بودن چیست؟
3-چگونه جامعه به وجود می‌آید؟
4- چرا مردم در جامعه نابرابرند؟
5- چرا به آنچه می‌کنیم اعتقاد داریم؟
6- آیا انسان‌ها آزادند؟
7- چرا همه نمی‌توانند مانند ما باشند؟
8- چرا تیره بختی در جهان وجود دارد؟
9- آیا فرد به راستی دگرگونی ایجاد می‌کند؟
10- آیا جامعه شناسی مهم است؟
پیگفتار: آیا باید درباره افراد به تعمیم بپردازیم؟
---
ریویوی دوم:
راستش این بار از هیجان‌انگیزی کتاب کم شده بود، اما درکم از مسائلی که مطرح می‌کرد بیشتر شده بود و این باعث می‌شد که خوشحال شوم و بفهمم که مثل 
 سیب‌زمینی نبودم در این مدتی که گذشت :)) :( و حقیقتاً و آروم آروم، یک چیزهایی یاد گرفته‌ام و درم درونی شده‌اند، از تاریخ مطرح شدن موضوعات، چیزهایی می‌دونم و به جز جملات این کتاب، در باب این مسائل چیزهای دیگه‌ای هم خونده‌ام!
--
پ.ن: دوبار از این کتاب امتحان داده‌ام. بار اول نصف کتاب را خواندم و تقریباً همه سوال‌ها از نصفه‌ای بود که نخوانده بودم، بار دوم، از یازده فصل، ده فصل و نیم را خواندم و امتحان فقط سه سوال بود که یکیش از فصلی بود که نخوانده بودم! بنظرم این شانس من در امتحانات، جای تامل دارد!
          
            «این یک کتاب واقع‌گرا با تفکر انتقادی است.»
چرا این جمله رو گذاشتم تو گیومه؟ چون می‌خوام همین اول بگم که ده پرسش درباره‌ پاسخ‌ها نیست؛ درباره‌ی پرسش‌هاست. این کتاب قراره بهمون یاد بده که چطور به مسائل از دید جامعه‌شناسی و با عینک نقد نگاه کنیم. برای این کار هم ده پرسشی رو انتخاب کرده که احتمالا برای خیلی از مردم جهان سواله:
1)	جامعه‌شناسان چگونه جامعه را مطالعه می‌کنند؟
2)	معنای انسان بودن چیست؟
3)	چگونه جامعه به وجود می‌آید؟
4)	چرا مردم در جامعه نابرابرند؟
5)	چرا به آنچه می‌کنیم اعتقاد داریم؟
6)	آیا انسان‌ها واقعا آزادند؟
7)	چرا همه نمی‌توانند مانند ما باشند؟
8)	چرا تیره‌بختی در جهان وجود دارد؟
9)	آیا فرد به راستی دگرگونی ایجاد می‌کند؟
10)	آیا جامعه‌شناسی مهم است؟
این کتاب از اون کتاب‌های خوبیه که بعد از مطالعه‌ش نگاهمون به جهان پیرامون و اعتقادات خودمون و دیگران متفاوت میشه.
اگر تازه به دنیای کتاب‌های جامعه‌شناسی وارد شدید، اگر می‌خواید کتابی بخونید که زیادی سطحی یا خیلی تخصصی نباشه، اگر دوست دارید نگرشتون تغییر کنه، این کتاب رو بهتون پیشنهاد می‌کنم.
علاوه بر متن، ترجمه و دسته‌بندی مطالب هم بسیار خوبه.