بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

راضی آل یاسین و 1 نفر دیگر
4.5
27 نفر |
10 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

42

خواهم خواند

55

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

این اثر، کاوشی در صلح «امام حسن مجتبی» (ع) است که به شیوه تحلیلی نگارش یافته است. مؤلف در این کتاب کوشیده است تا با بهره‏گیری از منابع و مستندات تاریخی و تحقیق در فراز و نشیب‏ها و شخصیت‏های مؤثر آن دوره، تصویری گویا و جامع از ابعاد «صلح» امام مجتبی (ع) ارائه دهد. در ابتدای کتاب گفتاری از مرحوم سید «عبد الحسین شرف الدین» آمده است که در آن به معرفی کتاب و مؤلف آن، به همراه تحلیل مختصری از حکومت «معاویه» و پیشینه و زمینه‏های صلح امام حسن (ع) و اثرگذاری آن بر قیام «امام حسین» (ع) پرداخته شده است. این پژوهش در باره علل و زمینه‏های صلح امام حسن (ع) و فتنه‏گری معاویه در فریب مردم، و نیز موضوع خلافت از دیدگاه «تشیع»، با اشاره به ابعاد فضیلت امام حسن (ع) و با توجه به متون تاریخی و نقل مورخان، در عوامل و انگیزه‏های صلح و فرازهای صلح‏نامه و برخورد معاویه با آن، بحث می‏کند. وضعیت شیعه و سران تشیع و فجایع به عمل آمده از سوی معاویه و چگونگی شهادت امام مجتبی (ع) مورد بررسی قرار گرفته و در پایان با مقایسه شرایط زمان امام دوم و سوم شیعیان، صلح امام حسن زمینه ساز قیام امام حسین (ع) معرفی شده است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

15 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

زندگانی امام حسن مجتبی (ع)پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

از صلح تا قیام

17 کتاب

بستهٔ پیشنهادی با رنگ و بوی امام حسن و امام حسین سلام‌الله علیهما وضعیت، وضعیتی نبود که امکان داشته باشد امام حسن مجتبی (ع) غلبه پیدا کند. همه عوامل، در جهت عکس غلبۀ امام مجتبی (ع) بود. معاویه غلبه پیدا میکرد؛ چون دستگاه تبلیغات در اختیار او بود. اگر بنا بود امام مجتبی (ع)، جنگ با معاویه را ادامه بدهد و به شهادت خاندان پیامبر منتهی بشود، امام حسین(ع) هم باید در همین ماجرا کشته می شد اصحاب برجسته هم باید کشته میشدند «حجر بن عدی ها هم باید کشته می شدند، همه باید از بین میرفتند و کسی که بماند و بتواند از فرصتها استفاده بکند و اسلام را در شکل ارزشی خودش، باز هم حفظ کند، دیگر باقی نمیماند ،این حق عظیمی است که امام مجتبی (ع) بر بقای اسلام دارد. صلح امام مجتبی(ع)، همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش امام حسین (ع) ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد. بعضی میگویند امام حسین (ع) حرکت کرد که قدرت را بگیرد از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟! مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسئله این است. رهبر معظم انقلاب

یادداشت‌های مرتبط به صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

alef

1402/12/06

            این کتاب اولین کتابی بود که درباره صلح امام حسن (ع) خوندم. و چقدر عااااااااالی بود. متن کتاب بسیار روان و ساده بود. در حدی که افسوس خوردم چرا زودتر شروعش نکردم. 
در ابتدا با جبهه گیری کتاب را می خوندم چون فکر می کردم نویسنده فقط قصد راضی کردن مخاطب را دارد چرا که همیشه فکر می کردم امام حسن(ع) هم باید تحت هر شرایطی مثل امام حسین(ع) انتخاب می کرد و می جنگید. 
ولی کتاب اصلاً این طور نبود. نویسنده در ابتدا کامل شرایط سیاسی اجتماعی و فرهنگی جامعه امام حسن(ع) را توضیح می‌دهد. بعد با دلیل و سند همه مدارک را تحلیل و بررسی می کند تعدادی را قبول و تعدادی را رد می کند و بعد این خواننده است که با آشنایی با همه این دلایل و شرایط امام حسن را تشویق می کند و به خودش می بالد که شیعه چنین امام با سیاست و مدبری است.
امامی که در سخت ترین شرایط صحیح ترین تصمیم را گرفت تا بتواند دشمنش را رسوا کند.
نقطه قوت دیگر کتاب ترجمه روان آن است که توسط حضرت آقا در ایام جوانی ایشان انجام شده و ایشان سعی کردند از بهترین کلمات معادل در زبان فارسی استفاده کنند که منتقل کننده نظر نویسنده باشد. 
کتاب نقاط قوت دیگری هم دارد و آن داشتن فهرست نمایه ها، احادیث، روایات، مکان ها و اشخاص است که کار را برای محققان آسان می کند. 
خوندن کتاب را به همه توصیه می کنم. چرا که شاید این تنها کتابی است که درباره زندگی سیاسی امام حسن(ع) وجود دارد و اینقدر کامل است. امامی که نه تنها در زمان خودش بلکه حتی الان هم مظلوم واقع شده و هنوز هم اکثر مسلمانان شناخت درستی از او ندارند.

و اما طراحی جلد:
طراحی جلد هم شکیل و وزین است و در حد کتابی از این سبک هست.

و در پایان:
راستی نیست تو را شمع و چراغ و حرمی
نکند سائلی آمد حرمت بخشیدی
          
            کتاب «صلح امام حسن» در زمرۀ متقن‌ترین کتب تاریخی در موضوع صلح امام حسن(ع) است. نویسنده کتاب را با پیشگفتاری کوتاه درباره تحقیقاتش آغاز و پس از توضیحاتی کوتاه در مورد زندگی‌نامه و سیرۀ آن حضرت، به محور اصلی بحث یعنی زندگی سیاسی پرفرازونشیب ایشان می‌پردازد. این کتاب از معدود آثار تحلیلی و تفصیلی است که درباره زندگانی این حضرت، موقعیت سیاسی و شرایط صلح سخن گفته است. منابع پژوهشی نویسنده برای نگارش آن قریب به صد کتاب معتبر و ارزشمند است که هم در متن مطالب و هم در پاورقی به ذکر این منابع پرداخته‌شده است. کتاب، با فکری منظم، مبتکر و قوی بیش از آنکه به نقل گزارش‌های تاریخی بپردازد، به بیان و تحلیل اوضاع و شرایط از نگاه مؤلف پرداخته؛ و از بخش‌هایی به‌هم‌پیوسته و به نهایت غنی و کامل تشکیل‌شده است؛ این هماهنگی و پیوستگی، همراه با عمق و نقد تحلیلی که در کتاب مشاهده می‌شود آن را به‌صورت جویباری سرشار و لبریز از اندوخته‌های عقلی و نقلی درآورده که همه جزو امتیازات خاص این کتاب است.