بلور، دخت ایرانی

بلور، دخت ایرانی

بلور، دخت ایرانی

4.5
8 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

8

خواهم خواند

5

شابک
9786227433050
تعداد صفحات
498
تاریخ انتشار
1399/11/5

توضیحات

کتاب بلور، دخت ایرانی، نویسنده مهیار رساطلب.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به بلور، دخت ایرانی

لیست‌های مرتبط به بلور، دخت ایرانی

یادداشت‌ها

          اولین بار این کتابو تو طاقچه دیدم (یادم نیست دقیقا چطوری) و با توجه به فضای تاریخیش علاقه‌مند شدم که بخونمش. مخصوصا اینکه صوتی هم داشت. 
ولی کلا خیلی مردد بودم چون تجربه‌های اخیرم از رمان‌های ایرانی چندان موفقیت‌آمیز نبود! (مخصوصا بعد از چهل و یکم!)
تا اینکه دیدم فیدی پلاس صوتی جلد اولو داره و گفتم چی از این بهتر؟ :) البته نسخهٔ الکترونیکی جلد اولش تو طاقچهٔ بی‌نهایت هم هست.

از همون اول جذب داستان و شخصیت‌هاش شدم. نثر روون و خوبی داشت و توصیفاتش در عین سادگی طوری بود که باعث می‌شد دقیق و کامل صحنه رو تو ذهنت مجسم کنی. 

داستان حول و حوش سال ۱۲۹۰ و در زمان جنگ جهانی اول اتفاق می‌افته و ماجرای اعضای یه خانواده رو در آذربایجان شرقی و در نزدیکی مرز ایران با امپراطوری روسیه روایت می‌کنه. تو این زمان روس‌ها کلا تو این قسمت‌های ایران جولان می‌دادن و به راحتی غارت می‌کردن و آدم می‌کشتن. 

یه مقدار که به وسطاش رسید حوصله‌م داشت سر می‌رفت. داستان خیلی حالت خطی و ساده‌ای داشت و با خودم گفتم این جلدو حالا تا آخرش گوش می‌دم ببینم چی میشه و اصلا فکر نمی‌کردم علاقه‌ای پیدا کنم که جلد دوم رو بخونم.
 
ولی به آخرای کتاب که رسید یهو خیلی جالب شد و چندین صحنهٔ خیلی قشنگ داشت. بعد یه دفعه اتفاقاتی افتاد که خیلی مشتاق شدم ببینم سرانجام کار شخصیت‌ها به کجا می‌رسه و بنابراین، تصمیم گرفتم جلد دوم رو هم گوش بدم! 

یه شخصیت جالب کتاب هم عظمت خانم فولادلو بود که یه شخصیت تاریخی واقعیه و حاکم خلخال بوده! خیلی برام جالب بود که اون زمان یه زن حاکم بوده باشه و تو کتاب خیلی شخصیت بزرگ و باابهتی بود و مردا همه مقهورش بودن :) در این حد که روس‌ها هم به خاطر درایت این زن جرئت نداشتن کاری به خلخال و نواحی تحت حمایت خلخال داشته باشن. یه نکتهٔ جالب ایشون هم که تو اینترنت خوندم این بود که از حامیان میرزا کوچک خان جنگلی بوده. آخر داستان کتاب هم کار به طرفای گیلان کشید و امیدوار شدم که شاید تو جلد دوم اسمی از میرزا کوچک خان هم به میون بیاد.

من کتاب صوتیش رو اول با سرعت ۱/۴ و بعد با سرعت ۱/۸ گوش دادم!
        

10

0

Fatemeh Zahra

Fatemeh Zahra

1402/8/11

          متن روانی داشت ولی در نسخه ی متنی بسیار سخت تصور و درک می شد که مزیت نسخه صوتی در این بود. نویسنده با قلمی زیبا نوشته بود و به عقیده من این که مانند راوی و نه از زبان شخصی از داستان نوشته بود قصه ی جذاب تری رقم زد.
جلد کتاب زیبا نبود و من به پیشنهاد کسی کتاب را دیدم و در همان لحظه اول از جلد کتاب در مقابل تعریف هایی که شنیده بودم متعجب شدم!
برخی شخصیت ها مانند کدخدا جای کار داشت. شخصیت منطقی ای که از کدخدا ساخته شده بود و در مواردی لحن و نوشته کدخدا را مانند پیر مردی غیر منطقی جلوه می داد. در قسمت های عاشقانه ی حسن و جیران ترسیم احساسات ضعیف بود و بسیار جای کار داشت.
لحظه های مرگ هر یک از افراد بسیار در بیان احوالات و احساسات قوی و زیبا بود. پس از جستجوی در مورد هر یک از روستا ها به بیان و اطلاعات بسیار دلنشین و زیبای نویسنده پی بردم.
تصویری واقعی که از دوره خان سالاری در قاجار ساخته بودید قابل درک بود. تنها مشکل که کمی غیر طبیعی بود صحبت های عظمت خانم با هاکان بود که از شخصی قدرتمند مانند عظمت بسیار بعید به نظر می رسید.
در کل واقعا مجذوب رمان شدم و انتقادات بالا جهت رفع مشکلات رمان در فصل های آینده بود.
امیدوارم به زودی با اثری قوی و بسیار زیبا در فصل دوم کتاب همراهتان باشیم.
(من نسخه صوتی را در نوار گوش کردم)
        

0