معرفی کتاب چطور زندگی می کنی؟ اثر گنزابورو یونسیو مترجم راضیه کریم پور بلداجی

چطور زندگی می کنی؟

چطور زندگی می کنی؟

گنزابورو یونسیو و 2 نفر دیگر
3.1
9 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

12

خواهم خواند

13

شابک
9786225667006
تعداد صفحات
264
تاریخ انتشار
1400/1/2

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        این داستان پسری 15 ساله به نام جونیچی هوندا، ملقب به کوپرو، را دنبال می کند . یک فیلم انیمیشنی با الهام از این رمان در حال حاضر توسط استودیو گیبلی و کارگردان هایائو میازاکی در دست تولید است.

یوزو یاماموتو در اصل این رمان را به عنوان یکی از آخرین انتشارات در سریال نیهون شوسان بونکو بونکو نوشت. اما به دلیل بیماری شدید نتوانست آن را تکمیل کند. پس از پایان جنگ جهانی دوم، این کتاب دستخوش تغییرات متعددی از جمله واژگان شد و در سال 1945 توسط انتشارات میراشا دوباره منتشرشد . چطوری زندگی می کنی؟ یک اثر ادبی محبوب در آموزش هنرهای کلاسیک است و اغلب به عنوان بخشی از ادبیات کودکان در نظر گرفته می شود.

جونیچی هوندا یک دانش آموز پانزده ساله دبیرستانی است که به نام ستاره شناس نیکلاس کوپرنیک با نام مستعار Koperu شناخته می شود. او ورزشکار و با استعداد تحصیلی است و در مدرسه محبوبیت دارد. پدرش مدیر بانک و مادرش خدمتکار است. کوپرو پس از مرگ پدرش نزد عمویش زندگی می کند. کوپرو رویدادهای مختلفی را در زندگی مدرسه با دوستان خود تجربه و مشاهده می کند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به چطور زندگی می کنی؟

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به چطور زندگی می کنی؟

یادداشت‌ها

mobina

mobina

3 روز پیش

اگه بخوام
          اگه بخوام خیلی خلاصه نظرم رو راجع به این کتاب بگم، می‌تونم از عبارتِ "کتاب علوم" استفاده کنم.

با دونستن راجع به انیمه‌ای که میازاکی ساخته، این کتاب به نظرم جالب اومد و خیلی کنجکاو شدم که بخونمش. ولی از همون اول که شروعش کردم، نتونستم باهاش ارتباط بگیرم و اگر با کسی کتاب رو همخوانی نمی‌کردم، توی همون فصل دوم کنارش می‌ذاشتم.

خوندنِ کتاب برام سخت بود و عملا به زور خوندمش. سه فصل ابتداییِ کتاب برام غیرقابل تحمل بود و انقدر یهو راجع به فیزیک و... صحبت می‌کرد که کلافه می‌شدم و بعد از هر پارگرافی که می‌خوندم، فریاد می‌زدم "مگه کتاب علومه؟!" 💀

فصل‌های ۴ تا ۸ این کتاب به نظرم بهترین بخش این کتاب بودن و به نظرم دقیقا فصل‌هایی بودن که مرتبط با موضوع کتاب بود. دقیقا توی این فصل‌ها، می‌شد اون رشد شخصیتی کوپر رو دید و اون روندی که برای انسان بهتری شدن باید طی می‌کرد رو به تصویر کشیده بود.
خوندنِ زندگی رومزه‌ی کوپر و دوستاش، بالا و پایین‌های روابطشون و اون دوستیِ قشنگی که داشتن، زیبا بود. این فصل‌ها ساده ولی خوب بودن و فقط به خاطر همین فصل‌ها به کتاب چنین امتیازی رو دادم.
بخش‌هایی از کتاب هم درباره‌ی سرگذشت ناپلئون بود که خیلی دوست داشتم و برام خیلی جالب بود. 

دو فصل پایانی کتاب هم به تاریخ پرداخته بود و تا به خودم اومدم دیدم دارم راجع به تاریخچه‌ی مجسمه‌ی بودا و هند و حمله‌ی اسکندر می‌خونم که کاملا گیج‌کننده بود و برخلاف سرگذشت ناپلئون، هیچ ایده‌ای نداشتم که از چه چیزی به  این بخش از تاریخ رسیدن و قراره در نهایت، چه نتیجه‌ای ازش بگیرن؟ 

بخش‌هایی از کتاب هم شامل صحبت‌ها و نصیحت‌های داییِ کوپر می‌شد که با عنوان "دفترچه‌ی دایی" مشخص شده بودن. خوندنِ این بخش‌ها هم برام آزاردهنده بود و گاهی نمی‌فهمیدم داییه چی می‌گه و چجوری نتیجه‌گیری می‌کنه. 

خوندنِ کتاب برای من مثل این بود که صرفا یه سری اطلاعات فیزیک و شیمی و تاریخ بخونم و حتی متوجه نمی‌شدم در نهایت، کتاب قراره چه نتیجه‌گیری‌ای داشته باشه.

این کتاب، برای سلیقه‌ی من مناسب نبود و فکر می‌کنم برای نوجوان‌ها مناسب‌تر باشه و ممکنه داستان رو بیشتر از من، دوست داشته باشن.☘️
        

4

نعیمک

نعیمک

1403/9/24

          مهم‌ترین دلیل خواندن و ترجمۀ کتاب ساخته شدن آخرین انیمۀ میازاکی است که از روی این کتاب ساخته شده. با توجه به داستان و تبلیغات انیمه، ظاهراً هیچ ربط محکمی بهم ندارند و اگر دوبه‌شک هستید که اول کتاب را بخوانید یا نه؟ احتمالاً در دو دنیای متفاوت هستند. مقدمۀ کتاب از نیل گیمن است و خود همین می‌تواند دلیل دیگری بر خواندن کتاب باشد. 
کتاب دو بخش عمده دارد. ماجراهای کتاب و یادداشت‌هایی که دایی شخصیت اصلی دربارۀ ماجراهای و حرف‌های بین خواهرزاده‌ و خودش مطرح می‌شود بیان می‌کند. یادداشت‌ها عمیق و انسانی هستند و در نگاه اول شبیه نصیحت، اما واقعاً این‌طور نیست و من به شخصه با توجه به رابطۀ دایی و کوپر باور می‌کنم چنین یادداشت‌ و حرف‌هایی مطرح شود. اما بخش دوم ماجراها است. بسیار ساده و دم‌دستی اما بسیار هوشمندانه نوشته شدند. شخصیت‌ها جان دارند و همراه آن شاد می‌شویم و دوست داریم کنارشان قدم برداریم. و چینش هیمن ماجراهای ساده در کنار یکدیگر دنیای کتاب را تشکیل می‌دهد که احتمالاً بعد از خواندنش بگوییم: «آخیش! خیلی کیف داد.»
        

0