بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

نیمه ی تاریک مامان

نیمه ی تاریک مامان

نیمه ی تاریک مامان

اشلی آدرین و 1 نفر دیگر
3.2
8 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

18

خواهم خواند

7

کتاب نیمه ی تاریک مامان، نویسنده اشلی آدرین.

یادداشت‌های مرتبط به نیمه ی تاریک مامان

            ☘ بسم الله الرحمن الرحیم 

شما تا به حال کتابی خوانده‌اید که مثلا جزء یکی از آن فهرست‌های صدتایی توصیه شده به خواندن قبل از مرگ باشد ولی شما نتوانید با آن کتاب ارتباط برقرار کنید و جرئت ابرازش را نداشته باشید؟
به یک شهر، کشور یا هر مکانی که شهرت جهانی داشته باشد رفته‌اید که برای شما جذاب نباشد اما حفظ ظاهر کنید و در لحظه به لحظه‌ی سفر ادای شگفت‌زده‌ها را دربیاورید؟
به شوق دیدن یک اثر جاودانه پای فیلمی نشسته‌اید که در همان یک‌سوم ابتدایی کِسِلتان کند اما باور نکنید به همین منوال ادامه پیدا کند و به امید یک آنِ درخشان تا پایان فیلم از جایتان تکان نخورید؟ 

راستی شما مردید یا #زن؟ اگر زنید مادری را تجربه کرده‌اید؟ چند بار در تاریکی، در خلوت، در یک پشت و پستویی به تمام تعریف‌های ارائه شده از مادری با تردید و انکار نگاه کرده‌اید و بعد بیمناک و وحشت‌زده از خودتان فرار کرده‌اید مبادا بهشت زیر پای شما نباشد؟
#اشلی_آدرین شاید جایی، باری، آب گلویش را به سختی فرو داده و قبل از آن که پشیمان شود به خودش این جرئت و جسارت را داده تا برای یک بار هم که شده نور بیندازد روی آن تاریکی‌های وهمناکی که خیلی از ما مادرها از ترس بیرون رانده شدن از بهشت، در حالی که با آن‌ها چشم در چشمیم اما به راحتی انکارشان می‌کنیم.
رمان #نیمه‌_تاریک_مامان اوایل سال ۲۰۲۱ روانه‌ی بازار شد و به شدت مورد توجه مخاطبان و منتقدان غرب قرار گرفت.
رمانی با کشش و تعلیق بسیار بالا که با جسارتی تحسین‌برانگیز به کلیشه‌های مادرانه می‌تازد و تصورات خیلی‌ها را درباره‌ی مادری به چالش می‌کشد.
رمان یک روانکاو متبحر است، آن‌چنان که گاهی لایه لایه در روح ما نفوذ می‌کند و دست روی زخم‌هایی می‌گذارد که گمان می‌کردیم مدت‌هاست التیام پیدا کرده‌اند اما وقتی آه از نهادمان بلند می‌شود تازه می‌فهمیم چه‌قدر هنوز تازه‌اند و چه‌قدر در جان ما ریشه دوانده‌اند.
#خانواده #تربیت #مادری #پدری #روابط_بین_زوجین #درک_متقابل #شناخت و صدها عنوان از این دست را که به نوعی به مسئله‌ی ‌مادری پیوند خورده باشند در سطر سطر این کتاب می‌توان یافت که مدام جلوی چشم ما رژه می‌روند و عاجزانه از ما می‌خواهند تا از زاویه و منظری واقع‌بینانه‌تر و همه‌جانبه‌تر آن‌ها را بازخوانی کنیم. 

راستی آن بالا از جنسیت شما سوال کردم و بعد گفتم کتاب درباره‌ی مادری است. اگر گمان می‌کنید این کتاب خاص جامعه‌ی زنان و مادران است، سخت در اشتباهید. بار سنگینی از این کتاب بر دوش شماست. پس شانه خالی نکنید. 

پ.ن. خیالتان از بابت ترجمه هم راحت باشد. 
          
            #کتاب_خواندم.
#نیمه_پنهان_مادری.
من این جور کتاب‌هارا درعالم خودم، مازوخیست می نامم..
هرچندشاید برای فرهیخته ها مباحث روان شناختی و روان شناسی و...داشته باشد.
اگر بخواهم واضح بگویم:اگر حال مادری تان بد است با این کتاب بهترنمی شوید. 
بلکه اگر دچار وسواس هم باشیدباخودفکر می کنید: نکنه منم اینجوری ام‌؟
ماجرا از چند نسل قبل روایت می شود. 
زنانی که مادران خوبی نبودند.
هرکدام به طریقی به کودکانشان زخم زدند و این زخم نسل به نسل ادامه پیدا کرده.. 
هر کودک در آینده که زنی بالغ می شد تصمیم می گرفت مادر نشود.. ولی این اتفاق نمی افتاد.یا به اجبار محیط یابرای بدست آوردن دل همسرش..
 وباز همان شکست قبلی را در زندگی می خورد و یک کودک زخم خورده باقی می گذشت.. 
اما ماجرای وایولت متفاوت است.. او فکر می کند مشکل از کودک است نه او.. کودک اش پرخاشگر است ودست به کارهای خاصی می زند.. 
اما فاکس(پدر خانواده) نه تنها این طور فکر نمی کند بلکه تمام اشکالات را متوجه وایولت می داند.. چون اون در مادری ناقص است.. (وایولت هم اشتباهاتی داشته)... 
شاید فاکس وایولت را با مادرش مقایسه می کند که زنی بی نقص در مادری بوده.. کما این که وایولت این مقایسه را خودش هم انجام می دهد.. 
داستان تلخ است.. 
من تمام مدت دوست داشتم مشکل از کودک باشد و وایولت بی تقصیر..
 اما این تعلیق تا پایان داستان باشماست..مقصر کیست؟ 
حتی زمانی که فکر می کنید دیگر تقصیر  وایولت است وکودک بی تقصیر.. 
در خط آخر نویسنده ضربه نهایی را می زند و شمارا در خماری می گذارد..
(خلاصه که اگر نخوانید چیزی را از دست نمی دهید). 
به وقت رمضان.
#طاقچه