یادداشتهای باران نخستین (3) باران نخستین 1404/4/12 قصه های یک دقیقه ای: مجموعه داستان ایشتوان ارکنی 0.0 1 معرفی: این کتاب، همانگونه که از نامش نیز مشخص است، شامل قصههای کوتاهی است که خواندن آنها نهایتاً ۵ دقیقه زمان شما را خواهد گرفت. به دلیل کوتاهی این قصهها، امکان شخصیتپردازی کامل یا حتی انتظار مواجهه با آغاز و انجامی دقیق وجود ندارد؛ و بهتر است بیان شود کتاب اصلاً چنین قصدی هم ندارد. هر یک از این قصهها ما را با یک ایده، یک احساس، یک روایت و یک موقعیت مواجه میکنند و ادامهی کار را بر عهدهی خود ما میگذارند. با وجود کوتاهی قصهها و عدم امکان شخصیتپردازی عمیق، برخی داستانها آنقدر با زندگیِ شخصی شما گره میخورند که در همان فرصت پنج دقیقهای، سرانجامِ شخصیتهای داستان برای شما حائز اهمیت میشود. داستانهای این کتاب ژانر مشخصی ندارند، هم با قصههای طنز و فکاهی مواجه خواهید شد و هم با تراژدیها یا حتی متن یک نامه... پیشنهاد: 1️⃣ این کتاب (همانگونه که نویسندهی آن در مقدمه آورده) برای زمانی که در مطب دکتر منتظر نشستهاید، در تاکسی بیحوصلهاید یا هنگام خوردن صبحانه سرگرمیای کوتاه را طلب میکنید، انتخاب مناسبی است. در واقع، پر کردن زمانهای مردهی روز با کتاب. ✅️ 2️⃣ این کتاب برای مخاطبانی که درنتیجهی اینستاگرامگردیهای مداوم، حوصلهی پیگیریِ رخدادهای طولانی را ندارند مناسب است.✅️ 3️⃣ این کتاب، انتخاب مناسبی برای یک سرگرمی جمعی با خانواده یا دوستان است.✅️ 4️⃣ این کتاب برای مخاطبانی که علاقهمند به سریال یا فیلمهای بلند و زندگی کردن با کتابها و فیلمهای خود هستند، پیشنهاد نمیشود.❌️ 0 20 باران نخستین 1403/8/29 تاریخ فلسفه غرب رجینالدجان هالینگ دیل 4.5 2 یافتن کتابی ذیل موضوعات علوم انسانی، در سطحی نه چندان مبتدی و نه چندان تخصصی، یکی از دغدغههای مهمِ خوانندگان کتاب است. کتابی که با حجم مطالعات "متوسط" پیشین ما سازگار باشد؛ چراکه بیشتر کتابهای این حوزه یا بسیار مبتدی هستند که به کارمان نمیآیند یا آن چنان تخصصی که برایمان قابل درک نیستند. به نظر من این کتاب توانسته به این دغدغه پاسخی مناسب دهد. نویسنده در این کتاب، توانسته تاریخ مختصر فلسفهی غرب را که به نظر من لازمهی شناخت نظریات حوزههای دیگر علوم انسانی و یا حتی علوم تجربی است، به شیوهای بیان کند که دیدی جامع همراه با جزئیات مورد نیاز خواننده را به او بدهد. مترجم کتاب با سادهسازی مطالب برای مخاطب ایرانی و بدون کاستن از ارزش علمی آن، دست به انتقال مباحث زده است. خواندن این کتاب، به علاقهمندان حوزهی علوم انسانی و به خصوص منطق و فلسفه، دانشآموزانِ این رشته و حتی دانشجویانِ رشتههای مرتبط با علوم انسانی (در صورتی که واحدهای فلسفی را نگذرانده یا نیاز به منبعی تکمیلی دارند) پیشنهاد میشود. پ.ن : پیشنهاد من این است که کتاب به صورت پیوسته خوانده نشود چراکه باعث میشود مطالب در ذهن خواننده مخدوش شوند. بهتر است که به کتاب با دید کتاب مرجع یا کتاب همراهیکنندهی مطالعاتِ این حوزه، نگاه شود تا بهترین بهره از آن برده شود. 0 0 باران نخستین 1403/8/29 حرف هایی با دخترم درباره ی اقتصاد تاریخ مختصر سرمایه داری یانیس واروفاکیس 4.0 28 معرفی: این کتاب که توسط وزیر اسبق اقتصاد یونان نوشته شده است، توانسته مطالب پیچیدهی اقتصاد را بدون کاستن از اهمیت آن به زبان ساده بیان کند. بسیاری از مفاهیم بنیادین اقتصاد در این کتاب تشریح شده است. در واقع این کتاب، اقتصاد را به مثابه یک نظم و در بستر اجتماعی خود توضیح میدهد؛ و به تشریح لحظهای میپردازد که اقتصاد به حلقهی جداناشدنی از زنجیرهی فهم جهان اجتماعی بدل شد. نویسنده، بخشی از مطالب بنیادین مارکس و وبر در خصوص اقتصاد را بدون اینکه لزوماً از همان مفاهیم استفاده کند یا حتی نام آنان را به کار ببرد، بیان کرده است. کتاب، برای تفهیم مطالب، از مثالهایی مناسب و قابل درک بهره برده است. پیشنهاد: 1️⃣ اگر به اقتصاد علاقهمندین اما مطالعهی چندانی در این حوزه نداشتین، این کتاب برای شما مناسب است. ✅️ 2️⃣اگر در دبیرستان در حال مطالعهی رشتهی انسانی یا ریاضی هستید، این کتاب به شما پیشنهاد میشود.✅️ 3️⃣در صورتی که مطالعهی پیشینی در حوزهی اقتصاد داشتین، در دانشگاه به تحصیل این رشته میپردازین، یا واحدهای اقتصادیِ رشتهی تحصیلیِ خود را گذراندهاید، احتمالاً آوردهای از این کتاب کسب نخواهید کرد؛ مگر اینکه در فهم مطالب دچار مشکل شده باشید.❌️ 🔴 فصول بسیار پیشنهاد شده: فصل ۵ و ۶ 0 3