یادداشتهای محمدتقی عینی زاده (8) محمدتقی عینی زاده 1402/2/2 آن بیست و سه نفر احمد یوسف زاده 4.3 52 برای این انقلاب چه مجاهدت های سختی باجان و مال و همه هستی به پیشگاه خداوند هدیه شد. 0 8 محمدتقی عینی زاده 1402/1/29 عوامل اثرگذار بر وفاق اجتماعی رضا رمضان نرگسی 4.0 1 باسلام خدمت آقای رمضان نرگسی. موضوعی مهمست . اما باید آنرا باویژگی های دنیای جدید و با مصادیقش وفق دهیم . یعنی نسبت آموزه های وفاق اسلامی را باتحزب و رقابت ها معلوم کنیم . البته من معتقدم تبیین این رابطه دشوار نیست و می توان و باید در عین فعالیت های حزبی و هرگونه فعالیت دارای ماهیت رقابتی وفاق خود را حفظ نماییم . 0 2 محمدتقی عینی زاده 1402/1/29 خرمگس اتل لیلیان وینیچ 4.1 42 یادش بخیر . روز های نزدیک انقلاب وارد منزل رییس پادگانی شدیم که به نیروهای تحت امرش دستور شهادت تظاهرکنندگان راصادر کرده بود. البته او و همه اهالی منزل از ساعاتی قبل شهر را ترک کرده بودند. کف یکی از اتاق هایشان کتاب خرمگس افتاده بود و من باخودم می گفتم . این خرمگس یعنی چی ؟!! 0 5 محمدتقی عینی زاده 1402/1/14 حجاب بی حجاب محمدرضا زائری 3.5 10 این کتاب تاحدودی نگاه متفاوتی به حجاب دارد. البته از آنجهت که می خواهد به حقیقت حجاب نزدیک شود. در مراسم رونمایی از کتاب ور موسسه سرچشمه شرکت کردم . من مدافع حجابم اما معتقدم محجب نمودن نیازمند روش هاییست که کمتر به کار گرفته می شود. اولویت برخورد و ممانعت بیش از اندازه بکارگرفته می شود. اما آنچه که بدان نیازمندیم تفهیم و اقناعست . رویکرد و مواضع زائری ارزشمند و قشنگست. 0 7 محمدتقی عینی زاده 1402/1/12 تربیت چه چیز نیست؟ "چگونه تربیت نکنیم!" عبدالعظیم کریمی 4.3 2 عبدالعظیم کریمی اندیشمندی جامع نگر هست . تحلیل های او در حوزه های تربیتی متکی است بر دانش کافی او در حوزه های قرآنی ، حدیث ، ادبیات مدرن ، نو و بخصوص کلاسیک .. آگاهیش نسبت به نظریه ها و دستاوردهای روانشناختی و پرورشی و ... این همه ذخایر دانشی اوست ، گذشته از این این فهم دکتر کریمی هست که از دانشش بیشتراست ، و قلم اوست که ظرافت خاصی دارد. درمجموع نگاه عبدالعظیم کریمی در آثارمتعددش آسیب شناسانه هست . او بیش از تجویز کنش تربیتی ، متولیان و اولیاء را به پرهیز از عمل و دخالت در تربیت باز می دارد. توصیه به دخالت نکردن در امر تربیتی به خاطر ضعف در آگاهی نسبت به اصول تربیتی ، عدم فهم چارچوب های تربیتی و ظرافت های آنست ، که درجامعه ما بسیار رواج دارد. 0 2 محمدتقی عینی زاده 1402/1/5 چیستی علم: درآمدی بر مکاتب علم شناسی فلسفی آلن فرانسیس چالمرز 3.4 6 این کتاب توسط سعید زیبا کلام ترجمه شده است . چالمرز در این اثر نسبیت علم و تاثیر پذیری آنرا از متغیر های گوناگون به اثبات می رساند. چیزی که در برابر قطعیت علم تجربی قراردارد. 0 16 محمدتقی عینی زاده 1402/1/5 فرهنگ یاریگری در ایران: درآمدی به مردم شناسی و جامعه شناسی تعاون جلد 1 مرتضی فرهادی 4.0 1 دراین کتاب فرهنگ مشارکتی در جامعه سنتی توضیح داده شده است . البته یافته های این تحقیق غالبا توسط دکتر فرهادی و همکارانش به طور میدانی و مشارکتی حاصل شده است . به همین دلیل و گستردگی و بدایت این اثر در شمار کتاب های سال کشورمان قرارگرفت . شیوه های کارجمعی در روستا ها باید آغاز کاری باشد تا ماشیوه های مدرن یاریگری را که هنوز خوب درنیافته ایم بیاموزیم . 0 0 محمدتقی عینی زاده 1402/1/5 در جست و جوی امر قدسی: گفت وگوی رامین جهانبگلو با سیدحسین نصر سیدمصطفی شهرآیینی 3.6 5 حسین نصر با وجودیکه تجربه زیسته اش در دوران مدرن و جهان غربست اما همچنان دلبسته سنت و امر قدسیست. 0 5