یادداشت joiboy
1404/1/19

🔸سومین کتاب امسال: «گذرگاه»🔸 کتابی در ژانر آخرالزمانی، علمیتخیلی، وحشت و با کمی رنگوبوی فانتزی. بدون اغراق، یکی از عجیبترین و خاصترین کتابهاییست که میتونید در این سبک بخونید؛ و از نظر من، یکی از بهترین تجربههای کتابخوانیام بود. با اینکه هنوز دو جلد بعدی رو نخوندم، اما حس میکنم کمتر اثری توی این ژانر میتونه به پای این کتاب برسه یا حتی بهش نزدیک بشه. از هر زاویهای نگاه کنید، «گذرگاه» بینظیره. بریم سراغ توضیحات مفصلتر... --- 🔶نکات مهم🔶 1️⃣:پلات و روایت از همون ابتدای داستان متوجه میشید با یه قصهی معمولی طرف نیستید. داستانی سرشار از رمز و راز، عاطفه و عناصر ماورایی، که نویسنده با دقت و وسواس خاصی چیده شده. روایت دربارهی دختری هزارسالهست. اوایل کتاب، شاهد نحوهی تولد و رشد عجیبوغریب این دختر با قدرتهایی مرموز هستیم. داستان، تراژدیهای پیاپی و اتفاقات تلخی رو روایت میکنه که نویسنده بیرحمانه سراغ شخصیتهای خوبش میره و هیچکس از ضربههای روایتش در امان نمیمونه. کتاب به دو بخش اصلی تقسیم میشه: دویست صفحهی اول، که دوران کودکی امی (همون دختر خاص) رو نشون میده و دلایل نابودی دنیا رو توضیح میده. و بخش دوم، که حدود صد سال بعد از گسترش بیماریه؛ جایی که بازماندههای بشر در کلونیهایی ابتدایی زندگی میکنن و برای بقا باید با چنگ و دندون بجنگن. دنیایی که تکنولوژی در اون رنگ باخته و سبک زندگی، شبیه به دوران بدوی شده؛ جایی که انسانها با شمشیر و کراسبو جلوی «ویروسیها» میایستن. روایت هم بسیار خاص و گیرائه. از زوایای دید متعدد و شخصیتهای گوناگون استفاده شده. در بعضی بخشها دانای کل روایت رو به دست میگیره و در بیشتر موارد از زاویهی سوم شخص روایت میشه. همین ترکیب چندلایه باعث میشه مخاطب بهتر و عمیقتر با دنیا، شخصیتها و معماها آشنا بشه. هر فصل و بخش به بدترین شکل ممکن تموم میشه! تعلیقها بهقدری قویان که نمیتونید کتاب رو زمین بذارید. اما اوج کتاب در دویست صفحهی پایانیه؛ جایی که تازه داستان اصلی انگار شروع میشه. پیچشهای داستانی، تصمیمهای سرنوشتساز شخصیتها و اون حرکت عجیب و شگفتانگیز امی… کل کتاب یه طرف، اون بخش آخر یه طرف دیگهست. --- 2️⃣:شخصیتپردازی شخصیتها عالی و باورپذیرن. امی رو واقعاً دوست داشتم؛ کاراکتری خاص، بامزه و عجیب که با رفتارهاش هم دلرباست و هم رازآلود. پیتر هم شخصیت اصلی داستانه که از همون بخش اول معرفی میشه؛ شخصیتی که نویسنده تمام رنجهای دنیا رو سرش آوار میکنه، ولی با تمام سختیها از پا نمیافته. شخصیتی قوی، انسانی، و الهامبخش. شخصیتهای دیگه هم بهطرز جالبی پرداخته شدن. در کوتاهترین زمان، کاملاً با روحیاتشون آشنا میشید. هر کاراکتر منحصربهفرده و بهنحوی دوستداشتنی یا در مواردی نفرتانگیزه. نویسنده در خلق شخصیتهای آزاردهنده و اعصابخردکن هم عالی عمل کرده. مرگ شخصیتها، قلب آدم رو میشکنه. بعضی مواقع از ترس اینکه شخصیت مورد علاقتون بمیره، واقعاً دچار استرس میشید. شخصیتپردازی بیشک یکی از نقاط قوت اصلی کتابه. --- 3️⃣:دنیاسازی و فضاسازی فضای این کتاب از اون دست فضاهاییه که شاید جای دیگهای تجربه نکنید. هم تم مدرن و رازآلود ابتدای داستان، هم فضای آخرالزمانی و فانتزیِ بخشهای بعدی، فوقالعادهست. توصیف صحنهها، مکانها و اتفاقات، دقیق و زندهست. نویسنده کاری کرده که کاملاً خودتون رو وسط این دنیا احساس میکنید. و دنیای آخرالزمانی «گذرگاه» متفاوتتر از کلیشههای رایجه؛ چیزی که توی این ژانر خیلی کمیابه. --- 4️⃣:تاثیر عاطفی و انتقال حس من عاشق داستانهای مرموز و رازآلودم، برای همین این کتاب دقیقاً خوراکمه! حس ترسِ زیرپوستی، ابهام، و فضایی سنگین باعث میشه تجربهی متفاوتی داشته باشید. نویسنده بهخوبی تونسته استیصال شخصیتها برای زنده موندن رو منتقل کنه. اون ترس از ناشناختهها، وحشت همیشگی و تلاش برای بقا، واقعاً نفسگیر بود. اما چیزی که بیشتر از همه درگیرتون میکنه، روابط میان شخصیتهاست. دوستیهاشون، عشقهاشون، وفاداریها، خیانتها... بعضی صحنهها واقعاً دلنشین و شیرینان، بعضیهاش هم دردناک و اشکدرآر. رومنس در این کتاب حسابی روی آدم فشار میاره. اما با همهی تلخیهاش، واقعاً لذتبخشه. --- 5️⃣:درونمایه و مفاهیم تقریباً همهی شخصیتها بازتاب مفاهیمی عمیقان. مهمترینشون امیئه؛ نمادی از امید، معصومیت، انسانیت و نوری در تاریکی. و پیتر، نماد ادامه دادن، ایستادگی در برابر رنج، و تراژدی انسانی. شخصیتی که با وجود همهی سختیها، تسلیم نمیشه. در کل، کتاب دربارهی ارزشهای انسانیه. چیزهایی مثل عشق، محبت، دوستی، شادی، امید… و اینکه چطور این مفاهیم باید حتی در بدترین شرایط هم حفظ بشن. --- 6️⃣:نویسنده جاستین کرونین با همین کتاب، یکی از نویسندههای مورد علاقهم شد. اطلاعات دقیق و عمیقی که در زمینههای مختلف توی کتاب ارائه میده—از تجهیزات نظامی و آزمایشگاهی گرفته تا روانشناسی، جغرافیا، و بقا در شرایط سخت—نشون میده نویسنده چه دقت و دانشی پشت اثر گذاشته. آدم واقعاً شگفتزده میشه از این همه جزئیات. --- 7️⃣:ترجمه و چاپ ترجمهی کتاب خوب بود و من کاملاً راضی بودم. حس و حال اصلی رو خوب منتقل کرده بود. فقط بعضی جاها غلط املایی و ناهماهنگیهای جملهبندی داشت که قابل چشمپوشیه. چاپ کتاب هم خوبه، ولی نه در سطح عالی. بعضی تصاویر کیفیت پایین داشتن، اما در کل مناسب بود. حجم کتاب زیاده، و شاید در چاپ مجدد کیفیتش بهتر بشه. --- 🔻جمعبندی🔻 🔺در کل، یکی از بهترین تجربههای کتابخوانی من بود. اگه به ژانر وحشت، علمیتخیلی، یا داستانهای معمایی علاقه دارید، این کتاب رو از دست ندید. «گذرگاه» فقط یه داستان نیست؛ یه تجربهست. تجربهای که مدتها در ذهن و قلبتون میمونه.🔺 🔴🟥با نظراتم موافقی؟🟥🔴
1404/1/19
بس کن مرد ، بس کن مرد کتابایی که میخونی و معرفی میکنی دست از سرم برنمیدارننن ، اون از قیام سرخ و یومی و نقاش کابوس ، اینم ازین . *یه نگاهم به بودجه ما بکن بعد کتاباتو انتخاب کننن (اصلا نمیدونم چطور هرچی میخونی شاهکار درمیاد😂)
اگه میخوای بگیریش با کد کلاب فیدیبو بگیر، چون داره تجدید چاپ میشه و بعید نیست از تندیس که ایبوکش هم گرون کنه همزمان
خواهش میکنم. خوشحالم. آره خیلی گرونه تجدید چاپ هم بشه که دیگه کلا فضاییه قیمتش...
joiboy