یادداشت سیدمحمدصادق سیدموسوی
1403/10/14
کتاب «حاج قاسمی که من میشناسم» ما حصل نوزده ساعت مصاحبه با آقای شیخ علی شیرازی است. آقای علی شیرازی سال ۱۳۶۱ در جبهههای جنگ با حاج قاسم آشنا میشود. در واقع شروع این آشنایی، شروع رابطه صمیمی ایشان با شهید است. در این کتاب ما خاطرات ۳۱ سال رفاقت ایشان و سردار سلیمانی را میخوانیم. کتاب «حاج قاسمی که من میشناسم» از دوازده بخش تشکیلی میشود. بخش اول درباره دو روز پایانی زندگی حاج قاسم است. بعد از آن در یازده قسمت دیگر میتوانیم با ابعاد مختلف این شهید بزرگوار آشنا بشویم. که هر کدام درباره یک خصوصیت از سردار سلیمانی است. از کارهای سیاسی حاجقاسم گرفته تا ارتباط سردار با فرزندان شهدا... نکته مثبت و متمایز این کتاب راوی این خاطرهها است. آقای شیرازی ارتباط خیلی نزدیک و صمیمی داشتهاند. از همین جهت خاطرات و روایتها واقعی تر از آن چیزهایی است که شاید در رسانهها میشنویم. مسئله دیگری که میتوان درباره این کتاب بیان کرد این است که «حاج قاسمی که من میشناسم» ما را با رفتارها و کارهایی که قاسم سلیمانی را تبدیل به حاج قاسم کرد آشنا میکند. چراکه ما داستان حاج قاسم را از سی و یک سال قبل میخوانیم. در آخر این کتاب هم مجموعه تصاویر سردار و شیخ آمده که شیرینی خواندن کتاب را دوچندان میکند.
1403/10/16
سلامت باشی نظر لطفته. در واقع باید سه و نیم ستاره باشه. خالی از مشکل نبود... خیلی خیلی محاوره ای نوشته شده بود و فکر میکنم علتش عدم تصرف در صبحت های شیخ علی شیرازی هست.
سیدمحمدصادق سیدموسوی
1403/10/16